Neler Yeni

Türk Telekom ve çözülemeyen internet sorunum.

Jantaka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ozan Özkan
Merhaba, yaklaşık 2-2.5 haftadır internetimle ilgili bir sorun yaşıyorum. Günün rastgele aralıklarında ping değerim 5000+'nin üstüne çıkıyor ve internetim 5-6 saniye boyunca aniden gidiyor, sonra tekrar geliyor. Bu durumu günde 10-15 kere yaşıyorum. Olay gerçekleştiğinde modemdeki ışıklara baktığımda herhangi bir problem görmüyorum, ışıklar stabil şekilde çalışıyor. Türk Telekom'u 4 kere aradım. İlk olarak uzaktan modeme güncelleme gönderdiler, ancak bir şey değişmedi. Üçüncü arayışımda kanal doluluğu yaşadığımı söylediler ve modeme ayar yaptılar, yine bir şey değişmedi. Dördüncü arayışımda tekrar güncelleme gönderdiler, yaşadığım sorunu detaylıca anlattım fakat sistemlerinde herhangi bir sorun gözükmediği için teknik birime talep açamadılar. Ne yapacağımı şaşırdım. Daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Son çare olarak yeni bir modem almayı düşünüyorum. Şu modemi almayı düşünüyorum.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BK2C...=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1

MctCan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
584
İsim
Mecit Can Horasan
İlgilendiği Kategoriler
sıcak fırsatlar
İnternetin nedir adsl fiber vds ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Burhan Bey
Merhaba, ISS lerin verdiği modemlerin kablosuz özellikleri genelde kötü oluyor? İnternete nasıl ve ne ile bağlanıyorsunuz? PC mi, laptop mı, telefon mu? Önce kablo ile bağlanıp ISS in vadettiği hızları alabiliyor musunuz kontrol edin.

Jantaka

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ozan Özkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnternetin nedir adsl fiber vds ?
VDSL
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba, ISS lerin verdiği modemlerin kablosuz özellikleri genelde kötü oluyor? İnternete nasıl ve ne ile bağlanıyorsunuz? PC mi, laptop mı, telefon mu? Önce kablo ile bağlanıp ISS in vadettiği hızları alabiliyor musunuz kontrol edin.
Evet Türk Telekomun verdiği modem. Eski bir modem diyebiliriz fakat yıllardır sorunsuz kullanıyordum. Sadece son 2 haftada bu sorunu yaşıyorum. Modemde öyle aşırı ısınma sorunu, internet ışıklarında vs. sorun da gözükmüyor dediğim gibi. İnternete PC, Telefon ve Televizyondan bağlanılıyor. Ama cihazdan bağımsız bu sorunu yaşadığım zaman tüm cihazlarda internet 5-6 saniyeliğine 5000 pinge çıkıp çöküyor.

Son düzenleme:

ahmetmelihalemdar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
913
İsim
Ahmet Melih Alemdar
Merhaba, yaklaşık 2-2.5 haftadır internetimle ilgili bir sorun yaşıyorum. Günün rastgele aralıklarında ping değerim 5000+'nin üstüne çıkıyor ve internetim 5-6 saniye boyunca aniden gidiyor, sonra tekrar geliyor. Bu durumu günde 10-15 kere yaşıyorum. Olay gerçekleştiğinde modemdeki ışıklara baktığımda herhangi bir problem görmüyorum, ışıklar stabil şekilde çalışıyor. Türk Telekom'u 4 kere aradım. İlk olarak uzaktan modeme güncelleme gönderdiler, ancak bir şey değişmedi. Üçüncü arayışımda kanal doluluğu yaşadığımı söylediler ve modeme ayar yaptılar, yine bir şey değişmedi. Dördüncü arayışımda tekrar güncelleme gönderdiler, yaşadığım sorunu detaylıca anlattım fakat sistemlerinde herhangi bir sorun gözükmediği için teknik birime talep açamadılar. Ne yapacağımı şaşırdım. Daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Son çare olarak yeni bir modem almayı düşünüyorum. Şu modemi almayı düşünüyorum.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0BK2C...=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1
Keenetic denemeni tavsiye ederim
Keenetic Hopper Dsl güzel bir cihaz.
Istersen @KYTECHNGAMING Kemal Bey yardımcı olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Burhan Bey
Anladım, normalde sağlıklı kullanıyordunuz son zamanlarda bu tarz bir sorun yaşamaya başladınız. Öyleyse direk modem kaynaklı bir sorun olmayabilir gibi, imkan dahilinde ise yeni bir modem veya router alıp denemek tabi ki faydalı olacaktır. Modemler 7/24 elektriğe bağlı çalıştıkları için bazen sapıtabiliyorlar, ara ara kapatıp yeniden başlatmayı da deneyebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,646
Üyeler
159,653
Son üye
Quaaa
Top Bottom