Thermaltake G33 psu'su iyi midir?

Evet hocam her sorduğumda diyorsun ezberledim artık.Ama içindeki psu modeli kaliteli mi onu da bilmediğimiz için yine senin kapını çalıyoruz :)

Sen diyorsun diye değil, her yerde illa biri söylüyor diye. :D

C650 havada karada tokatlar onu, ama pahalı geldi biraz. Şu da var:

TR2 S'in 700W'lığına başvurdum, 50W'tan bir şey olmaz.

1662326899552.png

Buyurunuz iç yapısı, primary side ile secondary side birbirine çok yakın. Yoğun bir PCB.

DC-DC kartı yok, AC-DC dönüştürme kullanıyor.

4 tane bobini var, iki tanesi büyük ihtimal gürültü filtresinde görev alan bobinler. Diğer ikisi ise secondary side'da, biri 12V ve 5V kanalının regülasyonunda görevli; diğeri 3.3V kanalının. Grup düzenlemeli demek bu da ki zaten power chart'ta 12V kanalının kaybından anlaşılıyor.

1662327105613.png

Hold up cap Teapo'nun 420V 470uF 85 derece bir kapasitörü, PWR_OK doğru ayarlı mı bilgi yok ama hold up time uzun değildir. 11-15ms arası olabilir tahminimce.

Filtre kapasitörleri hakkında hiçbir bilgi yok.

Fanının bearing yapısı büyük ihtimal sleeve bearing, en düşük seviye bearing tipi bu. Başka bir bearing de olabilir ama maksimum rifle bearing çıkacaktır.

1662327328788.png

Bu da power chart, 52W'lık 12V kanal kaybı. 5V kanalı düşük güçlü, 700W civarında 5V kanalı 20A gücünde standart olur. 3.3V kanalı ilginç şekilde 24A.

Kısaca çok da iyi değil, ki hala çok fazla şey eksik.

Bu arada 230VAC'de 9A giriş akımı biraz fazla geldi, 4-6A arası daha yaygın.

Alıntıyı görüntüle

Buyurunuz iç yapısı, primary side ile secondary side birbirine çok yakın. Yoğun bir PCB.

4 tane bobini var, iki tanesi büyük ihtimal gürültü filtresinde görev alan bobinler. Diğer ikisi ise secondary side'da, biri 12V ve 5V kanalının regülasyonunda görevli; diğeri 3.3V kanalının. Grup düzenlemeli demek bu da ki zaten power chart'ta 12V kanalının kaybından anlaşılıyor.

Alıntıyı görüntüle

Hold up cap Teapo'nun 420V 470uF 85 derece bir kapasitörü, PWR_OK doğru ayarlı mı bilgi yok ama hold up time uzun değildir. 11-15ms arası olabilir tahminimce.

Fanının bearing yapısı büyük ihtimal sleeve bearing, en düşük seviye bearing tipi bu. Başka bir bearing de olabilir ama maksimum rifle bearing çıkacaktır.

Alıntıyı görüntüle

Bu da power chart, 52W'lık 12V kanal kaybı. 5V kanalı düşük güçlü, 700W civarında 5V kanalı 20A gücünde standart olur. 3.3V kanalı ilginç şekilde 24A.

Hocam sizdeki PSU bilgisi kimsede yok vallahi.Ancak başka psulara yonelemiyorum çünkü arkadaşımın babası sadece İtopyadan olmasını istiyor.Fiyatini hak eden ürün de çok az malesef.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Nereden kopyaladıniz bu yazıyı kaynakça verebilir mısın bu söylediklerini doğrular nitelikte

Hocam sizdeki PSU bilgisi kimsede yok vallahi.Ancak başka psulara yonelemiyorum çünkü arkadaşımın babası sadece İtopyadan olmasını istiyor.Fiyatini hak eden ürün de çok az malesef.

Estağfirullah.

Bu arada, C650'nin Bronze'uymuş sanırım konuştuğumuz. Aynı isimle bir Gold da var.

1662327786371.png

Şu listeden zaten en ideal duran C650 gibi duruyor, incelemesi yok tabii. İç yapısına en azından bakabilmek iyi olurdu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nereden kopyaladıniz bu yazıyı kaynakça verebilir mısın bu söylediklerini doğrular nitelikte

Kaynak benim, şu anki durumda bir şeyleri kopyalamaya ihtiyacım yok. :)

DC-DC kartı yok, bunun iç yapısına bakarsan göremezsin zaten. Bu sayede dönüştürmesine rahatlıkla AC-DC diyebilirsin.

