TN PANEL vs VA PANEL

2019-02-06-image-5-jpg.415392

2019-02-06-image-2-jpg.415391

IPS:VA:TN.En iyi görüntü IPS monitördedir ancak düşük bütçe de IPS monitörlerin bekleme süreleri çok yüksek olduğu için oyundan istediği tadı alamayabilir.O yüzden görüntü kalitesi daha düşük ancak düşük bütçe de iyi bekleme süreleri sunan VA panel vardır.TN ve Va arasındaki fark TN monitörlerin görüntü kalitesi daha kötüdür.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum kısacası VA.
TN Panel: Oynadığınız oyunlarda (bu oyunlar özellikle FPS ise) rekabetçi, profesyonel veya hırslı bir şekilde oynuyorsanız.

Eksi yönleri: solgun renkler ve görüş açısı değiştiğinde renkler değişiyor.

VA Panel: Renk canlılığına, düşük tepki sürelerine ve film/dizi - oyun ikilisine önem verenler için tercih edilebilir.

Eksi yönleri: IPS'e göre kötü görüş açısı ve renk üretimi. Bazı modellerde Ghosting sorunu olabiliyor.

IPS Panel: Rekabetçi oyun oynamayan, profesyonel/amatör çizim yapan, görüş açısı ve renk derinliğine önem verenler için birebir.

Eksi yönleri: Düşük yenileme hızları ve yüksek tepki süreleri.

1 ms 144hz Ips panellerde demi yenileme hızı ve tepki süresi sıkıntısı oluyor acaba

1ms 144 hz ıps monitörün fiyatı ne ve IPS olduğuna emin missin?En iyi görüntüyü onlar verir.

Aoc 24g2u buyrun, fikirlerinizi bekliyorum alınır mı? Redditte hiç ghosting ve ölü piksel şikayeti okumadım, 3 yıl ölü piksel garantisi varmış

Aoc 24g2u buyrun, fikirlerinizi bekliyorum alınır mı? Redditte hiç ghosting ve ölü piksel şikayeti okumadım, 3 yıl ölü piksel garantisi varmış
Sağlam bir monitördür, alınabilir.

Ben de bilgisayarda genellikle oyun oynuyorum. O yüzden C24G1 ya da 24G2U alicam büyük ihtimalle ama IPS e pek yakın bakmıyorum.

Dostum ms ve hz değeri iyi ise alabilirsin.
Belirtilen MS değeri zaten gerçek değer değil o değer değişkenlik gösteriyor. Düz panel yüzünden 24G2U tercih edebilirim ama. Bilmiyorum ya kararsızım.

Geri