Neler Yeni

TT Kullanıcılarına 850'li Numaralardan Gelen Çağrılara İlişkin Bilgilendirme

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Son günlerde (ben de dahil) birçok Türk Telekom kullanıcısı 850'li numaralardan aranıp alakasız paket teklifleri sunularak dolandırılmaya çalışılıyor.
Dün forumdan bir arkadaşımız bu numaralardan birisine TC Kimlik No, Adres gibi kişisel bilgilerini vermiş.
Bugün de aynı şekilde bu durumla ilgili bir konu açıldı, ben de bir bilgilendirme geçmek istiyorum.

Türk Telekom ve Alt Markalarındaki tüm firmaların telefon numaraları 444 ile başlar, Türk Telekom'un 850 ile başlayan bir telefon numarası yoktur.
Sizi arayan 850'li numaralara itibar etmeyin DEMİYORUM, başka bir firmanın numarası olabilir.
Ancak sizi arayıp "Devlet Destekli Yüksek Hızda Fiber İnternet" tarzında cümlelerle sizi kandırmaya çalışan otomatik aramalara yüz vermeyin.

Not: Vodafone'un 850 ile başlayan birbirinden farklı numaraları var, eğer mobilde Vodafone kullanıyorsanız arayan Vodafone da olabilir.

Eğer sıkça bu durumu yaşarsanız Türk Telekom'u arayıp Müşteri Hizmetleri Yetkilisine ilgili numarayı bildirebilirsiniz.

Türk Telekom Müşteri Hizmetleri: 444 1 444
Türk Telekom Evde İnternet: 444 0 375
Türk Telekom Kurumsal: 444 5 444
Türk Telekom Tivibu: 444 5 375

*Konuyu ara ara yükselteceğim.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,879
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Güzel konu olmuş,inşallah bu sayede dolandırılan insanların sayısı düşer bu konuyu görüp.

TALHA MURAT

80+ Silver
Şöyle bir bilgilendirme yapayım bu numaraların sizi arayabilmesinin tek sebebi tt data verilerini sattığını öne sürülüyor yakın bir zamanda büyük bir dava yiğecek gibi.

Serhat-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,264
İsim
Serhat İsmailoğulları
Steam
steamcommunity.com/id/ByOxyGeN
Devletin daha kurduğu altyapı düzgün değil, bir de kendisi destek verip fiber mi vericek.

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bilgi için teşekkürler, ben Vodafone kullanıyorum sürekli faturaliýa geçin diye arıyorlardı.
Engelledim kafa rahat👍

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şöyle bir bilgilendirme yapayım bu numaraların sizi arayabilmesinin tek sebebi tt data verilerini sattığını öne sürülüyor yakın bir zamanda büyük bir dava yiğecek gibi.
Dava yemez.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Bilgilendirme için teşekkürler.
İyi forumlar.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgi için teşekkürler, ben Vodafone kullanıyorum sürekli faturaliýa geçin diye arıyorlardı.
Engelledim kafa rahat👍
Vodafone da acayip bi sistem yapmış. Arıyorlar, sen "alo, efendim, buyrun" tarzı bir şey demediğin sürece telesekreter konuşmuyor. Sen alo diyorsun mesela ondan sonra hop konuşmaya başlıyor çıldıracağım :kekw:

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
Bilgilendirme için teşekkürler, dün babamı o şekilde aramışlar. :)
Neyse babam direk bana sordu, firmaya ilettik durumu.
İyi forumlar.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Data verileri saklanmalı bu kanunda var.
KVKK'nın düzgün çalıştığına inanan var mı?
Güya BTK da KVKK'ya destek çıkıyor madem öyle neden BTK'da çalışan birisi aynı zamanda TT'de çalışıyor?
BTK Neden telekoma ceza vermiyor?

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Kablonun ve kablo TV paketim var 2 gün önce arayıp kablo TV nin d smart ile değiştirileceği söylendi ve kurulum için bilgilerimi istediler kabul etmedim telefonu kapattım. Daha sonra numarayı araştırdığım zaman dolandırıcı olduklarını öğrendim. Asıl olay benim iletişim bilgilerimi taahhüt bilgilerimi nasıl öğrendiler?

TALHA MURAT

80+ Silver
KVKK'nın düzgün çalıştığına inanan var mı?
Güya BTK da KVKK'ya destek çıkıyor madem öyle neden BTK'da çalışan birisi aynı zamanda TT'de çalışıyor?
BTK Neden telekoma ceza vermiyor?
Doğru söylüyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kablonun ve kablo TV paketim var 2 gün önce arayıp kablo TV nin d smart ile değiştirileceği söylendi ve kurulum için bilgilerimi istediler kabul etmedim telefonu kapattım. Daha sonra numarayı araştırdığım zaman dolandırıcı olduklarını öğrendim. Asıl olay benim iletişim bilgilerimi taahhüt bilgilerimi nasıl öğrendiler?
Her yerden olabilir beni 8-9 senedir türksat kablo kullanıyorum 1 kere bile aranmadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,389
Üyeler
161,277
Son üye
manake
Top Bottom