Primary side'da kullanılan bobinler gürültü filtresinde kullanılır (hatta cmn'i [common mode noise] bastırmaya yarar y cap'ler ile birlikte), bir tanesi tam trafonun hizasında olduğu için anlamadım ama grup düzenlemeden anlaşılan iki secondary'de; iki adet de primary side'da bobin var. Bakır sarılı olanlar da bobinler, söylememe gerek var mı bilemedim :)

Hold up time, fan bearing yapısı hariç her şey net bir dille söylendi. Kaynaksız ben tarafından.

Estağfirullah.

Bu arada, C650'nin Bronze'uymuş sanırım konuştuğumuz. Aynı isimle bir Gold da var.

Alıntıyı görüntüle

Şu listeden zaten en ideal duran C650 gibi duruyor, incelemesi yok tabii. İç yapısına en azından bakabilmek iyi olurdu.

Kaynak benim, şu anki durumda bir şeyleri kopyalamaya ihtiyacım yok. :)

DC-DC kartı yok, bunun iç yapısına bakarsan göremezsin zaten. Bu sayede dönüştürmesine rahatlıkla AC-DC diyebilirsin.

Primary side'da kullanılan bobinler gürültü filtresinde kullanılır, bir tanesi tam trafonun hizasında olduğu için anlamadım ama grup düzenlemeden anlaşılan iki secondary'de; iki adet de primary side'da bobin var. Bakır sarılı olanlar da bobinler, söylememe gerek var mı bilemedim :)

Hold up time, fan bearing yapısı hariç her şey net bir dille söylendi. Kaynaksız ben tarafından. :)
Bu kadar PSU hakkında bilginiz var peki şuan piyasada en kalite Fiyat performans PSU modeli nedir marka demiyorum model soruyorum 🙂 biliyorum çok pahalı 5 bin 10 bin TL ye de var ama fiyat performans soruyorum nispeten

Bütçeye göre F/P terimi değişir, ayrıca bazı koşullar da var (kasa boyutu, desteği, satıcı gibi).
Tamam sen bana model söyle fiyatta fark etmez hadi boşver fiyatı en iyisini söyle satıcı boyutu desteği önemli değil kasaya olacak PSU boyutu bellidir çok özel mini kasalar hariç

Tamam sen bana model söyle fiyatta fark etmez hadi boşver fiyatı en iyisini söyle

Amazon Germany'i okeylersek:

SFX destekli kasa (kasa büyük değilse ATX kasalarda da kutusundan çıkan dönüştürücü ile kullanılabilir):

Sıradan F/P:

Bu halihazırda aklımda kalmış olanlar, belki arasam dahası da çıkar.

Ha genel god tier bir model vereceksem al:

Bu kadar PSU hakkında bilginiz var peki şuan piyasada en kalite Fiyat performans PSU modeli nedir marka demiyorum model soruyorum 🙂 biliyorum çok pahalı 5 bin 10 bin TL ye de var ama fiyat performans soruyorum nispeten
PSU lar ac akım dan DC akıma
Amazon Germany'i okeylersek:

SFX destekli kasa (kasa büyük değilse ATX kasalarda da kutusundan çıkan dönüştürücü ile kullanılabilir):

Sıradan F/P:

Bu halihazırda aklımda kalmış olanlar, belki arasam dahası da çıkar.
Bumu en iyisi 🙂

Bişey demiyorum sana ben ✋

Tr2s modelini neye göre kötü diyorsunuz peki onuda söyleyin de bizde bilelim almak isteyen kişilere ona göre söyleyelim

Burdan bakarak kötü diyorum Beauty and Rage zaten detaylı olarak kötü olduğunu da yazmış

İlk yorumda cevabı vermişler ne iyi ne kötü. Kasa+PSU şekilde satılan ürünlere kaliteli PSU yok sanırım. Bu kasa iyi bir kasa ama onu söyleyeyim

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Aga adam PSU yu ameliyat etmiş 😱

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,507
Üyeler
183,440
Son üye
zfrbbcn
Geri