Neler Yeni

TN PANEL VS İPS PANEL

Eren Cem

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Eren Cem
Günde Neredeyse tam gün oyun oynayan biriyim sık sık valorant fortnite csgo hunt showdown forza horizon ve bazen hikayeli oyunlar oynarım Çok fazla dizi veya video izlemeyi sevmiyorum Sizce TN Panel Monitörmü tercih etmeliyim yoksa İPS Panel bir monitörmü tercih etmeliyim ?

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,073
İsim
Enes
Günde Neredeyse tam gün oyun oynayan biriyim sık sık valorant fortnite csgo hunt showdown forza horizon ve bazen hikayeli oyunlar oynarım Çok fazla dizi veya video izlemeyi sevmiyorum Sizce TN Panel Monitörmü tercih etmeliyim yoksa İPS Panel bir monitörmü tercih etmeliyim ?
Kesinlikle IPS panel. Renkler olsun görüş açısı olsun dağlar kadar fark var TN Panel IPS'e göre çok daha hızlı ama renkleri görüş açısı IPS'den kötü.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
IPS panel.

imemircan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Emir can Bozan
İlgilendiği Kategoriler
Gözüme ne çarparsa valla :)
her türlü ips almaya çalışın. Hız olarak aman aman fark görmedim ben.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
623
İsim
Batuhan
Fps oyuncusu isen TN panel öneririm. Bende TN kullanıyorum daha önce VA ve IPS kullandım akıcılık olarak TN kadar akıcı değil hiç biri.
IPS paneller gerçek 1 ms değil.
1 ms mrpt = 4 ms gtg'ye denk geliyor.
Görüntü kalitesi olarak abartılacak fark görmedim ben IPS'ten geçmeme rağmen. Çünkü tercih ettiğim monitörüm TN olmasına rağmen paneli kaliteli. Kimse anlayamıyor TN olduğunu mağazada gidip inceleyebilirsin çok abartılacak fark olmadığını anlarsın.
IPS panellerde ghosting ve IPS Glow bulutlanma sorunlarıda oluyor. Bana göre en sorunsuz en akıcı panel TN.
Kullandığım monitör ASUS VG248QG 165 hz 0.5 ms Gsync destekli ve pivot üstelik.

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
1 ms mrpt = 4 ms gtg'ye denk geliyor.
Kim diyor bunu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görüntüleme açısı olarak IPS ile TN arasında ciddi fark var fakat iş renk kalitesine gelince öyle değil. Direkt monitörün karşısından baktığınızda eşit teknik özelliklere sahip IPS ve TN panel arasında fazla fark hissetmezsiniz.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
623
İsim
Batuhan
Kim diyor bunu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görüntüleme açısı olarak IPS ile TN arasında ciddi fark var fakat iş renk kalitesine gelince öyle değil. Direkt monitörün karşısından baktığınızda eşit teknik özelliklere sahip IPS ve TN panel arasında fazla fark hissetmezsiniz.
Yabancı kaynaklara türkçe kaynaklara bak eğer monitör 1 ms mrpt ise karşılığı 4 ms gtg'ye geliyor. Boşuna fps oyuncuları için TN panel önerilmiyor.
E-Sporcuların tercih ettiği monitorlerde genelde TN oluyor çoğunlukla. Ghosting olayı olmuyor 1 ms bile önemliyken kim niye mrpt monitör alsın. Film izlemem diyen bir kişi için ips önermek saçmalık olur ki ben youtube video izliyorum yeri geliyor film izliyorum TN panelde kötü falan olduğunu düşünmüyorum çok gerek duyarsam monitörden sinema modunu açıyorum hemen oldu bitti. Abartılacak bir fark yok.

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Yabancı kaynaklara türkçe kaynaklara bak eğer monitör 1 ms mrpt ise karşılığı 4 ms gtg'ye geliyor. Boşuna fps oyuncuları için TN panel önerilmiyor. E-Sporcuların tercih ettiği monitorlerde genelde TN oluyor çoğunlukla. Ghosting olayı olmuyor 1 ms bile önemliyken kim niye mrpt monitör alsın.
Kaynak atarmısınız

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,188
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
IPS mantıklı olur bence

Top Bottom