Neler Yeni

Tırnak batması kendiliğinden geçer mi?

Junlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Yiğit Yardımcı
Soru başlıkta.

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
Soru başlıkta.
Dostum yakında "yürürken düştüm ne yapmalıyım?" diye de soracaksınız. Gözünü seveyim forumu açıp konuyu oluşturana kadar google'a başlıktaki gibi aratsan cevabın çıkıyor zaten.

Hatta bak yazan şeyi atayım.

"Tırnak batması oluşmuşsa kesinlikle kendiliğinden geçmez. Ancak çok başında ise, yani tırnak daha batma aşamasına gelmeden yanındaki deriyi rahatsız etmeye başlamış olduğu sırada, düzgün tırnak kesimi ve tedavi edici kremler ile ileri işlemlere gerek kalmadan geri çevrilebilir. Ancak tırnak batması ortopedik bir neden, ayak yapısından anatomik bir bozukluk, dermatolojik bir sorun varsa koruyucu önlemler ile veya basit yaklaşımlar ile düzelme mümkün olmayacaktır."

Suwariba

80+ Silver
Şimdi, bu tırnak batmasını yaşıyorum ve tedavisinide oluyorum, sana kısaca anlatayım.
Bildiğim kadarıyla geçmiyor. Ben podiöze gittiğimde tel tedavisi uyguladılar. Tel tedavisinde önce tırnağını kesip ayak baş parmaklarının kenarlarını oyuyor. oraya tel parçası yerleştiriyor (her iki tarafına da) sonra bitane şeyle 2 teli birbirine tutturuyor ve oraya pembe bir sıvı döküyor ve o sıvı kuruyor. o sıvıyı dökmezse çorap ayakkabı fln giyemezsin keskin oluyor telleri birbirine tutturduktan sonra ortaya çıkan şey. Ve bunu 1 sene fln devam ettiriyor, her ay düzenli olarak teli çıkartıp geri takıyor. Yaşım küçükken olduğum için ve ayaklarım hassas olduğu için çok canım yanmıştı. ama 1-2 ay sonra alışıyorsun. ayağına dikkat etmen gerekiyor, birkeresinde babam terliğiyle ayağıma çarpmıştı ve tel çıkmıştı. tel içine yerleştirildiği için çıkarken yarmıştı orayı. Yani Tedavi olmanı öneririm benim hep yara oluyordu tedavi oldum şuan 10. ayı fln. 1-2 aya çıkaracak teli. Bu arada bukadar uzun sürmeyebilir, ben bide tırnağımı bir şekilde ayağımın içine batırdığım için şuan tırnağın düşme olasılığı var, ama sen iyi bakarsan bunlar olmaz. Tedavi olmanı öneririm

Y.aLp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
YiğitAlp
Şimdi, bu tırnak batmasını yaşıyorum ve tedavisinide oluyorum, sana kısaca anlatayım.
Bildiğim kadarıyla geçmiyor. Ben podiöze gittiğimde tel tedavisi uyguladılar. Tel tedavisinde önce tırnağını kesip ayak baş parmaklarının kenarlarını oyuyor. oraya tel parçası yerleştiriyor (her iki tarafına da) sonra bitane şeyle 2 teli birbirine tutturuyor ve oraya pembe bir sıvı döküyor ve o sıvı kuruyor. o sıvıyı dökmezse çorap ayakkabı fln giyemezsin keskin oluyor telleri birbirine tutturduktan sonra ortaya çıkan şey. Ve bunu 1 sene fln devam ettiriyor, her ay düzenli olarak teli çıkartıp geri takıyor. Yaşım küçükken olduğum için ve ayaklarım hassas olduğu için çok canım yanmıştı. ama 1-2 ay sonra alışıyorsun. ayağına dikkat etmen gerekiyor, birkeresinde babam terliğiyle ayağıma çarpmıştı ve tel çıkmıştı. tel içine yerleştirildiği için çıkarken yarmıştı orayı. Yani Tedavi olmanı öneririm benim hep yara oluyordu tedavi oldum şuan 10. ayı fln. 1-2 aya çıkaracak teli. Bu arada bukadar uzun sürmeyebilir, ben bide tırnağımı bir şekilde ayağımın içine batırdığım için şuan tırnağın düşme olasılığı var, ama sen iyi bakarsan bunlar olmaz. Tedavi olmanı öneririm
benim tırnagım iki tarafından batıktı iki tarafıda kestiler

Besim Tibuk

80+ Gold
Geçmez büyük ihtimal ile.
Terlik giymen iyi gelecektir.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,319
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Geçmez. Basit bir cerrahi müdahale ile tırnağın batan kısmı kesilir. Tek çözüm budur.

Suwariba

80+ Silver
Benim tel ile düzelttiler. şuan etime hafiften giren tırnağım dışında hiçbir sıkıntı yok. oda ya kendiliğinden düzelir yada alırız demişti, 1 ay oldu neredeyse düşmedi tırnak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayak başparmağından bahsediyoruz ikimizde değilmi

Y.aLp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
YiğitAlp
Benim tel ile düzelttiler. şuan etime hafiften giren tırnağım dışında hiçbir sıkıntı yok. oda ya kendiliğinden düzelir yada alırız demişti, 1 ay oldu neredeyse düşmedi tırnak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayak başparmağından bahsediyoruz ikimizde değilmi
evet

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,272
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Zamanla 6-7 ayda belki düzenlebilir ama o kadar dayanmak yerine bi doktora git 2dk da halletsin.

Maloluyuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
325
İsim
Malik
Top Bottom