Neler Yeni

Türk Telekom Fiber Altyapımız Var Turknet Kullanılır mı?

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,997
İsim
Oğuz Oğuz

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,997
İsim
Oğuz Oğuz
Hocam denk gelmişken sorayım diyorum konu kirliliği olmasın diye. Benim altyapım comnet'de 1000 mbps olarak gözüküyor ancak diğer tüm firmalarda 100 mbps. Bu bir ayrıcalık mı yoksa yanlış bilgi mi gösteriyor bir bilginiz var mı ?

Dostum TürkNet iyi olacaktır. 130 liraya NetSpeed'de düşünebilirsin. veya milleni / comnet. Ama değiştirmen lazım gibi gözüküyor 😀.
Tt altyapısı üzerinden fiber internet veren bütün firmalar için sınır kalktı.
Bütün firmalar eğer isterler ise 1000mbps’ye kadar hız verebilecek.
Ama tabi her hız içinde fiyatlar aynı olamayacak.
Mesela Türknet’in maks kaç alırsan sabit fiyat politikası vardı.
Şimdi eğer onlarda 1 gbps hız verirler ise 139₺’den veremezler. O yüzden her hıza farklı fiyat çıkartabilirler veya sadece 100 hız vermeye devam edebilirler.
Comnet ise fiyatları açıkladığı için öyle hız testinde 1 gbps gözüküyor.
Diğer ıss’ler daha fiyat belirlemediği için kaç hız alırım kısmında 100 gösteriyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Daha ucuz diye öyle dedim. Türknet’e de geçebilirsiniz.
Bayadır oynamıyorum ama 2dk beklersen ölüm maçı girip deniyim.

Son düzenleme:

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
Tt altyapısı üzerinden fiber internet veren bütün firmalar için sınır kalktı.
Comnet fiyatları açıkladığı için öyle gözüküyor.
Diğer ıss’ler daha fiyat belirlemediği için kaç hız alırım kısmında 100 gösteriyorlar.

Bayadır oynamıyorum ama 2dk beklersen ölüm maçı girip deniyim.
çok sevinirim 06 ankaradan mı geliyor :D

öyleymiş profile bakmayı geç akıl ettim
istanbul’da verdiğiyle ankaradaki verdiği de bir olmuyor ya ondan merak ettim batıkentte oturuyorum ben de

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,997
İsim
Oğuz Oğuz

öyleymiş profile bakmayı geç akıl ettim
istanbul’da verdiğiyle ankaradaki verdiği de bir olmuyor ya ondan merak ettim batıkentte oturuyorum ben de
Pingim 63.
Evet bende Ankara/Etlik taraflarındayım.

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,997
İsim
Oğuz Oğuz

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
csde çok sarsmaz dimi pingi

Birebir anlattığın senaryo. TTNet altyapısı (fiber eve kadar giren sarı kablo) ile Turknet kullanıyorum. 100/8 alıyorum sorunsuz. Steam bağlanmasında da problem yok. Wifi ile 50 ping alıyorum, geceleri 37 alıyorum. Laptop kullanıcısıyım. Ethernetle pek denemedim.

İstanbul’dayım. Fiyat 140 lira oldu haziran ile beraber.

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
Birebir anlattığın senaryo. TTNet altyapısı (fiber eve kadar giren sarı kablo) ile Turknet kullanıyorum. 100/8 alıyorum sorunsuz. Steam bağlanmasında da problem yok. Wifi ile 50 ping alıyorum, geceleri 37 alıyorum. Laptop kullanıcısıyım. Ethernetle pek denemedim.

İstanbul’dayım. Fiyat 140 lira oldu haziran ile beraber.
cs için ideal yani

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
cs için ideal yani

Turknet’in sitesine girersen veya google’dan direkt olarak aratırsan steam’e en hızlı bağlanan operatör olduğunu görebilirsin. Yani bi ara öyleydi. 2021 olabilir.

