Neler Yeni

Öneri TP Link Deco x60 2 Pack Hakkında

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar İnternetimi 100 Mbps'den 500'e yükselttirdim. Modem salonda ve odamdan Wifi ile 180 civarı alabiliyorum. Bu konuyu daha önce açmıştım fakat uzun araştırmalar sonucu en iyisinin x60 olduğuna karar kıldım ve bunun 2'li packini alacağım. Bir tanesini modeme kablo ile bağlayıp 2.sini odama konumlandırdığımda bilgisayarımdan 500'ü kayıpsız alabilecek miyim ? Yoksa kullanılan her deco hızı yarıya mı düşürüyor örneğin ana deco yani modemin olduğu oda 500 2. oda 250 mi verecek ? Kablo çekemem çünkü salondan odaya kablo çok çirkin duruyor tesisat işiyle uğraşamam.

Kullananlar var ise özellikle onların yorumu benim için çok önemli. X50 ve X60 arasında çok fark varmış aslında X50 alacaktım ama x60'a daha garanti gözüyle baktım.

NOT: Ev 2+1 yaklaşık 90m2

yaman..k

80+ Silver
Xiaomi 4a giga edition öneririm ev 2+1 ev 50 mps irternet paketi var vdls irternet test sonuçları böyle.
Modem evin bir ucunda router tam ortada bilgisayar ise evin bir diğer ucunda ayrıca router a kablosuz bağlantı yaptım.
spd.PNG

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Xiaomi 4a giga edition öneririm ev 2+1 ev 50 mps irternet paketi var vdls irternet test sonuçları böyle.
Modem evin bir ucunda router tam ortada bilgisayar ise evin bir diğer ucunda ayrıca router a kablosuz bağlantı yaptım.
Alıntıyı görüntüle
Yorum için teşekkür ederim, hocam 50-100 gibi hızlarda zaten sorun olmuyormuş hiçbirinde ama bazı yorumlar okudum alanlardan 1000 hızı olanın yan odada 400 450 çekmiş mesela kayıp büyük. Ama eski paketi 100ken 100 alıyormuş tam. Korkum tamamen bu

yaman..k

80+ Silver
Yorum için teşekkür ederim, hocam 50-100 gibi hızlarda zaten sorun olmuyormuş hiçbirinde ama bazı yorumlar okudum alanlardan 1000 hızı olanın yan odada 400 450 çekmiş mesela kayıp büyük. Ama eski paketi 100ken 100 alıyormuş tam. Korkum tamamen bu
Giga versiyonda bu sorun olmaz olursa openwrt kurursun oradan istediğin şekilde ayarlarsın.

Voisxe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Voisxe
2 gün önce konu açsaydın keşke 10kya aldım iptal ettim.
LİNK

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,382
İsim
Baran Kut
Arkadaşlar İnternetimi 100 Mbps'den 500'e yükselttirdim. Modem salonda ve odamdan Wifi ile 180 civarı alabiliyorum. Bu konuyu daha önce açmıştım fakat uzun araştırmalar sonucu en iyisinin x60 olduğuna karar kıldım ve bunun 2'li packini alacağım. Bir tanesini modeme kablo ile bağlayıp 2.sini odama konumlandırdığımda bilgisayarımdan 500'ü kayıpsız alabilecek miyim ? Yoksa kullanılan her deco hızı yarıya mı düşürüyor örneğin ana deco yani modemin olduğu oda 500 2. oda 250 mi verecek ? Kablo çekemem çünkü salondan odaya kablo çok çirkin duruyor tesisat işiyle uğraşamam.

Kullananlar var ise özellikle onların yorumu benim için çok önemli. X50 ve X60 arasında çok fark varmış aslında X50 alacaktım ama x60'a daha garanti gözüyle baktım.

NOT: Ev 2+1 yaklaşık 90m2
İnan mesafeye ve o mesafenin arasındakilere bağlı hocam. Test etmek gerek onu. Bende M4'ler vardı. O bile 500 görüyordu ama mesela Keeneticlere değiştim 650-700 bile görebiliyor en iyi ihtimalle.

Deco serisini önermem ama. Çok kısıtlı bir modem ailesi. Diğer hiçbir ürünüyle uyumlu da değil. Sadece Deco serisi ile uyumlu.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Giga versiyonda bu sorun olmaz olursa openwrt kurursun oradan istediğin şekilde ayarlarsın.
Hocam link alabilir miyim rica etsem bir araştırayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnan mesafeye ve o mesafenin arasındakilere bağlı hocam. Test etmek gerek onu. Bende M4'ler vardı. O bile 500 görüyordu ama mesela Keeneticlere değiştim 650-700 bile görebiliyor en iyi ihtimalle.

Deco serisini önermem ama. Çok kısıtlı bir modem ailesi. Diğer hiçbir ürünüyle uyumlu da değil. Sadece Deco serisi ile uyumlu.
Hocam yorum için teşekkür ederim, link alabilir miyim senden ricam

yaman..k

80+ Silver
Hocam link alabilir miyim rica etsem bir araştırayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam yorum için teşekkür ederim, link alabilir miyim senden ricam

Ben kurmaya gerek duymadım fakat kuranlar çok memnun.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,382
İsim
Baran Kut

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
90m2 ve 500mbit hız için şimdiki model gamında Hopper/Hopper DSL/Titan bütçeye göre seçilebilir.

* Yine konumlandırmaya göre kör nokta kalabilir.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
90m2 ve 500mbit hız için şimdiki model gamında Hopper/Hopper DSL/Titan bütçeye göre seçilebilir.

* Yine konumlandırmaya göre kör nokta kalabilir.
Bütçe Max 7.000-10.000 TL arası hocam, en optimum hangisi iyi olur ?

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Bütçe Max 7.000-10.000 TL arası hocam, en optimum hangisi iyi olur ?
Keenetic tarafında bu bütçe ile Titan + Buddy 6 seti ile mesh yapabilirsiniz.

500 mbit minimum kayıp için iyi iletişm kuracağı şekilde konumlandırma yapmak önemli rol oynar.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Keenetic tarafında bu bütçe ile Titan + Buddy 6 seti ile mesh yapabilirsiniz.

500 mbit minimum kayıp için iyi iletişm kuracağı şekilde konumlandırma yapmak önemli rol oynar.
Hocam Keenetic Titan almayı düşünüyorum şuanlık ev büyük olmadığı için ve salon ile odam yan yana olduğu için yeterli olabilir. Evimde 500Mbps Superonline ve TV+ kullanıyorum. Bu TV+ sorunsuz Keenetic modem ile çalışır mı ? Bir yerde sadece Turkcell'in kendi modemi ile çalışıyor diye bir yorum okumuştum. Almadan önce emin olup almak istiyorum.

Top Bottom