Neler Yeni

The Last Of Us Part2 hakkı yenen bir oyun

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Bu oyunu millet yerden yere vurdu puanlamalara bakıyorum 0-1verenler çok. Hayır hikayeyi hiç sevmedin 6 kırdın hiç mi oynanış grafik yok? Hikaye sana hitap etmeyebilir umduğunu bulmamış olabilirsin ama işleyişi kötü demek değildir bu. Siz nasıl düşünüyorsunuz merak ettimAlıntıyı görüntüle
Bize ne.
İnsanlar sevmemiş işte.
Anlamadığım 2 tane medya kuruluşu başyapıt diyince oyun başyapıy olmuyor.

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Eğer intikam alsa olaylar tekrae edicekti kan davası gibi bu sefer de ineği buldular sütünü sağıp duruyorlar diyecekti herkes. Ellie bu olayın uzamaması için yapmak zorundaydı. Üstelik ilk hatayı yapan joeldi ve intikam aldı ödeşti şuan ellienin de kendince intikam alması olayları devam ettirecekti
ben tam tersi joel orda hata yapmadı Ellie'yi kurtardı birdaha yapmam gerekse birdaha yaparım demişti bence yapılması gereken oydu Ellie'nin de Joel'un intikamını alması gerekirdi ben ekran başında kafayı yedim o an zaten parmağını kopardı kız birdaha gitar çalamıycak sırf bunun için bile ölmesi gerekirdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bize ne.
İnsanlar sevmemiş işte.
kesinlikle katılıyorum basın kuruluşları güzel dedi diye iyi olmuyor.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Bize ne.
İnsanlar sevmemiş işte.
Burası forum ve fikirleri merak ettiğim için açtım. Sen fikrini belirtmek istemiyoesan belirtme böyle bir tepki almak için açmadım zaten. 2 tane medya kuruluşu yüksek verdi diye değil oyuncular 15 saat oynayıp bağlandıkları karakteri oyunun başında öldürmelerine sinirlenip 0 vermelerini mantıklı bulmadım. bunu kimse de puanlama sisteminde veya iyi kötü olarak seçerken en önemli faktör olarak koymaz.

ben tam tersi joel orda hata yapmadı Ellie'yi kurtardı birdaha yapmam gerekse birdaha yaparım demişti bence yapılması gereken oydu Ellie'nin de Joel'un intikamını alması gerekirdi ben ekran başında kafayı yedim o an zaten parmağını kopardı kız birdaha gitar çalamıycak sırf bunun için bile ölmesi gerekirdi.

kesinlikle katılıyorum basın kuruluşları güzel dedi diye iyi olmuyor.
Orda joel tamamen bencillik yapıp bütğn dünyayı kaosa sürükledi. Başına böyle bir olay gelse ve dünyayı kurtarma seçeneğin olsa doktor olarak şey mi diyeceksin "aa bu kızı çok seven biri var boşver dünyayı kurtarmayalım". Joel kötü bir adamdı ve doktoru öldürdü. abby babası iyi bir doktordu ve haketmediği şekilde öldü diye intikam almak için gitti. İlk suçu işleyen joeldi, ellienin orda öldürmesi ödeşilmiş bir olayı daha da uzatmaya girecekti

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Burası forum ve fikirleri merak ettiğim için açtım. Sen fikrini belirtmek istemiyoesan belirtme böyle bir tepki almak için açmadım zaten. 2 tane medya kuruluşu yüksek verdi diye değil oyuncular 15 saat oynayıp bağlandıkları karakteri oyunun başında öldürmelerine sinirlenip 0 vermelerini mantıklı bulmadım. bunu kimse de puanlama sisteminde veya iyi kötü olarak seçerken en önemli faktör olarak koymaz.

Orda joel tamamen bencillik yapıp bütğn dünyayı kaosa sürükledi. Başına böyle bir olay gelse ve dünyayı kurtarma seçeneğin olsa doktor olarak şey mi diyeceksin "aa bu kızı çok seven biri var boşver dünyayı kurtarmayalım". Joel kötü bir adamdı ve doktoru öldürdü. abby babası iyi bir doktordu ve haketmediği şekilde öldü diye intikam almak için gitti. İlk suçu işleyen joeldi, ellienin orda öldürmesi ödeşilmiş bir olayı daha da uzatmaya girecekti
hayır sen çok yanlış açıdan bakıyorsun önemli tek kişiler ana karakterlerimizdir yemişim dünyasını yok olmuş zaten Ellie'yi hayatta bırakmazdım ve onu öldürmeye çalışan kişide kim olursa olsun bunu haketti.