Ping servis sağlayıcıdan ziyade altyapının yeni ve ideal yapıda olmasıyla alakalı biraz da. Düşük ping eskiden ülkede önemsenmiyordu artık gamer adı altında her şey pazarlandığınsan önemseniyor. Turkcell hizmetiyle aldığınız pingden daha iyi ping alırsınız muhtemelen ama mucize bekşemeyin. Hani 9/15/20 gibi. Onlar olmaz.

Turknet’i beğenmezseniz de iptal edersiniz. Sonuçta taahhüt yok. Bence deneyin.

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
Turknet’in sitesine girersen veya google’dan direkt olarak aratırsan steam’e en hızlı bağlanan operatör olduğunu görebilirsin. Yani bi ara öyleydi. 2021 olabilir.

Ping servis sağlayıcıdan ziyade altyapının yeni ve ideal yapıda olmasıyla alakalı biraz da. Düşük ping eskiden ülkede önemsenmiyordu artık gamer adı altında her şey pazarlandığınsan önemseniyor. Turkcell hizmetiyle aldığınız pingden daha iyi ping alırsınız muhtemelen ama mucize bekşemeyin. Hani 9/15/20 gibi. Onlar olmaz.

Turknet’i beğenmezseniz de iade edersiniz. Sonuçta taahhüt yok. Bence deneyin.
şöyle bir şey var bizim evde 5 kişi yaşıyoruz ve herkeste en az 2 cihaz var neredeyse
bu olumsuz etkiliyor biraz da bu olumsuzluğu nasıl giderebilirim bilginiz var mı

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
şöyle bir şey var bizim evde 5 kişi yaşıyoruz ve herkeste en az 2 cihaz var neredeyse
bu olumsuz etkiliyor biraz da bu olumsuzluğu nasıl giderebilirim bilginiz var mı

Bunu gideremezsin. Tek bir interneti pek çok kullanırsa o internet etkilenir. Gayet doğal. Zaman zaman daha az etkilenir, ben içerde Netflix izlenirken (4K), odamda oyunu oynarken sıkıntı yaşamıyorum ama pingim 68-70’lere çıkıyor. Çok daha fazla kullanıcı olsa çok daha yukarı çıkabilir.

Yalnız bazı biraz pahalı diyebileceğimiz router’lar var. Kendi kullandığınız hatta öncelik verip, diğerlerine hız sınırlama getirebildiğiniz vs ama ne böyle bir deneyime ihtiyaç duydum ne de tecrübem var. Pratikte ufak tefek çözümler var ama çare teknolojik olarak yok. Tek şeritli yolda 5 araba yanyana gidemez elbet birileri bekleyecek :). 2.4ghz 5.0ghz’lere falan bağlanmak gibi çözümler olabilir de bilemiyorum.

raFixed

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
350
İsim
Buğra Boyacı
Bunu gideremezsin. Tek bir interneti pek çok kullanırsa o internet etkilenir. Gayet doğal. Zaman zaman daha az etkilenir, ben içerde Netflix izlenirken (4K), odamda oyunu oynarken sıkıntı yaşamıyorum ama pingim 68-70’lere çıkıyor. Çok daha fazla kullanıcı olsa çok daha yukarı çıkabilir.

Yalnız bazı biraz pahalı diyebileceğimiz router’lar var. Kendi kullandığınız hatta öncelik verip, diğerlerine hız sınırlama getirebildiğiniz vs ama ne böyle bir deneyime ihtiyaç duydum ne de tecrübem var. Pratikte ufak tefek çözümler var ama çare teknolojik olarak yok. Tek şeritli yolda 5 araba yanyana gidemez elbet birileri bekleyecek :). 2.4ghz 5.0ghz’lere falan bağlanmak gibi çözümler olabilir de bilemiyorum.
teşekkürler değerli bilgilerin için türknete karar kılmıştım şimdi emin oldum sağolasın :)

Top Bottom