Neler Yeni

Topladığım sistem hakkında öneride bulunabilir misiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berke Baldan
Bütçe
47.000
Merhabalar,

40-50K bandında beni üzmeyecek şekilde bir sistem toplamaya çalıştım, parçaları aşağıda tek tek detaylandırdım.
Şu parça yerine, bu parça daha iyi olabilir dediğiniz yerleri veyahut bunu alacağına hazır sistem var diye önerebileceğiniz her türlü cevaba açığım.
Bazı fiyatların en dip fiyatlardan daha yüksek olmasının sebebi ,farklı yerlerden peşin fiyatına taksitle seçmemden kaynaklı olabilir.

Sapphire RX 7800 XT Pulse - 22.600TL
Ryzen 5 7500F Kutusuz Fansız - 6.527TL
Patriot 2x16 6000mhz DDR5 CL30 - 4.000TL
Asus Prime B650M-K AM5 - 5.309TL
Kingston NV3 1TB - 2.314TL
Deepcool CC560 V2 700W - 3.510TL
Thermalright Phantom Spirit Hava Soğutucu - 1.619TL

Total , 45.879 - 46.500TL civarı tutacak gibi gözüküyor.

İyi forumlar , şimdiden göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkürler.

• Beğen
Reaksiyonlar: WsWs
sistem güzel olmuş, hayırlı olsun

bbis06t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
bahabis
Gerçekçi olalım .
RX 7800 XT ve R5 7500F uyumsuz bir ekran kartı ile işlemci ilk başlarda uyumlu gözükebilir ama işlemci soğutucu da yok diyorsunuz zaten dar boğaz yaşayacaksınız ekstra soğutucusu olmayan bir bir işlemci sizi daha çok kasmalara drop yemenize sebep olacak . pc build sitesinden istediğiniz ekran kartı ve işlemciyi seçerek rahatlıkla dar boğaz yaşayıp yaşayamıcağına bakabilirsiniz . pc build üzerinden bakıldığında
AMD Ryzen 5 7500F, Genel Görevler için 1920 × 1080 piksel ekran çözünürlüğünde AMD Radeon RX 7800 XT için çok zayıf.
CPU yoğunluğu sebebiyle Bu yapılandırmada %18.0 işlemci darboğazı var. ( ayrıca işlemci soğutunuzda yok buna ekstra yüzdelerde eklenebilir )
GPU yoğunluğu sebebiyle Bu yapılandırmada %9.2 işlemci darboğazı var. ona göre satın almanızı öneririm eğer sistem önermemi isterseniz önerebilirim . iyi bilgisayar alıp bir daha uğraşmak istemiyorum derseniz 50k yı gözünüz kapalı vermeniz lazım . siz bekledikçe sistemler daha çok pahalılaşıyor .
Asus Prime B650M-K AM5 yerine B650m pro rs öneriyorum
SSD güzel .
Kasa olarak bunu öneriyorum BitFenix Ceto Premium edition Argb 750 W ( siyahıda var beyazıda tercih meselesi)
Ram olarak Patriot viper venom 5200mhz cl36 öneriyorum
işlemci olarak en düşük r5 7600 en yüksek r7 9700x seni yarı yolda bırakmazlar senin seçtiğin işlemci seni yarı yolda bırakır .
ekran kartı olarak en düşük 7700xt en yüksek 4070 ti super veya 9070 öneririm

Devilll20

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,548
İsim
Rick Baba
Gerçekçi olalım .
RX 7800 XT ve R5 7500F uyumsuz bir ekran kartı ile işlemci ilk başlarda uyumlu gözükebilir ama işlemci soğutucu da yok diyorsunuz zaten dar boğaz yaşayacaksınız ekstra soğutucusu olmayan bir bir işlemci sizi daha çok kasmalara drop yemenize sebep olacak . pc build sitesinden istediğiniz ekran kartı ve işlemciyi seçerek rahatlıkla dar boğaz yaşayıp yaşayamıcağına bakabilirsiniz . pc build üzerinden bakıldığında
AMD Ryzen 5 7500F, Genel Görevler için 1920 × 1080 piksel ekran çözünürlüğünde AMD Radeon RX 7800 XT için çok zayıf.
CPU yoğunluğu sebebiyle Bu yapılandırmada %18.0 işlemci darboğazı var. ( ayrıca işlemci soğutunuzda yok buna ekstra yüzdelerde eklenebilir )
GPU yoğunluğu sebebiyle Bu yapılandırmada %9.2 işlemci darboğazı var. ona göre satın almanızı öneririm eğer sistem önermemi isterseniz önerebilirim . iyi bilgisayar alıp bir daha uğraşmak istemiyorum derseniz 50k yı gözünüz kapalı vermeniz lazım . siz bekledikçe sistemler daha çok pahalılaşıyor .
SSD güzel .
Kasa olarak bunu öneriyorum BitFenix Ceto Premium edition Argb 750 W ( siyahıda var beyazıda tercih meselesi)
işlemci olarak en düşük r5 7600 en yüksek r7 9700x seni yarı yolda bırakmazlar senin seçtiğin işlemci seni yarı yolda bırakır .

Thermalright Phantom Spirit Hava Soğutucu - 1.619TL

Gözlerde accık sorun var ellam

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berke Baldan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gerçekçi olalım .
SSD güzel .

