Yardım Türk Telekom 5G Modem Vermedi

Che_

Cezalı
80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
11,612
Depremden dolayı adres değişikliği yaptık ve eski adreste 75mbps fiber vardı ve modem 5Ghz'di. Şu anda altyapı VDSL ancak 2,4ghz modeme verilmiş. 75mbps hız olduğundan dolayı da çok belirgin bi fark var arada. Ücretsiz şekilde değişim yapılabilir mi? Eski adrese giremiyoruz 6,4'lük depremden sonra yine hasar tespit isteyeceğiz

Yeni Modem
Zyxel VMG3312-B10B

Hepsi kablosuz önceden de öyleydi
tamam kral sorununu söylüyorum kablosuz ürünler 2.4ghz oluyor ve wifi ye 2.4ghz bağlanınca çakışma oluyor buda droplara neden olur istersen dene kablosuz ürünlerin hepsini devre dışı bırak sorunun çözülecektir
geçmiş olsun iyi forumlar kral
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tamam kral sorununu söylüyorum kablosuz ürünler 2.4ghz oluyor ve wifi ye 2.4ghz bağlanınca çakışma oluyor buda droplara neden olur istersen dene kablosuz ürünlerin hepsini devre dışı bırak sorunun çözülecektir
bu yüzden senin kesinlikle 5 ghz wifi getirtmen lazım

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu yüzden senin kesinlikle 5 ghz wifi getirtmen lazım
Telefon ile laptop wifi kartı vs çok benzer aynı yerde test yapıyom. Tel 65 civarı laptop 40 zor

Normalde 2.4 GHz frekansında da o hızları rahat alman lazım senin. Modemi ise kolay kolay değiştirmezler.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Normalde 2.4 GHz frekansında da o hızları rahat alman lazım senin. Modemi ise kolay kolay değiştirmezler.
PC'de 40mbps bile göremiyorum çok yüksek ping sorunu yaşıyorum. Telefonda hiç sıkıntı yok

75 mbps 2.4 ghz ile 5ghz çok fark olmaz ama cihazlar çoğu 2.4ghz alıcı olunca biraz yavaş olabilir arayıp isteyebilirsin bence bir sor
hocam çok fark var telefonda 5 ghz ile speedtest yaptığımda pcde aldığım değerlerin aynısını aldım (cat6 kablo ile kullanıyorum pcyi) 100 mbps pakette 120 mbps alıyorum ethernetle 5 ghz ilede testi yaptığımda aynı hızları alıyorum 2.4 ile yaptığımda 120 mbpsden çok çok daha düşük değerler alıyorum not: bu testleri evde kimse yokken tek başıma olduğum zaman yaptım (2.4 ün tam değerlerini hatırlamıyorum ancak 50 den azdı

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_