@mericcerbay TLOU adamdan kızgın yedim :/ biraz fazla gömdüm galiba :)

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
hayır sen çok yanlış açıdan bakıyorsun önemli tek kişiler ana karakterlerimizdir yemişim dünyasını yok olmuş zaten Ellie'yi hayatta bırakmazdım ve onu öldürmeye çalışan kişide kim olursa olsun bunu haketti.

@mericcerbay TLOU adamdan kızgın yedim :/ biraz fazla gömdüm galiba :)
Sen bir karakterin gözünden oynarsın ama ilahi bakış açısıyla görürsün. Bütün olayları sana gösterdi ki sen niye olayların bu şekilde geliştiğini kim neden niye haklı olduğunu anla diye. Bireysel düşünerek bir oyunu oynayacaksan hiçbir zaman başka karakteri kontrol etmediğin etrafta not olmayan oyunları oynaman daha iyi olur çünkü çoğu oyun başkalarının bakış açısını da sana gösterir sen anla diye

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sen bir karakterin gözünden oynarsın ama ilahi bakış açısıyla görürsün. Bütün olayları sana gösterdi ki sen niye olayların bu şekilde geliştiğini kim neden niye haklı olduğunu anla diye. Bireysel düşünerek bir oyunu oynayacaksan hiçbir zaman başka karakteri kontrol etmediğin etrafta not olmayan oyunları oynaman daha iyi olur çünkü çoğu oyun başkalarının bakış açısını da sana gösterir sen anla diye
ama ilk oyunda çok sevdiğim karakterlerin başına bunların gelmesi beni ne olursa olsun memnun ETMEDİ ikinci oyunda birden tanımadığın birisi geliyor ve 12 saat oynamak için zorlanıyorsun hemde Ellie'ye karşı bildiğin burda Ellie Ve Joel Kötü karakter Abby ise iyi karakter olarak gösteriliyor ve ne olursa olsun hikaye bakımından 0. istediğini yazabilirsin ama benim ve milyonların fikri bu konuda asla değişmez.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

Tamam fikrim budur.
Sony yaptı diye millet övdü işte birde 1. oyun iyidi.
İki tane youtuber çıkıp övmekten oyunu everese yaptılar ama bence oyun güzel değil çünkü bu oyunu kitap haline basıp millete okutsalardı en azından millete bir faydası olurdu. Bana göre sadece hikayeli oyun budur.
Eğer oyununçatışma mekanikleri , gizlilik , levle dizaynı iyi ise o oyun iyidir.
Neymiş arasındaki bağ banane kardeşim bağından sapından bana oynanış ver oynanış.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
ama ilk oyunda çok sevdiğim karakterlerin başına bunların gelmesi beni ne olursa olsun memnun ETMEDİ ikinci oyunda birden tanımadığın birisi geliyor ve 12 saat oynamak için zorlanıyorsun hemde Ellie'ye karşı bildiğin burda Ellie Ve Joel Kötü karakter Abby ise iyi karakter olarak gösteriliyor ve ne olursa olsun hikaye bakımından 0. istediğini yazabilirsin ama benim ve milyonların fikri bu konuda asla değişmez.
Sen şuan düz mantık bakıyorsun ama oyunu incelerken objektif olmak zorundasın. Hikaye ayrı sunum ayrı yukarda biri de aynısını demiş zaten. Hikayeyi beğenmezsin 5 kırdın hiçmi grwfik yok hiçmi oynanış yok. Kendin diğer konuda 3 katogoride puanlarım demişsin hikaye - yedi de oynanışınkini mi düşürdün naptın anlamadım. Ellie kötü gösterilmedi, joel kötü gösterildi ki bu normal. Abby haklı olarak gösterildi çünkü öyle. Kendini abbynin yerine koy baban doktor adamın biri geliyor rızasıyla ameliyat masasına yatmış kızı kurtarmak için babanın kafasına sıkıyor.Sen intikam almak istemez miydin babanın suçu günahı yoktu durduk yere öldürüldü sonuçta

