Neler Yeni

Tüm Türk Tarihini Nasıl Öğrenebilirim?

Bakiki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Baki Değirmenci
Merhaba arkadaşlar, ben tüm Türk Tarihini öğrenmek istiyorum fakat toplu olarak bir kaynak bulamadım. Hep parça parça videolar. Sizden ricam bana toplu olarak tüm Türk Tarihini öğrenebileceğim bir kaynak söyler misiniz ama böyle saatlerce belki günlerce uzunlukta olan videolardan bahsediyorum 5-6 dklık 20 tane videodan değil. Her şeyi ayrıntısıyla öğrenmek istiyorum. Teşekkürler

jımalya

80+ Bronze
bilmem kac bin yillik tarihi ogrenmek icin farkli kaynaklari arastiman lazim oyle tek kaynagi ruyanda goremezsin

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
Merhaba arkadaşlar, ben tüm Türk Tarihini öğrenmek istiyorum fakat toplu olarak bir kaynak bulamadım. Hep parça parça videolar. Sizden ricam bana toplu olarak tüm Türk Tarihini öğrenebileceğim bir kaynak söyler misiniz ama böyle saatlerce belki günlerce uzunlukta olan videolardan bahsediyorum 5-6 dklık 20 tane videodan değil. Her şeyi ayrıntısıyla öğrenmek istiyorum. Teşekkürler
senin bu dediğini yapmak için on bin tane falan akademik araştırma okumak lazım, ki bu bile yetmeyecektir. Bütün türk tarihi değil 6 yıllık ikinci dünya savaşı hakkında bile olayı farklı yönlerden ele alan milyonlarca kitap ve makale var.
şahsen ben 2000 den sonra bıraktım tarih işlerini. ha o kadar kitabı okuduktan sonra tarihi öğrendim diyebilir misin? sanmam, tarih dediğin şey hikaye anlatmaktır çünkü. tam olarak bilimsel bir olay olmadığı için herhangi bir tarihi meseleyi "öğrendim" diyemezsin zaten.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
C Ş
Ramazan Yetgin ÖABT Tarih videolarına bak.

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
senin bu dediğini yapmak için on bin tane falan akademik araştırma okumak lazım, ki bu bile yetmeyecektir. Bütün türk tarihi değil 6 yıllık ikinci dünya savaşı hakkında bile olayı farklı yönlerden ele alan milyonlarca kitap ve makale var.
şahsen ben 2000 den sonra bıraktım tarih işlerini. ha o kadar kitabı okuduktan sonra tarihi öğrendim diyebilir misin? sanmam, tarih dediğin şey hikaye anlatmaktır çünkü. tam olarak bilimsel bir olay olmadığı için herhangibir tarihi meseleyi "öğrendim" diyemezsin zaten.
+ bütün türk tarihini tek bir kişinin veya araştırmacının öğrenmesi ve anlatması zaten mümkün değil. Örneğin osmanlı tarihi hakkında kimisi erken modern dönem iktisat çalışır, kimisi sadece örnek veriyorum spesifik olarak kutsal ittifak savaşlarını çalışır vs. vs. değil bütün türk tarihini, yalnızca osmanlı tarihinin tamamını çalışan tek bir kişi yok. Yine osmanlı tarihi üzerinden gidecek olursak bütün osmanlı tarihinde yaklaşık 200 farklı çalışılacak dal var. VEya kendimi örnek vereyim ben harp tarihi çalışıyordum. Harp tarihi içerisinde de II. Dünya Savaşında yapılan hava indirme harekatları benim uzmanlık alanımdı. Tutup da II. dünya savaşının tamamını öğrenmeye veya araştırmaya kalkmadım, ona ömür de yetmez zaten.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
C Ş
Ya da ÖABT Tarih anlatan videolara bak. Hepsi sıra sıra oynatma listesi şeklinde zaten.

İceWolf

80+ Silver
ATATÜRKÜN bizzat yazdırdığı, okullarda 1931-1941 yılları arasında okutulan ve Atatürk öldükten sonra 1941 de İsmet İnönü döneminde yasaklanarak toplatılıp imha edilen kitapları temin edebilirsin. 2013 yılında tekrar basım ve yayını serbest bırakılan kitapları Kaynak yayınlarından bulabilirsin.

Bu sadece Lise seti. Ortaokul ve İlkokul setlerinide bulabilirsin.

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
ATATÜRKÜN bizzat yazdırdığı ve öldükten sonra İsmet İnönü döneminde yasaklanarak toplatılıp imha edilen kitapları temin edebilirsin. 2013 yılında tekrar basım ve yayını serbest bırakılan kitapları Kaynak yayınlarından bulabilirsin.

Bu sadece Lise seti. Ortaokul ve İlkokul setlerinide bulabilirsin.
yaramaz, fazla ideolojik ve eski

İceWolf

80+ Silver
yaramaz, fazla ideolojik ve eski
Atatürkün kendi kitaplarına "yaramaz, fazla ideolojik ve eski" mi diyorsun? Yeni dönemin Atatürk düşmanı siyasi Atatürkçüleri böyle yapcak bişey yok. Ama sorsan En büyük ATATÜRKÇÜ bunlar....

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
Atatürkün kendi kitaplarına "yaramaz, fazla ideolojik ve eski" mi diyorsun? Atatürksüz Atatürkçüler böyle yapcak bişey yok.
hayır, ama dediğim doğru, devrimden sonra devrime ve türkçülüğe bağlı gençler yetiştirmek için yazılmış ders kitapları bunlar. O zamanki vazifesini düşünecek olursak evet faydalı. Ama akademiklikten uzak ve dönemin yetersiz bilgi ve kaynaklarına dayanıyor. Günümüz için işe yaramaz bir çalışma. Bu çalışmadan türk tarihini öğrenmek için faydalanılamaz ancak cumhuriyetimizin ilk yıllarında eğitim politikaları ve müfredatla ilgili yapılan bir araştırmada kullanılabilir.

Helixo

80+ Bronze
yusuf kayaalp izleyebilirsin

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,476
İsim
Oğuz
Yüzeysel olarak genel tarihini öğrenirsin, en azından ortamlarda bilgin olacak kadar ama ölene kadar bile karşına bilmediğin bilgiler çıkar. Dönem dönem bilindik yazarların kitaplarına bakabilirsin. Tek kitaptan okumak yerine her dönemin kitaplarını bilindik yazarlara göre araştırıp, alıp oku.

İceWolf

80+ Silver
hayır, ama dediğim doğru, devrimden sonra devrime ve türkçülüğe bağlı gençler yetiştirmek için yazılmış ders kitapları bunlar. O zamanki vazifesini düşünecek olursak evet faydalı. Ama akademiklikten uzak ve dönemin yetersiz bilgi ve kaynaklarına dayanıyor. Günümüz için işe yaramaz bir çalışma. Bu çalışmadan türk tarihini öğrenmek için faydalanılamaz ancak cumhuriyetimizin ilk yıllarında eğitim politikaları ve müfredatla ilgili yapılan bir araştırmada kullanılabilir.
Ben net anlıyorum sizlerin güruhu. Günümüz SAHTE Atatürkçülerinin NASIL Atatürk eserlerine düşman olduğunun bir örneğini bize gösterdiğin için teşekkürler. Belki bir genç çıkarda ATATÜRK KİMDİ, şimdikiler KİM derde bir faydamız olmuş olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,700
Üyeler
161,115
Son üye
Elfceei
Top Bottom