Topladığım sistemde bir sorun var mı?

tgxtg

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
40000
Selamlar, biraz araştırma yaparak bir sistem topladım. Ama kararsız kaldığım yerler var bu noktalarda bana yardımcı olmanızı isteyeceğim.
Öncelikle sistem parçalarını ekliyorum.
İşlemci olarak 7500F düşünüyorum.
Anakart konusunda ise kafam çok karıştı birbirine yakın modeller var. Farkları nedir ve hangisi benim için uygundur bilemediğim için model numaralarını ekliyorum. Bu modeller dışında önerileriniz varsa değerlendirmek isterim.
Anakartlar için kriterim bluetooth ve wifi özelliklerinin olması, diğer yandan olmasa da olur diyebileceğim özellikler ise güzel bir görünüşü ve 2 tane m2 yuvasının olması diyebilirim.
Ekran kartı olarak Galax RTX4070 Super
Ram olarak Corsair Vengeance RGB 2x16 6000MHz DDR5 (Burada da bir sorum var bazı ramlar AMD EXPO özelliğini destekliyor gibi bir ibare gördüm bu özellik nedir ram seçimini yaparken dikkat edilmeli midir?)
Kasa ve PSU seçimi yapmadım elimde CPU soğutucusu ve depolama birimlerim var.
Kasa olarak beyaz bir kasa istiyorum. Psu konusunda da yardımcı olursanız sevinirim.

Hazır sistem mi topladınız yoksa tek tek siz mi tek tek siz ise parçalar nelerdir?

Dostum seçtiğin anakartın sitesine girdiğin zaman desteklediği ramlari görebilirsin. Bende yaklaşık 2 ay önce sistem aldım. Asus Prime B650M-A Wifi modelini seçtim. Bluetooth ve wifi kullanıyorum sorun yok memnunum. Docp Xmp muhabbeti OC oluyor yabi Hız aşırtma yapman lazım ramlara biosdan yoksa stock MHz de çalışıyorlar. 4000 kusur MHz veriyor oda.

Geri