Cirilla

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sen şuan düz mantık bakıyorsun ama oyunu incelerken objektif olmak zorundasın. Hikaye ayrı sunum ayrı yukarda biri de aynısını demiş zaten. Hikayeyi beğenmezsin 5 kırdın hiçmi grwfik yok hiçmi oynanış yok. Kendin diğer konuda 3 katogoride puanlarım demişsin hikaye - yedi de oynanışınkini mi düşürdün naptın anlamadım. Ellie kötü gösterilmedi, joel kötü gösterildi ki bu normal. Abby haklı olarak gösterildi çünkü öyle. Kendini abbynin yerine koy baban doktor adamın biri geliyor rızasıyla ameliyat masasına yatmış kızı kurtarmak için babanın kafasına sıkıyor.Sen intikam almak istemez miydin babanın suçu günahı yoktu durduk yere öldürüldü sonuçta
dostum niye benim babamın yerine koyuyim? bu bir oyun aynı şeyi tekrar ediyorum benim oynadığım karakter haricinde diğerleri umrumda "değil" ben kendi oynadığım ana karakterin yerine kendimi koyarım yani o benmiş gibi oynarım buda başta Joel'du yani birnevi kız beni öldürdü sonra diğeri olan Ellie'nin parmağını kopardı ve o sınıflandırma bu oyun için istisna aşırı nefret ile doluyum bu oyuna direk 0'ı bastım puanlamaya sokmaya gerek duymadım kısaca okeymi.
Şu an senin sayende daha çok nefret ettim ve güzel bir yorum bırakmaya gidiyorum Meta'ya oyun hakkında

Son düzenleme:

Fordon Greeman

80+ Bronze
Grafiği falan geç hocam, bir oyunu oyun yapan etmenler vardır. Hikaye bir oyunun iyi olup olmamasında değerlendirilen kriterler arasında neredeyse yok bile. Film izlemiyorsun. Evet film gibi oyun yapıyorlar ancak oynadığın şey bir oyun ve sen eğer senaryosu beğendiğin şekilde yapılsaydı hiçbir kusur bulamayacağın oyuna sırf senaryosu sebebiyle basıyorsan sıfırı derim ki bu oyuncu ya bu oyunun çok büyük fanı ve hikaye istediği gibi olmayınca sinirlendi bastı sıfırı ya da oyunlardan anlamayan adamın biri.

Oyun son yıllarda yapılmış en gerçekçi ve başarılı animasyonlara sahip. Oyun içerisindeki ses tasarımından tutun, Ellie'nin durumlara karşı verdiği tepkiler, düşmanların verdiği tepkiler, oyunun mekan tasarımları, sanat tasarımı, bölüm dizaynları, oynanış akıcılığı, oyunun mekanikleriyle oluşturulan farklı dinamikler vs. tek bir eksi puan verebileceğin bir şey yok. Öznel bir şey değil bunlar. Yani beğenme beğenmeme gibi durumlar neredeyse yok. Teknik konular hepsi. Oyunu oynarken cidden zevk alıyorsun. Ancak senaryo kriteri özneldir, subjektiftir, kişiye özeldir. Kimisi senaryodaki dramayı sevmiştir, kimisi sevmemiştir. Kimisi senaryonun kendisini sevmiş kimisi sevmemiştir. Bu normal. Senaryo oyunun incelemesi yapılırken öznel bir unsur olduğu için ve bu kadar diğer yönleriyle ön plana çıkan bir oyun için bir kriter olarak alınmaz. Oyun bir başyapıt. Ama hikayesinin daha güzel kurgulanabileceğini düşündüğüm bir başyapıt. Hikaye sunumunda da tek eksik yok oyunun. Yani demek istediğimi anladınız siz.

Son düzenleme:

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,965
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Bu oyunu millet yerden yere vurdu puanlamalara bakıyorum 0-1verenler çok. Hayır hikayeyi hiç sevmedin 6 kırdın hiç mi oynanış grafik yok? Hikaye sana hitap etmeyebilir umduğunu bulmamış olabilirsin ama işleyişi kötü demek değildir bu. Siz nasıl düşünüyorsunuz merak ettimAlıntıyı görüntüle
hikayede çok kiritik karalar vermişler insanlar beğenmemiş olabilir ben beğenen kesimdenim

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Gömenlerin çoğu Ellie ile Dina'nın ilişkisinden kırdı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,517
Üyeler
168,951
Son üye
loboshow
Top Bottom