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.

-Ryzen 5 7500f ve 7800XT için bottleneck testi yaptığımda 1440p kullandığım takdirde %2.5 , 1080p kullandığım takdirde %12.5 gibi bir darboğaz yaşattığını görüntüledim. 2k için yeterli bir düzey olduğunu düşünüyorum kanımca.
-Ryzen 5 7500f ve ryzen 5 7600 arasında performans olarak %1'lik bir fark olduğunu ve sıcaklık değerleri olarak ryzen 5 7500f'in gerisinde kaldığını görüyorum.
-Soğutucu olarak stok fanın yetersiz geleceğini düşündüğümden fansız olarak tedarik ederek, ekstra bir hava soğutucu kullanmayı düşünüyorum.
-Ram olarak Patriotun daha düşük gecikme süreli CL30 ve daha yüksek frekanslı 6000mhz'lik VIPER ramlerini tercih ettim , önermiş olduğunuz ramler bütçe konusunda diğer parçaları yükseltmem içinse bunu da değerlendirebilirim.
-Anakart ve kasa yükseltmesi olarak ekledikleriniz güzel duruyor , değerlendireceğim.

Dediğiniz gibi gün geçtikce fiyatlar artıyor , bunun için elimden gelen bütçeyle en iyisini toplamaya çalışıyorum.
İyi forumlar.

bbis06t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
bahabis
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.

-Ryzen 5 7500f ve 7800XT için bottleneck testi yaptığımda 1440p kullandığım takdirde %2.5 , 1080p kullandığım takdirde %12.5 gibi bir darboğaz yaşattığını görüntüledim. 2k için yeterli bir düzey olduğunu düşünüyorum kanımca.
-Ryzen 5 7500f ve ryzen 5 7600 arasında performans olarak %1'lik bir fark olduğunu ve sıcaklık değerleri olarak ryzen 5 7500f'in gerisinde kaldığını görüyorum.
-Soğutucu olarak stok fanın yetersiz geleceğini düşündüğümden fansız olarak tedarik ederek, ekstra bir hava soğutucu kullanmayı düşünüyorum.
-Ram olarak Patriotun daha düşük gecikme süreli CL30 ve daha yüksek frekanslı 6000mhz'lik VIPER ramlerini tercih ettim , önermiş olduğunuz ramler bütçe konusunda diğer parçaları yükseltmem içinse bunu da değerlendirebilirim.
-Anakart ve kasa yükseltmesi olarak ekledikleriniz güzel duruyor , değerlendireceğim.

Dediğiniz gibi gün geçtikce fiyatlar artıyor , bunun için elimden gelen bütçeyle en iyisini toplamaya çalışıyorum.
İyi forumlar.
şöyleki %12 lik bir değer çok fazla sizin en fazla %5in üstüne çıkamamanız lazım %5 in üstü kasmalara neden olur işlemci yi zorlar zaten ekran kartınız işlemciye göre güçlü lakin 7500f işlemci fiyat performans ürünü aslında orta düzey bir işlemci değil kendisi . işlemciniz 7600 olsaydı dar boğaz sorununuz olmazdı .
size şöyle diyim benim ekran kartım rx 9070 işlemci olarak r5 7600 kullanıyorum bakın en ultra ayarlarda bile gram hiç bir oyunda ne bir drop ne bir kasma gördüm ekran kartıma göre en en düşük takılabilecek işlemci 7600 dü benim için şuan için pc yi bende yeni dizdim . ilerki zamanda örneğin 7600 ü çıkartıp yerine 9800x3d düşünüyorum . ama şuan alamıyorum çünkü param yok :D

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,652
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Gerçekçi olalım .
SSD güzel .

Hocam güzel sistem önermişsiniz ama en yüksek diye belirttiğiniz kısımlara arkadaşın bütçesi kesinlikle yetmez çünkü sadece ekran kartı ve işlemci 50K tutuyor

bbis06t

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
bahabis
Hocam güzel sistem önermişsiniz ama en yüksek diye belirttiğiniz kısımlara arkadaşın bütçesi kesinlikle yetmez çünkü sadece ekran kartı ve işlemci 50K tutuyor
mantıklı evet lakin zaten 7600 işlemci çok pahalı bir şey değil . bütçe tabii ki önemli lakin kendisi dizmesi konusunda çok pahalı olabiliyor toplama tavsiye sistemler üstünden düzenlemeler yapılabilir daha uyguna gelebilir .
birde tekrar uğraşmak var sonrasında tekrar sistem dizmeye uğraşmaya çalışmakta söz konusu tabii ki konu sahibi kardeşimiz kendisi bilir biz burda öneri sunuyoruz sonuçta

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,652
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
mantıklı evet lakin zaten 7600 işlemci çok pahalı bir şey değil . bütçe tabii ki önemli lakin kendisi dizmesi konusunda çok pahalı olabiliyor toplama tavsiye sistemler üstünden düzenlemeler yapılabilir daha uyguna gelebilir .
birde tekrar uğraşmak var sonrasında tekrar sistem dizmeye uğraşmaya çalışmakta söz konusu tabii ki konu sahibi kardeşimiz kendisi bilir biz burda öneri sunuyoruz sonuçta
Aynen öyle hocam elinize sağlık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,505
Üyeler
172,246
Son üye
alikoc00
Top Bottom