Toplama pc cevap yok kimseden

En son yazan arkadaşa katılıyorum çok saçama cevaplar gelmiş, biri anakarta biri herşeye, biri soğutucuya laf söylemiş biri ssd boyutuna 3tb falan demiş.
Sistemi iyi seçmişsin fiyat performans düzgün parçalar
Tek tek gideyim ben
Ekran kartı 9070xt, gaming gecelerinde takip edilip indirimle alınabilir 9070xt en fiyat performans kartlardan şuan
Anakart 2 m2 slotlu, ssd soğutucusu olan, VRM soğutucusu çok iyi değil ama 7500f i uçurur çok rahat
İşlemci 1440p için gayet fiyat performans
Ramler zaten 6000/30 patriot alınabilicek en iyi fiyatlı ramler
SSD olarak kioxia g3 plus al hocam, sizin seçtiğiniz QLC nand chipli bir SSD, TLC seçilmeli SSD ler ömrü daha uzun soluklu oluyor. Hatta DRAM li önerirdim ama bütçe kısıtlı olduğu için HMB de idare eder o yüzden TLC olsun yeterlidir, elinizdeki mevcut HDD depolamada işinizi görür, mevcut 600gb SSD ye de sistem kurarsınız
Soğutucu gayet yeterli güzel bir soğutucu, aynı fiyat bandında phantom spirit 120 v2 7 borulu sizin seçtiğiniz 6 borulu. Phantom Spirit 1700 tl
Peerless Assassin 1500 TL
200 tl ye değer ama ikisi de 7500f i çok rahat soğutur
Seçtiğin kasa da güzel ama PSU su pek iç açıcı sayılmaz, alternatif farklı kasalara bakılabilir. 750-850w arası. Mesela:
Hocam iyiki varsınız sağolun vatandaki 33k asus tufu alacağım galiba cumaya kadar bitmezse gaming gecesinde de indirimler gelir ona göre yapıcam birşeyler

Vatanda o fiyata TUF 9070XT varmış başka konuda gördüm onu alabilirsiniz mesela yani indirim kovalanarak biraz daha iyileri denk gelir onun dışında dengeli sistem.

Not: Sadece bütçe varsa anakartı B850 al derim 9070XT için performans farkı oluyor diyorlar.
9070xt de PCIE 4.0 ile 5.0 arasında çok düşük bir fark var. B850 bütçesi yetmiyorsa gereksiz olur, bütçesi olsa ileri yönelik de işini görürdü ama başka şeylerden kısmaya değmez aradaki fark.

Son düzenleme:
Abi mesela şöyle düşün bu adam oyun oynamak için bir bilgisayar toplayacak değil mi. Ve sadece 1 Tb hafızası var. Şimdi bu bilgisayarda hiçbir şey olmayacak sadece oyunlar mı olacak, başka şeyler de olacak. Zaten her ne kadar oyun için kullanacağım diyorsa da sadece oyun oynamıyacak, kişisel bilgisayar olarak da kullanacak. Yer kaplayan başka şeyler de olacak yani. Ayrıca hadi ben hiçbir şey bilmeyen bir cahilim, hatta sadece ben değil şu zamana kadar cevap yazan herkes öyle. O zaman sen neden zahmet edip adam akıllı bir şekilde şunu alabilirsin veya bunu öneririm diye cevap yazmıyorsun da gelip bizim verdiğimiz cevabı eleştiriyorsun. Madem çok şey biliyorsun sen de bir cevap verseydin. Biz en azından yardımcı olmak istemişiz ve cevap vermişiz arkadaşa, sen ise yalan yanlış yorum yapıp aklını karıştırmaktan başka bir şey yapmıyorsun.
Aşagıdaki arkadaş gayet iyi cevap vermiş ve detaylı olarak.
1 yıllık depolama birminin sağlıgın bu kadar kötü yorumlamanızı neye dayandırdınız bunu ispatlarmısınız yoksa farzı misalmi konuşuyorsunuz eğer öyleyse sizi kınıyorum adam burda bütçesine göre bişeyler alamay çalışıyor.
1 yıl önce kendi sistemimi topladım ve fiyat araştırmasını bıraktım öneri tabi veremem bunu açık şekilde söyledim zaten piyasadan uzagım diye.

