Neler Yeni

TUF B450-PRO GAMING M.2 SSD Uyumsuzluğu

ExDXLNT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Erol Doğan

TUF B450-PRO GAMING anakartım var MLD M500 Ultra 1TB 7000-4700MB NVMe 2280 Gen4X4 SSD aldım ama bilmiyordum uyumluluk sorunu falan olacağını normal hdd gibi takıp çalıştır mantıyla aldım taktım pcye bilgisayar açılırken 1 kere kapanıp tekrar açılıyor sonra ekran geliyor. Okuma yazma testi yaptığımda da normal verilen değerlerin çok altında çıkıyor. Bu anakarta bu ssd uyumlu mu?​

TechGuy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Cemil Ciger
Anakartında PCIe 4.0 desteği yok. Ortalama 3000 civarı okuma yazma alıyorsan normal. Ayrıca neden bu SSD ?

pozalba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
440
İsim
nk

TUF B450-PRO GAMING anakartım var MLD M500 Ultra 1TB 7000-4700MB NVMe 2280 Gen4X4 SSD aldım ama bilmiyordum uyumluluk sorunu falan olacağını normal hdd gibi takıp çalıştır mantıyla aldım taktım pcye bilgisayar açılırken 1 kere kapanıp tekrar açılıyor sonra ekran geliyor. Okuma yazma testi yaptığımda da normal verilen değerlerin çok altında çıkıyor. Bu anakarta bu ssd uyumlu mu?​

Hocam anakartiniz PCI express 3.0 destekli fakat M2 PCI express 4.0 o nedenle M2 nin değerlerini alamazsınız bant genişliği farkli

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
Görkem
bu bir problem değil
elinizdeki bileşenlerin pci arabirimini bilmemenizden kaynaklı olarak seçilen üründen vaadettiği değerin tamamını alamamanızdır

ama bu büyük bir sorun değildir
fiyat olarak uyguna aldıysanız kafaya çok takılacak bir durum değildir

tahmin ettiğim fiyat aralıklarında ise zaten o fiyata alacağınız gen3 ssd ler gen3 arabiriminin full kapasitesine ulaşmayacak ssdlerdir

yani siz her nekadar pci gen4 arabirim hızlarını alamıyor olsanız da fiyat performans bir pci gen3 arabirim ssd den aşağı kalır bir performans aldığınızı düşünmüyorum

ExDXLNT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Erol Doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartında PCIe 4.0 desteği yok. Ortalama 3000 civarı okuma yazma alıyorsan normal. Ayrıca neden bu SSD ?
1500 civarı alıyordum. İade ediyorum zaten eyvallah kardeşim
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu bir problem değil
elinizdeki bileşenlerin pci arabirimini bilmemenizden kaynaklı olarak seçilen üründen vaadettiği değerin tamamını alamamanızdır

ama bu büyük bir sorun değildir
fiyat olarak uyguna aldıysanız kafaya çok takılacak bir durum değildir

tahmin ettiğim fiyat aralıklarında ise zaten o fiyata alacağınız gen3 ssd ler gen3 arabiriminin full kapasitesine ulaşmayacak ssdlerdir

yani siz her nekadar pci gen4 arabirim hızlarını alamıyor olsanız da fiyat performans bir pci gen3 arabirim ssd den aşağı kalır bir performans aldığınızı düşünmüyorum
CORSAIR 240GB Force MP510 NVMe M.2 SSD takılı anakartta 3000 civarı okuma veriyor bu SSD 1500 veriyor ve bilgisayar açılırken takılıyor büyük ihtimalle SSD bozuk iade ediyorum. Yine de teşekkürler

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
Görkem
1500 civarı alıyordum. İade ediyorum zaten eyvallah kardeşim
Mesaj otomatik birleştirildi:

CORSAIR 240GB Force MP510 NVMe M.2 SSD takılı anakartta 3000 civarı okuma veriyor bu SSD 1500 veriyor ve bilgisayar açılırken takılıyor büyük ihtimalle SSD bozuk iade ediyorum. Yine de teşekkürler
diskin bozuk olma ihtimali yüksek
ama şunu unutma
birdahaki siparişinde illaki gen3 olsun diye diretme
gen3 den daha ucuza gen4 bulursun al
vaadettiği hıza ulaşmasın varsın
kendinden pahalı gen3 den daha yüksek hız verir yine

ExDXLNT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim