Selamlar mevcuttaki sistemimi satıp üstüne biraz ekleme yapıp yeni sistem toplamak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum. Mevcuttaki sistemim Donanım Arşivi MD3 sistem. MD3 sisteme ek olarak RTX 2060 eklemesi yaptım. Sistemimi de ortalama 9-10K gibi bir fiyata satacağımı düşünüyorum. Bütçemde üstüne maksimum 10K. Toplamayı düşündüğüm sistemde şu şekilde:
Ryzen 5 5600 ( uygun bir hava soğutması ile )
Gigabyte B450M veya B550M
Gigabyte Eagle RTX 3060 veya 3060Ti
Şimdilik 16GB 3600MHz ileride aynı ramlardan 16 GB daha eklemeyi düşünüyorum.
Kasa olarak NZXT H510 Flow kasa istiyorum biliyorum biraz pahalı ama sade tasarımları sevdiğim için tercih ettim.
PSU olarak da şu an mevcuttaki sistemimde düz Thermaltake 650W PSU var. 80+ değil ama çok sorun olmayacağını düşünüyorum.
SSD olarak da sisteme sonradan eklediğim Kioxia 500GB M2 SSDyi yeni kasaya takmayı düşünüyorum.
İntel parçaları Ram MHz limitleri yüzünden kullanmak istemiyorum.
Sorularım da şu şekilde B450 yerine B550 tercih etmeli miyim?
İşlemci için hangi hava soğutmasını tavsiye edersiniz?
Kutusuz işlemciler biraz daha ucuz tavsiye eder misiniz?
3060Ti kullansam 8GB VRam ile ileride sorun yaşar mıyım?
PSU dan yana bir sorun yaşar mıyım?
PSUyu o kasaya takabilir miyim?
Mevcuttaki ekran kartım da Gigabyte Windforce RTX 2060 ve oyunlarda maksimumda 82 dereceleri görüyorum. Forumlarda gördüğüm kadarıyla bu ekran kartının bu sıcaklıklarda çalıştığını sorun olmayacağını yazmışlar ben de 7-8 saatlere kadar oyun oynadım bir sorun yaşamadım. Bu yüzden de Gigabyte biraz soğuk bakıyorum ama incelemelerde 3060 Eagle serisinde bir sıcaklık sorunu görmedim.
Satacağım sisteme 500W bir PSU takıp satacağımdan dolayı ufaktan bir PSU masrafım olacak ama M2 SSDye para vermeyeceğim için hesapladığıma göre 17K gibi bir harcama oluyor tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Ryzen 5 5600 ( uygun bir hava soğutması ile )
Gigabyte B450M veya B550M
Gigabyte Eagle RTX 3060 veya 3060Ti
Şimdilik 16GB 3600MHz ileride aynı ramlardan 16 GB daha eklemeyi düşünüyorum.
Kasa olarak NZXT H510 Flow kasa istiyorum biliyorum biraz pahalı ama sade tasarımları sevdiğim için tercih ettim.
PSU olarak da şu an mevcuttaki sistemimde düz Thermaltake 650W PSU var. 80+ değil ama çok sorun olmayacağını düşünüyorum.
SSD olarak da sisteme sonradan eklediğim Kioxia 500GB M2 SSDyi yeni kasaya takmayı düşünüyorum.
İntel parçaları Ram MHz limitleri yüzünden kullanmak istemiyorum.
Sorularım da şu şekilde B450 yerine B550 tercih etmeli miyim?
İşlemci için hangi hava soğutmasını tavsiye edersiniz?
Kutusuz işlemciler biraz daha ucuz tavsiye eder misiniz?
3060Ti kullansam 8GB VRam ile ileride sorun yaşar mıyım?
PSU dan yana bir sorun yaşar mıyım?
PSUyu o kasaya takabilir miyim?
Mevcuttaki ekran kartım da Gigabyte Windforce RTX 2060 ve oyunlarda maksimumda 82 dereceleri görüyorum. Forumlarda gördüğüm kadarıyla bu ekran kartının bu sıcaklıklarda çalıştığını sorun olmayacağını yazmışlar ben de 7-8 saatlere kadar oyun oynadım bir sorun yaşamadım. Bu yüzden de Gigabyte biraz soğuk bakıyorum ama incelemelerde 3060 Eagle serisinde bir sıcaklık sorunu görmedim.
Satacağım sisteme 500W bir PSU takıp satacağımdan dolayı ufaktan bir PSU masrafım olacak ama M2 SSDye para vermeyeceğim için hesapladığıma göre 17K gibi bir harcama oluyor tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.