Neler Yeni

Yardım ThrottleStop ve FPS drop

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
Merhaba abilerim kardeşlerim. Benim i5 8300H - 8GB RAM - GTX1050 4GB model bir dizüstüm var. Oyun oynarken GPU 60-65, CPU ise 60-70 derece sıcaklıkta seyrediyor. Arkaplan da herhangi bir şey çalıştırmadan rami yeteri miktarda kullanmama rağmen BÜTÜN oyunlarda FPS drop yiyorum. GTA5 oynarken 50-60'dan birden 5-10 FPS'e düşüyor. Sadece GTA 5 değil bilgisayarımda olan Valorant, ETS2, LoL, PES 2020, AC Syndicate gibi oyunlarda da problem yaşıyorum. Bunların hiçbiri crack değil. Bilgisayar 1 ay önce formatlandı, 1 hafta öncede termal macun işlemi ve temizliğini yaptım. İnternette ThrottleStop programını gördüm. İşlemci hızını sabitleyerek hem drobu hemde ısı problemini çözdüğünü söylüyorlar. Sizce zararlı mı, kullanmalı mıyım? Başka hangi çözümleri önerirsiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuyu yanlış yere açmışım çok özür dilerim

106410

80+ Silver
Sıcaklıkların yük altında böyle ise gayet normal. Ekran kartı sürücünü günceller misin?

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıcaklıkların yük altında böyle ise gayet normal. Ekran kartı sürücünü günceller misin?
Ekran kartı sürücüm ve işletim sistemim en güncel seviyede. Sürekli kontrol ediyorum. Zamanında sıcaklıktan olduğunu düşünerek termal macun ve temizliğini yaptım ama sorun ondan dolayı değilmiş.

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,161
İsim
Yusuf Karakaya
Merhaba abilerim kardeşlerim. Benim i5 8300H - 8GB RAM - GTX1050 4GB model bir dizüstüm var. Oyun oynarken GPU 60-65, CPU ise 60-70 derece sıcaklıkta seyrediyor. Arkaplan da herhangi bir şey çalıştırmadan rami yeteri miktarda kullanmama rağmen BÜTÜN oyunlarda FPS drop yiyorum. GTA5 oynarken 50-60'dan birden 5-10 FPS'e düşüyor. Sadece GTA 5 değil bilgisayarımda olan Valorant, ETS2, LoL, PES 2020, AC Syndicate gibi oyunlarda da problem yaşıyorum. Bunların hiçbiri crack değil. Bilgisayar 1 ay önce formatlandı, 1 hafta öncede termal macun işlemi ve temizliğini yaptım. İnternette ThrottleStop programını gördüm. İşlemci hızını sabitleyerek hem drobu hemde ısı problemini çözdüğünü söylüyorlar. Sizce zararlı mı, kullanmalı mıyım? Başka hangi çözümleri önerirsiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuyu yanlış yere açmışım çok özür dilerim
Ben intel kullanırken throttlestop kullandım cidden işe yarar bir program

Çepni

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Enbiya İlitli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben Intel kullanırken throttlestop kullandım cidden işe yarar bir program
Peki bu programı nasıl durduruyoruz? Programı kapatıp silmeme rağmen programdaki ayarlar kalıyor.

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,161
İsim
Yusuf Karakaya
Peki bu programı nasıl durduruyoruz? Programı kapatıp silmeme rağmen programdaki ayarlar kalıyor.
ben pcyi yeniden başlattığımda tekrar açmadığım sürece etkisiz kalıyordu

Top Bottom