Tüm Vatandaşlar Yıl Sonundan İtibaren Ücretsiz HPV Aşısı Olabilecek.

nereden bu aşıyı olabiliriz sağlık ocakları yapacak mı ?

Merak ediyorum bu aşılar koruyor mu? yani bu aşıları olanlar cinsel yolla veya diğer etkenlerden bulaşabilcek hastalıklara karşı tam koruma yapabiliyor mu?

Gerek yok böyle şeylere. Sonra başka bir yerden patlak veriyor vücut. Covid aşılarını gördük milletin orası burası ağrıyor.

Merak ediyorum bu aşılar koruyor mu? yani bu aşıları olanlar cinsel yolla veya diğer etkenlerden bulaşabilcek hastalıklara karşı tam koruma yapabiliyor mu?
Düz mantık aşı şudur: patojenin(virüs bakteri) zayıflatılıp insan vücuduna bağışıklık sisteminin bu hastalığı tanıması için verilir. Beden hastalığı tanır ona göre gerekli antikor vs üretimi için hafıza hücrelerine bunun bilgisini yazar.

Yani aşı hastalık çok yüksek oranda korur ama hastalıktan tamamen koruma diye bir şey yok mutasyon sonucu değişen aynı hastalık yine hasta edebilir veya zayıflayan bağışıklık sistemi kendini savunamayabilir. Hıv aslında bağışıklık sistemine zarar veren bir virüstür ve bu yüzden Aids dediğimiz hastalık oluşur ki bu aslında vücudun kendini koruyamama durumudur ve belirli tek bir hastalık değil vücut kendini koruyamadığı için farklı hastalıkların oluşması hıv virüsünün aids aşaması olarak adlandırılır.

Gerek yok böyle şeylere. Sonra başka bir yerden patlak veriyor vücut. Covid aşılarını gördük milletin orası burası ağrıyor.
Her aşının yöntemi farklı hocam ister istemez insanlarındaki etkisi farklı oluyor ve kısa sürede üretilip test edilen aşılar bazı testleri geçtikten sonra insanlara verildi. Normal bir ilacın piyasa girmesi için yıllar geçmesi gerekiyor ki etkileri tam olarak öğrenilsin. Bir aşı için birkaç ay-yıl çok kısa bir süre.

Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım lütfen yanlış bilgi varsa düzeltin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,072
Üyeler
183,517
Son üye
en7swz
Geri