Neler Yeni

Türk Gençleri Dinsizleşiyor

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Ne menderes zamanı ne özal zamanı "dindar nesiller yetiştireceğiz" gibi radikal söylemler yoktu. bi' erbakan cidden denedi o da 28 subat olaylarıyla ters tepti. arkadasların söyledikleri bir yere kadar doğru
AKP'nin dindar nesiller yetiştirme gibi bir gayesi yok dostum. Laf sadece. İslamcı, revizyonist bir parti kendisi. Yeşil laiklik, muhafazakâr neo-liberalizm, İslam çeşnili sekülerizm kokuyor sadece. Bundan önceki hükümetlerin de fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme gayesi yoktu. Onlar da sahte maskelerini takınıyordu. Yönetim avanesi yıllardır aynı mentalitede. Değişen bir şey yok. Tek istek koltuk ve güç. Türk halkı da yıllardır aynı mentalitede. Değişen bir şey yok. Her zaman mantığın tersine koşan, zevkine göre yaşayan, cahil bir millettik. Şimdi de öyleyiz. Yukarıda belirttiğim gibi asıl fark internet gibi global kavramların hayatımıza girmesi oldu. Kanıksadığımız hayat görüşüne mugayir pek çok görüş peydah oldu. Her telden insan var coğrafyamızda. Eskiye göre ise non-teist eksenli fikirler artışta.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
knk bizim sınıfı değil koskoca ilçeyi çevremi dedim %15 olması imkansız
Senin çevren ilçen değil dostum bu. Bütün ülke. Ülkenin batısı ile doğusu aynı değil.

Beren

80+ Gold
AKP'nin dindar nesiller yetiştirme gibi bir gayesi yok dostum. Laf sadece. İslamcı, revizyonist bir parti kendisi. Yeşil laiklik, muhafazakâr neo-liberalizm, İslam çeşnili sekülerizm kokuyor sadece. Bundan önceki hükümetlerin de fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme gayesi yoktu. Onlar da sahte maskelerini takınıyordu. Yönetim avanesi yıllardır aynı mentalitede. Değişen bir şey yok. Tek istek koltuk ve güç. Türk halkı da yıllardır aynı mentalitede. Değişen bir şey yok. Her zaman mantığın tersine koşan, zevkine göre yaşayan, cahil bir millettik. Şimdi de öyleyiz. Yukarıda belirttiğim gibi asıl fark internet gibi global kavramların hayatımıza girmesi oldu. Kanıksadığımız hayat görüşüne mugayir pek çok görüş peydah oldu. Her telden insan var coğrafyamızda. Eskiye göre ise non-teist eksenli fikirler artışta.
tamam işte siyasal islam bu. sadece dini kullanmak ve lafta kalmak.
Evet internetin etkisi de var

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Siyaset ne alaka arkadaşlar iyi misiniz ben Müslümanım ve imanım güçlü bunu birileri kullandı diye dinimden vazgeçmem, kararımı ona göre vermem.
Bazıları ona göre karar verebiliyor maalesef. Senin imanın güçlü olduğu için bundan etkilenmezsin zaten senlik bir durum yok da ya diğerleri?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Evet internetin etkisi de var
Siyasal İslam, internet gibi global sebeplerin yanında -kapsamlı incelersen- devede tırnak ediyor. Demeye çalıştığım şey bu.

TamerKs

80+ Silver
Bazıları ona göre karar verebiliyor maalesef. Senin imanın güçlü olduğu için bundan etkilenmezsin zaten senlik bir durum yok da ya diğerleri?
Diğerleri zaten bahane arıyor demekki. Dinden çıkmak bu kadar kolay değil, yok forumdakiler beni dinden soğuttu gibi söylemlerde de gerçeklik payı bulmuyorum.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Dinden çıkmak bu kadar kolay değil
Kişiden kişiye göre değişir bilemezsin. Eğer çocukluk çağından beri dini baskıya maruz kaldıysa dinden çıkması çok kolay olur, hayatında dine yer vermek istemeyebilir.

FurkanIIy

80+ Bronze
Zamanında bilgiye ulaşmak zordu o yüzden herkes dindardı, evet şu an bilgi kirliliği mevcut ama doğru bilgiyi bulmak o kadar da zor değil. İnsanların gözü açılıyor. Şu an Türkiye'de Müslüman olan insanların çoğu, başka bir ülkede, mesela Almanya'da doğmuş olsa Hristiyan, Hindistan'da doğmuş olsa oradaki bilmem kaç tane dinden birine inanacaktı. Müslüman olup da besmele çekemeyen yüzlerce insan var :D Yani bence dinsizleşmek güzel bir şey. Türkiye'nin dinden kurtulursa refaha kavuşacağını düşünüyorum. Bu yazdıklarım benim fikirlerim, katılmayabilirsiniz.

TamerKs

80+ Silver
Türkiye'de Müslüman olan insanların çoğu, başka bir ülkede, mesela Almanya'da doğmuş olsa Hristiyan, Hindistan'da doğmuş olsa
Senin dediğin olay taklidi düzeyde olan kişiler için geçerli. Müslüman olanlar bu düzeyi çoktan atlamış olmalı.

Taklidi seviyesini geçen birey, doğduğunda farklı bir dine mensup olsa dahi Müslüman olur.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,435
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Zamanında bilgiye ulaşmak zordu o yüzden herkes dindardı, evet şu an bilgi kirliliği mevcut ama doğru bilgiyi bulmak o kadar da zor değil. İnsanların gözü açılıyor. Şu an Türkiye'de Müslüman olan insanların çoğu, başka bir ülkede, mesela Almanya'da doğmuş olsa Hristiyan, Hindistan'da doğmuş olsa oradaki bilmem kaç tane dinden birine inanacaktı. Müslüman olup da besmele çekemeyen yüzlerce insan var :D Yani bence dinsizleşmek güzel bir şey. Türkiye'nin dinden kurtulursa refaha kavuşacağını düşünüyorum. Bu yazdıklarım benim fikirlerim, katılmayabilirsiniz.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Din insanların gelişmesini engelliyor. Misal birisi bir icat yaptı. Bu icadı istemeyen dinciler hemen ona saldırır. Şu haram, bu haram der. Aslında öyle bir şey yok. İslam gelişmeye açık bir dindir. Orta çağda bilimde İslam toplumları öndeydi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,920
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Yani diyorsun ki Müslümanlıktan çıkın rahata ulaşın doğrumu anlıyorum yanlışsa aciklarmisin ?

Top Bottom