Neler Yeni

Throttle stop kullanmayı mükemmel bilen biri varmı birkaç soru sormak istiyorum

Penguen

80+ Silver
Her işlemcinin bir güç limiti vardır. Örneğin bir işlemcinin TDP'si fabrika çıkışlı 15W ise üretici onu 25W'a kadar ayarlayabilir yada 13W'a kadar düşürebilir, attığın resimlerden anladığım kadarıyla üretici işlemcinin güç limitini 10W olarak belirlemiş ve işlemci 10W'a dayandığı zaman daha fazla güç harcamamak için frekans düşürüyor.

Örneğin stok halde işlemciden 1V geçiyorsa sen voltajı artırdığında 1.5V geçince işlemci kendini korumaya alıyor.

Eğer yanlış ayarlamalar yaparsan cihazın anakartını bile yakarsın.
Undervolt ile anakarta zarar verebilir mi?

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Undervolt ile anakarta zarar verebilir mi?
Hayır ancak yanlış yapılan bir voltaj düşürme işlemi sistemin kararsız çalışmasına, stabilitesini koruyamamasına yol açabilir, mavi ekranlar da cabası.

Tabii bunlar yanlış undervolt'un sonuçları, doğru adımlarla yapılacak bir voltaj işlemi zarardan çok yarar getirir.

Bartuu

80+ Silver
Her işlemcinin bir güç limiti vardır. Örneğin bir işlemcinin TDP'si fabrika çıkışlı 15W ise üretici onu 25W'a kadar ayarlayabilir yada 13W'a kadar düşürebilir, attığın resimlerden anladığım kadarıyla üretici işlemcinin güç limitini 10W olarak belirlemiş ve işlemci 10W'a dayandığı zaman daha fazla güç harcamamak için frekans düşürüyor.

Örneğin stok halde işlemciden 1V geçiyorsa sen voltajı artırdığında 1.5V geçince işlemci kendini korumaya alıyor.

Eğer yanlış ayarlamalar yaparsan cihazın anakartını bile yakarsın.
galiba yaptim bile statik voltaj verdim yanlislikla actigim anda mavi ekran aliyorum format mı bunun sonu?

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Modelleme Animasyon Oyunlar
ilk sorum neden pc ısınmadıgı halde POWER diye bi kırmızı yazı cıkıp islemci hizını dusuruyo
2. sroum voltaj arttırınca mavi ekran alıyorum niye oluyo
3. sorum zarar verebilirmiyim bilgisayarıma programı kullanarak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Bende indirmiştim mavi ekran normal fazla arttırıyorsan.

Bartuu

80+ Silver
Bende indirmiştim mavi ekran normal fazla arttırıyorsan.
ben throttle stop u giris yapinca acilsin diye ayarladim simdi giris yaparsam direk mavi ekran alcam statik voltaji normale nasi getirebilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilgisayari actim ama throttle stop acilmadi simdi throttle stop u silsem voltaj ayarlari eskisi gibimi olur yoksa throttle stopdaki gibimi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,127
Üyeler
166,891
Son üye
Mehmetcna
Top Bottom