Neler Yeni

Türk futbolu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Hiçbir şey, hatta komik buluyorum. Bir takım sevdasına birbirini yiyor millet. Saçma. Evet futbolla alakam olmuyor olabilir, lakin bu hiç maçları takip etmeyeceğim anlamına gelmez. Gerçekten her şey çok abartılıyor, örn X takımının kalecisi gol yiyor, adamın anasından girip babasından çıkıyorlar sülalesine kadar küfür ediyorlar. Buradaki şey komik mi? Hayır, aksine utanç verici, üzücü. Maç kaybederler ana avrat küfür, kavga. Maç kazanırlar b*ku çıkana kadar tonlarca hikaye. Çoğu da ergen ergen şeylerle paylaşıyor. Bilmiyorum ya ben hiç sevmiyorum.

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,280
İsim
Berkecan Ergin
ingiltere liginde stad yaparken bile belli bir yükseklikte olması gerekiyor dikkat edersenız penaltıda örümcek kamera oyuncunun arkasına geliyor vs aynı fifadaki pesteki gibi. Yada patates tarlası gibi sahada oynamıyorlar sahası kötü olana direkt cezayı yapıştırıyorlar hatta 1. lige çıkamıyor bile bu koşulları sağlayamayan. Hakem insandır hata olur ama adamlar hatayı öyle bir düzeltiyor ki VAR ile her maç kusursuz gibi. bizde VAR var ama başında oturan artniyetli olunca TFF dekilerin damadı vs fetöden yargılanıp hiçbirşey yokmuşcasına çıkarken vs bu ülkede futbol gelişmez. gerçi ülkede gelişmiyor ayrı...

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
Türkiye'de 2 şey hakkında konuşmayacaksın.
1-Siyaset
2-Futbol
Bunlar konuşulursa kan çıkıyor.
O yüzden konunun içinde 2 kez fanatiklik yapılmasın diye uyardım çünkü insanlar fütürsuzca ve saçma şekilde eleştiri yapıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

ingiltere liginde stad yaparken bile belli bir yükseklikte olması gerekiyor dikkat edersenız penaltıda örümcek kamera oyuncunun arkasına geliyor vs aynı fifadaki pesteki gibi. Yada patates tarlası gibi sahada oynamıyorlar sahası kötü olana direkt cezayı yapıştırıyorlar hatta 1. lige çıkamıyor bile bu koşulları sağlayamayan. Hakem insandır hata olur ama adamlar hatayı öyle bir düzeltiyor ki VAR ile her maç kusursuz gibi. bizde VAR var ama başında oturan artniyetli olunca TFF dekilerin damadı vs fetöden yargılanıp hiçbirşey yokmuşcasına çıkarken vs bu ülkede futbol gelişmez. gerçi ülkede gelişmiyor ayrı...
İnsanlarımız anladığı zaman futbolumuz gelişecek inşallah

majorw0w

80+ Silver
Arkadaşlar konuma hoşgeldiniz öncelikle rica ediyorum FANATİKLİK yapmayın.Bence ülkemizde futbol her geçen yıl geriledi takımlarımız Avrupa'ya gittiğinde 6 yedi 5 yedi diyeceğimize destek vermemiz gerekirken eleştirilerin dozu arttı,takımlarımız gençlere değer vermeli yoksa elimizden ne Merih'ler ne Çağlar'lar kayar gider.Federasyon 11 de en az 2 tane 21 yaş altı futbolcu oynatmayı zorunlu kılmalı.32-37 yaş arası futbolcular milyon € verilmemeli kim olursa olsun burası çin ligi değil takımlarımız mali batakta.Ben bir Fenerbahçeli olarak objektif şekilde yorum yaptım sizin de yorumlarınızı beklerim lütfen FANATİKLİK yapmadan yorum yapın . :)
O dediklerinin hiçbiri olmayacak nedenini söyleyim tek tek ;
1- Türkiye'de taraftarlar aşırı sabırsız. En ufak yenilgide istifa sesleri çıkıyor.
2- Birisi hata yaptığında iyi oynasa dahi diğer hafta yedeğe çekiliyor.
3- Başkanlar hemen başarılı olmak , taraftarın gönlünü kazanmak için yaşlı ve kariyerinin sonundaki adamlara tonla para ödüyorlar.
4- Hakemler her hafta takım değişebiliyor ve herhangi bir hakem bir maça atandığında oo Gs'ye fb' ye Bjk ' ye 3 puan hayırlı olsun gibi alglar dönüyor.
5-Geçen hafta iyi oynayan biri 50 m edip diğer hafta kötü oynayınca gönderin bu çöpü diyilip küfürler edilebiliyor.
6- Rakibe saygı duyma diye bir şey yok aşırı fanatiklik holiganlığa dönüşüyor.

Bu gibi nedenlerden dolayı Türk futbolunun gelişmeyeceğini düşünüyorum. PL takip ediyorum kafam rahat :)

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,280
İsim
Berkecan Ergin
O yüzden konunun içinde 2 kez fanatiklik yapılmasın diye uyardım çünkü insanlar fütürsuzca ve saçma şekilde eleştiri yapıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnsanlarımız anladığı zaman futbolumuz gelişecek inşallah
Futbol gelişsin istiyorsan futboldan çıkmış kişiler başa gelecek siyasi kazançlar uğruna kişiler oturmayacak
Eğitim gelişsin isteniyorsa eğitimden çıkan insanlar başta olacak
Ekonomi içinde diğer alanlar içinde. ama ülkede her şey rant olmuş şunu şuraya koyayım cebime bu kadar girsin kafasındalar

UmutYiğit

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,322
İsim
Umut Yiğit Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Klavye
O dediklerinin hiçbiri olmayacak nedenini söyleyim tek tek ;
1- Türkiye'de taraftarlar aşırı sabırsız. En ufak yenilgide istifa sesleri çıkıyor.
2- Birisi hata yaptığında iyi oynasa dahi diğer hafta yedeğe çekiliyor.
3- Başkanlar hemen başarılı olmak , taraftarın gönlünü kazanmak için yaşlı ve kariyerinin sonundaki adamlara tonla para ödüyorlar.
4- Hakemler her hafta takım değişebiliyor ve herhangi bir hakem bir maça atandığında oo Gs'ye fb' ye Bjk ' ye 3 puan hayırlı olsun gibi alglar dönüyor.
5-Geçen hafta iyi oynayan biri 50 m edip diğer hafta kötü oynayınca gönderin bu çöpü diyilip küfürler edilebiliyor.
6- Rakibe saygı duyma diye bir şey yok aşırı fanatiklik holiganlığa dönüşüyor.

Bu gibi nedenlerden dolayı Türk futbolunun gelişmeyeceğini düşünüyorum. PL takip ediyorum kafam rahat :)
Ben Fenerbahçe'li olarak bu yorumların hepsine katılıyorum fakat 1.yorumunuza bir yönden katılmıyorum artık Fenerbahçe taraftarının sabrı kalmadı maddi manevi hertürlü destek var sportif başarı yok bu beni şahsen üzüyor ama liverpool taraftarı gibi sabırlı olmak lazım

Top Bottom