Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS - Uninterruptible Power Supply), elektrik kesintileri veya dalgalanmaları durumunda bağlı cihazlara sürekli ve kesintisiz güç sağlayan bir cihazdır. UPS, ani elektrik kesintileri, voltaj dalgalanmaları ve elektrik gürültüsü gibi güç problemlerine karşı bilgisayarlar, sunucular, ağ donanımları ve diğer hassas elektronik cihazlar için koruma sağlar.UPS tam olarak nedir?
80+ olması koruma değil verimlilik sağlıyor. Buna değil de güç kaynağının özelliklerine bakması gerek (aşırı gerilim, aşırı akım, aşırı güç, kısa devre vb. koruması ).psu da 80+ varsa bide 500w altiysa sorun olmaz gibime geliyor ben bi prize uzatma bagliyorum o ozatmayada uzatma bagaliyorum sorun yaşamadim
UPS dediğin akım korumalı priz mi ?Eğer binada elektrik tesisatını yenileme gibi bir seçeneğiniz yoksa ve masraf yapmak istemiyorsanız, geçici olarak alabileceğiniz bazı önlemler mevcut. Ancak unutmayın ki bunlar sadece geçici çözümlerdir ve tam anlamıyla güvenli değildir.
Geçici Çözümler:
- Topraklamalı Uzatma Kablosu Kullanımı:
- Mutfaktan çekmeyi planladığınız uzatma kablosunun topraklamalı olduğundan emin olun. Uzatma kablosu üzerindeki prizlerin topraklama pimi bulunmalı ve kablonun kendisi de topraklı olmalıdır.
- Parafudr (Surge Protector):
- Kaliteli bir parafudr kullanarak ani voltaj dalgalanmalarından korunabilirsiniz. Parafudr, cihazlarınıza zarar verebilecek ani voltaj dalgalanmalarını absorbe eder. Ancak bu, tam anlamıyla topraklama eksikliğini gidermez.
- Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS):
- UPS kullanarak elektrik kesintilerinde veya voltaj dalgalanmalarında bilgisayarınızı koruyabilirsiniz. UPS, aynı zamanda ani elektrik dalgalanmalarına karşı da koruma sağlar.
- Metal Kısımlarına Dikkat:
- Bilgisayarın metal kısımlarında elektrik olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Elektrik var ise cihazı kullanmaktan kaçının.
- Yalıtım Materyalleri:
- Bilgisayarınızı ve diğer elektronik cihazlarınızı iyi yalıtılmış bir yüzeyde kullanın. Ahşap masa veya plastik yüzeyler tercih edebilirsiniz.
Hayır güç kaynağı.UPS dediğin akım korumalı priz mi ?
Dostum bunlara maddi gücüm yetmez öğrenciyimHayır güç kaynağı.
Fotoğraflarına buradan bakabilirsin.
Kesintisiz güç kaynakları fiyatları ve UPS modelleri markaları en uygun taksit seçenekleri sadece Vatan Bilgisayar'da
Kesintisiz güç kaynakları fiyatları ve UPS modelleri markaları en uygun taksit seçenekleri sadece Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
Almak istersen çok uygun fiyatlı ve güzel bir markadır bu Link. Ancak buna ek olarak ups de alsan topraklama olmazsa yıldırım düşmesi gibi aşırı yüksek voltaj durumlarında yeterli olmaz. Bu durumda ancak topraklama iş görür.UPS dediğin akım korumalı priz mi ?