Aşagıdaki arkadaş gayet iyi cevap vermiş ve detaylı olarak.
1 yıllık depolama birminin sağlıgın bu kadar kötü yorumlamanızı neye dayandırdınız bunu ispatlarmısınız yoksa farzı misalmi konuşuyorsunuz eğer öyleyse sizi kınıyorum adam burda bütçesine göre bişeyler alamay çalışıyor.
1 yıl önce kendi sistemimi topladım ve fiyat araştırmasını bıraktım öneri tabi veremem bunu açık şekilde söyledim zaten piyasadan uzagım diye.
Haklısınız ancak ben de zamanında bu depolama sorununu yaşadığım için böyle bir önermede bulundum. Belki 3 tb abartı olabilir ancak ben hala 1 tb'ın az olduğu konusunda kararlıyım. Farzı misal konuşmadığımı, her lafımı düşünerek yazdığımı ve de önceki yazımda da "madem öyle siz tavsiye verseydiniz" sözümü de arkadaşa söylediğiniz "sen bekle eli iş gören kardeşler yardımcı olacaktır" sözünüze karşı söylediğimi belirtmek isterim. Beni rahatsız eden tek lafınız bu oldu. Sonuçta ben de bu alana meraklı ve ilgili bir kişiyim ve arkadaşa yardımcı olmak istedim. Siz ise arkadaşa verdiğim öznel ve göreceli tavsiyeye sanki nesnelmiş gibi karşılık verip benim tavsiyeme karşı sanki art niyetle söylenmiş görüntüsü verdiniz. Dediğim gibi bu önerim özneldi ve tamamen kendi tecrübelerime dayanıyordu. Umarım benim sadece arkadaşa sistem konusunda yardımcı olmak istediğimi ve kötü bir niyetim olmadığını anlarsınız. İyi akşamlar.

Haklısınız ancak ben de zamanında bu depolama sorununu yaşadığım için böyle bir önermede bulundum. Belki 3 tb abartı olabilir ancak ben hala 1 tb'ın az olduğu konusunda kararlıyım. Farzı misal konuşmadığımı, her lafımı düşünerek yazdığımı ve de önceki yazımda da "madem öyle siz tavsiye verseydiniz" sözümü de arkadaşa söylediğiniz "sen bekle eli iş gören kardeşler yardımcı olacaktır" sözünüze karşı söylediğimi belirtmek isterim. Beni rahatsız eden tek lafınız bu oldu. Sonuçta ben de bu alana meraklı ve ilgili bir kişiyim ve arkadaşa yardımcı olmak istedim. Siz ise arkadaşa verdiğim öznel ve göreceli tavsiyeye sanki nesnelmiş gibi karşılık verip benim tavsiyeme karşı sanki art niyetle söylenmiş görüntüsü verdiniz. Dediğim gibi bu önerim özneldi ve tamamen kendi tecrübelerime dayanıyordu. Umarım benim sadece arkadaşa sistem konusunda yardımcı olmak istediğimi ve kötü bir niyetim olmadığını anlarsınız. İyi akşamlar.
kötü niyetli olmadığını biliyorum dostum :) neyse konun uzaması saçma olur buranın amacı pc toplama kendine iyi bak

Bu mu?
Bu mu
2.ci maalesef rgbli olan :')

Hocam iyiki varsınız sağolun vatandaki 33k asus tufu alacağım galiba cumaya kadar bitmezse gaming gecesinde de indirimler gelir ona göre yapıcam birşeyler
vatanda şuan VTNOEM20 kodu ile indirim var bir bak hocam %20 indirim galiba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,661
Üyeler
183,153
Son üye
askund
Geri