Öneri TOMAHAWK ALMAYIN ALDIRMAYIN

bende msi b650 carbon wifi var sorun yaşamadım ama bu her modelinde sorun yaşanmayacağı anlamına gelmez varsa bir problem iade edip geçin başka bir model alın.
Yaşamadıysaniz sıkıntı yok ama yazılımsal olarak ileride yarı yolda kalmıyacağınızın pek garantiside yok . Msı garanti servisi her ilgili olsada garanti sonrası yasacaginiz her sorunu kendiniz çözmeniz gerekecektir .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende msi b650 carbon wifi var sorun yaşamadım ama bu her modelinde sorun yaşanmayacağı anlamına gelmez varsa bir problem iade edip geçin başka bir model alın.
Uzun vadede pek sağlıklı görmüyorum ondan dolayı.

o zamanda söyledim şimdide söylüyorum iyi dinle hatta bunu konu açıp öneri yapmayı bile düşünüyorum

am5 işlemcilerin hepsinde 28 veri yolu var

16 ekran kartı kapti

8 pcie 5.0

geriye kalan 4 yolu bir pice 4.0 alır

bitti bundan sonra istersen godlike al 70k kart al oda 28 yoldan fazla veremez işlemci sınırlı

yani bana göre alınırken bakılacak tek şey

16x ekran karti

1 adet 5.0. m2

1 adet 4.0

geriye kalan 10-14 arası 50 60 a bile yetecek vrm

bitti gerisi fazlalık
Tam olarak benimde baktığım açıdan açıklamışsınız açıklama için teşekkürler.👍🏿

Son düzenleme:
Yaşamadıysaniz sıkıntı yok ama yazılımsal olarak ileride yarı yolda kalmıyacağınızın pek garantiside yok . Msı garanti servisi her ilgili olsada garanti sonrası yasacaginiz her sorunu kendiniz çözmeniz gerekecektir .

Uzun vadede pek sağlıklı görmüyorum ondan dolayı.

Tam olarak benimde baktığım açıdan açıklamışsınız açıklama için teşekkürler.👍🏿
Anakart seçimi diye konu açmayı düşünüyorum ama uşeniyorum

1- Ekran kartını çıkarmak için uğraşıyordum Thermalright PS120 SE soğutucu olduğundan elim PCIe kilidine erişmediğinden bende bir çubuk yardımı ile PCIe kilidini açmaya çalışıyordum kilit sanki bir şeye takılmış gibi açılmamak için direniyordu fazla da yük uygulamak istemediğim den kontrol ettim tekrar denediğim de çıt diye bir ses gelmesiyle beraber kilit açıldı fakat altında ki destekleyen plastik ayak hafif kenarından kırılmıştı. Yani adamlar o kadar kırılmaya müsait bir çıta eklemişler ki altı bomboş ve şuan kilit açıldığı gibi altında bulunan mlcc kapasitörlere çarpıyor bir gün ekran kartını çıkarmak istesem belki o kapasitörleri koparacak.
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png

ASUS TUF B650 de aynı şekil de altı boş fakat daha uzun ve kalın bir çıtaya sahip benim kırılan çıta bu kadar uzun ve kalın da değildi.
Screenshot_4.png
Screenshot_5.png

2- Deepcool CH560 kasasının içerisine gpu holder koymuşlar kullanmak istedim daha estetik görünüm sağlar diye fakat anakartın usb 3.0 soketi ile çakıştığından daha fazla aşağı inmesini engelliyordu bende gereksiz yere kasa da durmasın diye gpu holder çıkarmak istedim ancak vidaları sökmem için usb 3.0 kablosunu çıkarmam gerekti ilk çektiğim de gelmedi ondan sonra soketle beraber gelmesin diye soketi tutup kablonun tırnakları bırakması için sağa ve sola oynatarak kabloyu çıkarayım dedim soketi sıkıca tutmama rağmen kablo ile beraber geldi soket. Yerinden çıktığı için insafa gelmiş olmalı ki kablo ile soketi rahatça ayırabildim. Soketi usb 3.0 pinlerine düzgünce denk getirip taktım fakat kabloyu tekrar takıp çıkarmak istediğimde yerinden çıkıyor rahatça.
Screenshot_1.png

Eski den MPG X570 EDGE WIFI kullanıyordum Dragon Center yazılımı ile her hafta sorun yaşardım o sinirle satıp ASUS ROG B550-E ye geçmiştim. AM5 geçtiğimde en oturaklı ve uygun duran TOMAHAWK idi yıllardır kullanmadığım için yazılım da aynı problemleri yaşarım diye çekinerek aldım yazılım düzeltmiş fakat vrm ve soğutma güvenerek aldığım mobo plastik kalitesinden de bir o kadar vasat olduğunu anlamış oldum. Bir daha da MSI alacağımı hiç düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
msı anakratları çöp.asus alın

msı anakratları çöp.asus alın
ASUS da sıkıntısız demiyorum örnek bundan 2 veya 3 sene önce otomatik fabrika sürecinden dolayı anakarta bobinleri ters takıldığı için rma süreci başlatılmıştı. Önce ki aylar da rtx 5090 astral bobini patlayan vardı ama MSI kadar sık sorun yaşamıyorsun.

Son düzenleme:
üretim sıkıntısı illaki olur bu ankartı çöp yapmaz bir zamanlarda asrock anakartlar 9800x3d yi yakıyor diyorlardı ama sorun kullanıcı kaynaklı oldugu çıktı gene 5090 lar yanıyor dendi sorun kullanıcı kaynaklı çıktı anakart oalrak msı serilerinde problem illaki çözülür önemli olan garanti servisi iyi olsun garanti karşılar.

Geri