Neler Yeni

Tüketici hakem heyeti değişim kararı verdi bu kararı iadeye çevirebilir miyim ?

Mycrolen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Çapar
Samsung G5 Odyssey monitörümü ghosting nedeniyle tüketici hakem heyetine vermiştim süreç 4 aydır devam ediyordu. Dün THH kararı çıktı ben iade istiyordum ancak kararda değişim yapılması yazıyor. Vatan bilgisayar ile iletişime geçtim değişim yapılan üründe de ghosting testi yapılamayacağı belirtildi bu nedenle iade istiyorum ben bu kararı iadeye dönüştürebilir miyim ?

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
835
İsim
Adem
Samsung G5 Odyssey monitörümü ghosting nedeniyle tüketici hakem heyetine vermiştim süreç 4 aydır devam ediyordu. Dün THH kararı çıktı ben iade istiyordum ancak kararda değişim yapılması yazıyor. Vatan bilgisayar ile iletişime geçtim değişim yapılan üründe de ghosting testi yapılamayacağı belirtildi bu nedenle iade istiyorum ben bu kararı iadeye dönüştürebilir miyim ?
Tüketici hakem heyetine yaptığın başvuruda 3 seçimlik haktan birini talep etmen gerekir. Bunlar 1-iade, 2-değişim, 3-fayda değişimini ücrete oranlayarak farkın iadesi.
Tüketici hakem heyetine başvuru yaparken bu seçimlik haklardan hangisini talep ettiğini açıkça belirtmek gerekirdi. Karar çıkana kadar talebini ıslah yoluyla değiştirebilir/düzeltebilirsin. Fakat artık karar çıkmış bu yüzden ıslah yoluna gidemezsin.
Benim hukuk bilgim çerçevesinde sorunu cevaplayacak olursak, artık kararı kabul etmen/katlanman gerekecek. Eğer sen tüketici hakem heyetine verdiğin dilekçede seçimlik hakkını açıkça ''iade'' olarak kullandığını belirttiğine eminsen karara itiraz edip Tüketici Mahkemesine başvurabilirsin.

Mycrolen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mert Çapar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tüketici hakem heyetine yaptığın başvuruda 3 seçimlik haktan birini talep etmen gerekir. Bunlar 1-iade, 2-değişim, 3-fayda değişimini ücrete oranlayarak farkın iadesi.
Tüketici hakem heyetine başvuru yaparken bu seçimlik haklardan hangisini talep ettiğini açıkça belirtmek gerekirdi. Karar çıkana kadar talebini ıslah yoluyla değiştirebilir/düzeltebilirsin. Fakat artık karar çıkmış bu yüzden ıslah yoluna gidemezsin.
Benim hukuk bilgim çerçevesinde sorunu cevaplayacak olursak, artık kararı kabul etmen/katlanman gerekecek. Eğer sen tüketici hakem heyetine verdiğin dilekçede seçimlik hakkını açıkça ''iade'' olarak kullandığını belirttiğine eminsen karara itiraz edip Tüketici Mahkemesine başvurabilirsin.
Başvuru yaparken verdiğim bilgilerde ürünü 2 kere servise gönderdiğimi ve servis formunda ghosting sorunu giderilmezse iade istediğimi belirtmeme rağmen ayıplı ürün üretim standartlarına uygundur şeklinde bir servis formuyla bana geri teslim edildiğini belirttim bu sayılır mı ?. Bunun dışında bir şey yazdım mı pek hatırlamıyorum. Eğer yazmadıysam anladığım kadarıyla değişim ürününü kabul etmek zorunda kalacağım benim için sıkıntı şurada başlıyor yeni verilen üründe de aynı sorun olursa hakem heyetine yeniden mi başvurmak gerekiyor ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
Furkan Demirkıran
Hocam, açtığım konuya bakabilir misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,728
Üyeler
162,051
Son üye
Raijinn
Top Bottom