Tüm Oyunlarda Darboğaz

Furtingen

80+
Reaksiyon skoru
8
Bildiğim kadarıyla darboğaz yapmaması gereken bir sistemim var, %1 lik bir darboğaz vardı başlarda şuan gpu ve cpu %50 kullanımları bile zor görüyor, herhangi bir ısınma problemi yok, pc yeni formatlı. Sebebi sizce ne olabilir?

Sistem Özellikleri
Nvidia RTX 4070
Intel Core i5 13400f
32gb 6400mhz Ram
2k Monitör

başta sadece belli başlı oyunlarda oluyor sandım fakat şuan görüyorumki tüm oyunlarda ekran kartı veya işlemcinin tam performansını alamıyorum.

başta sadece belli başlı oyunlarda oluyor sandım fakat şuan görüyorumki tüm oyunlarda ekran kartı veya işlemcinin tam performansını alamıyorum.
çözünürlük 1080p mi 2k mı

O sistem darboğaz yapmaz sorunu başka yerde arayın.

Driverleri unutmuşsundur.
Msı center ve intel driver support yazılımları ile kurabilirsin.

Bildiğim kadarıyla darboğaz yapmaması gereken bir sistemim var, %1 lik bir darboğaz vardı başlarda şuan gpu ve cpu %50 kullanımları bile zor görüyor, herhangi bir ısınma problemi yok, pc yeni formatlı. Sebebi sizce ne olabilir?

Sistem Özellikleri
Nvidia RTX 4070
Intel Core i5 13400f
32gb 6400mhz Ram
2k Monitör
sistemse ssd var değil mi ? bazen bu da etkiliyor bende etkilemişti. Ayrıca ekran kartı yükte kaç watt çekiyor ? onu üreticinin sayfasından bakıp karşılaştır senin kartla belki sorun güç beslemesinde veya psu da olabilir. PSU +12V kısmının 11.6 - 12.4 V arasında olup olmadığını HWİNFO64 ile bakabilirsiniz bu değerlerde değilse psu kaynaklı da olabilir.

sistemse ssd var değil mi ? bazen bu da etkiliyor bende etkilemişti. Ayrıca ekran kartı yükte kaç watt çekiyor ? onu üreticinin sayfasından bakıp karşılaştır senin kartla belki sorun güç beslemesinde veya psu da olabilir. PSU +12V kısmının 11.6 - 12.4 V arasında olup olmadığını HWİNFO64 ile bakabilirsiniz bu değerlerde değilse psu kaynaklı da olabilir.
m2 ssd var, psu konusunda evet biraz düşük bir psu mevcut sistemde 500watt psu var. Ama aynı sistemde bu sorun yoktu eskiden işte

m2 ssd var, psu konusunda evet biraz düşük bir psu mevcut sistemde 500watt psu var. Ama aynı sistemde bu sorun yoktu eskiden işte
güç kaynağınız zayıflamış olabilir başka bir güç kaynağı ile deneyin

kardeşim psun markası kötüyse tabii ki darboğaz olur ama işlemciden kaynaklo değiş güç darboğazı

occt ile psu testi yap power test
PSU FPS etkilemez. Zaten bir sorun olsa yük altında kapanır. Sürücülerinizi kontrol edin. Isıları, yük altında işlemci ve ekran kartının çektiği watt değerlerini paylaşın ona göre yorum yapalım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,449
Üyeler
185,728
Son üye
mcginn0
Geri