Toplanan 100 Milyar TL ile kaç bina yapılır ?

Abartmadım, çok yakınımın inşaat firması var ona kâr almadan ne kadar diye sordum. 5 katlı 10 daire bulunduran bir yeni binanın maliyeti aşağı yukarı bu kadar dedi.
1.'si yapılacak binalar 5 değil 3 katlı olacak zaten. 6 daire yapar. Bunun da yapım maliyeti 1m'yi geçmez.

bence dahada geç olmadan istanbula yatırım yapılmalı yoksa canımı kurtarmanın tek yolu camdan atlamak gibi gözüküyor deprem anında
bu durumda bile bencil olanlar var ya olum manyak misiniz lan kaç bin aile soğukta karda çadırda kalıyor onlar çok mu isterdi evlerinin yıkılmasını sen kendi canını çok önemsiyorsan git köyüne köyün yoksa da deprem riskinin en az olduğu yere kiraya çık deli etmeyin sabah sabah la

• Muhteşem
Reaksiyonlar: cici
bu durumda bile bencil olanlar var ya olum manyak misiniz lan kaç bin aile soğukta karda çadırda kalıyor onlar çok mu isterdi evlerinin yıkılmasını sen kendi canını çok önemsiyorsan git köyüne köyün yoksa da deprem riskinin en az olduğu yere kiraya çık deli etmeyin sabah sabah la
Ben toplanan paranın tamamı İstanbula ki gitsin dedim şu anki ihtiyaç sahiplerine yardım gitmesin mi dedim hayır ama biliyorum ki deprem olursa İstanbulda gene aynılarını yaşanacak hatta fazlasi yasananın ekonumim krizin belki 10 katı can kaybinin 3 kati belki bencillikle alakası yok anca deprem olan yere para akacak diye bir düşünce olmamalı eğer varsa böyle bi düşünen varsa kusura bakmasın kıt kafalıdır İstanbuldayım 16 milyon insan var orada deprem olursa kaç yüz bin insan ölecek ya düşünerek Yörük yaz yada hiç yazma
Tamam hadi ben köyüme gittim bu demek değildir İstanbulda deprem bitti hayir hala risk var ve acilen orayada yatırım yapılmalı ne de olsa yarın deprem olacak diye net bir şey söyleyemiyoruz
Ayrıca turkiyede riskin az olduğu yer yok gibi
Senden de daha mantıklı bir düşünce biçimi beklerim evet şu anki mağdurlarına yardım yapılmalı ama istanbulda önemli

Neden sadece yardım parasını hesaplıyorsunuz reisimiz cebinden 3-5 atmayacakmı :D
yardımlar olmasa ne olacaktı yada xD

Merak ettiğim bir konu acaba 1 binanın maliyeti ne kadar. Eğer ki 1 bina maliyeti 5 milyon TL ise 100 Milyar TL ye 20.000 Bina yapılır.

Yıkılan 200.000 Binanın yanında bu rakama 20.000 bina bana az geldi izlerken bu paraya marmara da yenilenir diyordum.

Ben mi yanlış hesapladım yoksa doğru mu bu yazdıklarım
Merhaba,
Merak ettiğin konuyu sadelikle anlatmak istiyorum.En son toplamda yaklaşık olarak 115milyar para toplandı hepimizin de bildiği gibi 115.000bin milyon yapıyor bu hesaba göre devlet desteği ve iş adamlarının devamlı surette yardımı ayrıca devlet arsalarına yapılacak genel itibariyle rahat 20katlı bir binayı 30 milyona yapacaklarını düşünüyorum çünkü maliyetleri devletin arsası olduğu için ona para verilmiyecektir. 40bin bina düşünsene yıkılan 200 bine yakın bina zaten max 5 10 katlıydı bence 10 ilimize yeterli olur ~°° iyi günler efendim.

Son düzenleme:
Ben toplanan paranın tamamı İstanbula ki gitsin dedim şu anki ihtiyaç sahiplerine yardım gitmesin mi dedim hayır ama biliyorum ki deprem olursa İstanbulda gene aynılarını yaşanacak hatta fazlasi yasananın ekonumim krizin belki 10 katı can kaybinin 3 kati belki bencillikle alakası yok anca deprem olan yere para akacak diye bir düşünce olmamalı eğer varsa böyle bi düşünen varsa kusura bakmasın kıt kafalıdır İstanbuldayım 16 milyon insan var orada deprem olursa kaç yüz bin insan ölecek ya düşünerek Yörük yaz yada hiç yazma
Tamam hadi ben köyüme gittim bu demek değildir İstanbulda deprem bitti hayir hala risk var ve acilen orayada yatırım yapılmalı ne de olsa yarın deprem olacak diye net bir şey söyleyemiyoruz
Ayrıca turkiyede riskin az olduğu yer yok gibi
Senden de daha mantıklı bir düşünce biçimi beklerim evet şu anki mağdurlarına yardım yapılmalı ama istanbulda önemli
İstanbulu etkilemiyeceğini duydum tvde umarım gerçekten olmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

100milyar ile ülke toplanır
Kesinlikle

Merak ettiğim bir konu acaba 1 binanın maliyeti ne kadar. Eğer ki 1 bina maliyeti 5 milyon TL ise 100 Milyar TL ye 20.000 Bina yapılır.

Yıkılan 200.000 Binanın yanında bu rakama 20.000 bina bana az geldi izlerken bu paraya marmara da yenilenir diyordum.

Ben mi yanlış hesapladım yoksa doğru mu bu yazdıklarım
Prefabrik yapılırsa 50,000'den fazla ev yapar ki bence Prefabrik yapılır yeni evler. ABD gibi bir yapısal düzen yapılsa iyi olur.
100 Milyar TL çok büyük bir para değil. 5,30 Milyar ABD Dolarına denk geliyor. Çok küçük bir miktar. Her ay zaten bir o kadar cari açık veriyoruz.

Olay sadece bina değil. Bunun yer üstü olduğu gibi altı da var.

70 milyar falan devletten devlete gitti giren gene bize girecek

Geri