Neler Yeni

Türkiye'de Britanya modeli başarılı olabilir miydi?

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı

TwinsR32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Çağlar
Steam
https://steamcommunity.com/id/TwinsR32/
Discord
Twins R32#0331
-paraya tapma
-akrabalara olan fazla sevgi
-adaletin bir insanın dudaklarından çıkan bir şey olması
britanya modelinin başarılı olmayacağını düşünmeme sebep olan bazı maddeler. ki bunu daha fazla detaylandırabilirim fakat ileriye dönük hayatımda sıkıntılar çıkaracağını düşünerek susmak mecburiyetindeyim.

Carl-S

80+ Gold
Aslında bunu da düşünüyorum uzun zamandır da acaba federal devlette nsaıl bir şey olacak? Mesela doğuda Kürtler çoğunlukta, Karadeniz'de Lazlar falan her şehir devlet mi olacak yoksa her bölge mi devlet olacak federal yönetimde? kafalar karışık. :)
Bildiğim kadarıyla Federal devlet; bu anlamda iç yapıları itibarıyla özerk olan devletlerin (federe devlet) oluşturduğu siyasi bir birliktir.
örneğin doğu anadolu eyaleti gibi.
Benim bahsettiğim Almanya Parlamenter sistemli federal devlet diye biliyorum.

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Bildiğim kadarıyla Federal devlet; bu anlamda iç yapıları itibarıyla özerk olan devletlerin (federe devlet) oluşturduğu siyasi bir birliktir.
örneğin doğu anadolu eyaleti gibi.
Benim bahsettiğim Almanya Parlamenter sistemli federal devlet diye biliyorum.
Federal devlet, ülkelerin kendi istekleriyle bir araya gelip kendilerinide içlerine alan bir üst devlet kurulan ve dış dünyayla, kurulan bu yeni devletle iletişime geçtikleri yönetim biçimidir. Her devlet kendi içinde bağımsızdır ancak dış işlerde üst devlete bağlıdır. Örneğin USA, Rusya, Kanada, Avusturalya, Britanya gibi.. Aslında bunu Avrupa birliğinde de görebilirsin. En belirgin fark devletler dış işlerde biraz daha bağımsızlar..
Mesaj otomatik birleştirildi:

-paraya tapma
-akrabalara olan fazla sevgi
-adaletin bir insanın dudaklarından çıkan bir şey olması
britanya modelinin başarılı olmayacağını düşünmeme sebep olan bazı maddeler. ki bunu daha fazla detaylandırabilirim fakat ileriye dönük hayatımda sıkıntılar çıkaracağını düşünerek susmak mecburiyetindeyim.
İyi de bu dediklerin mutlak monarşide var. Anayasal monarşide kattiyen tek kişi yönetmez ülkeyi. Hem mahkemeler de devletten bağımsızdır.

Federal devlet, ülkelerin kendi istekleriyle bir araya gelip kendilerinide içlerine alan bir üst devlet kurulan ve dış dünyayla, kurulan bu yeni devletle iletişime geçtikleri yönetim biçimidir. Her devlet kendi içinde bağımsızdır ancak dış işlerde üst devlete bağlıdır. Örneğin USA, Rusya, Kanada, Avusturalya, Britanya gibi.. Aslında bunu Avrupa birliğinde de görebilirsin. En belirgin fark devletler dış işlerde biraz daha bağımsızlar..
Mesaj otomatik birleştirildi:

İyi de bu dediklerin mutlak monarşide var. Anayasal monarşide kattiyen tek kişi yönetmez ülkeyi. Hem mahkemeler de devletten bağımsızdır.

Fedarasyonla konfederasyon arasında bayağı fark var .

Bu işin Kanton'u da var Oblastı da var . Federasyonu da var . var oğlu var .

Şimdi Mülki idariyi mi tartışıyoruz ?

Bir Siyasi birimleri bir idari birimleri .. azıcıkta olsa ; uçmadan ayaklar yere basarak ..

Amerika Birleşik Devletleri Namı değer United States Of America göçmen ülkesidir , Kanada göçmen ülkesidir senin ülken ne göçmen mi ?

1071 ' de girdin buraya onu mu diyon ? :D

Abi biz göçtük de ne zaman göçtüydük 1071 ' de olur mu ?

Senin demografik yapın farklı onların ki farklı ..

Oldu olacak , Şeriatla yönetilin daha iyi ya . Onu da Suudi Arabistan ' dan getirin .

Ben de o zaman STAR WARS galaktik sistemince yönetilmek istiyorum .

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Başlık biraz saçma olabilir. Britanya modeli derken biliyorsunuz ki İngiltere de hem kraliçe hemde seçilmiş başkan var ve İngiltere'de laiklik yok fakat sekülerlik var. Bazen keşke bizde laik değil de seküler olsaydık ve Osmanlı hanedanını surgun edilmeseydi diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Laikliğini içki içmek sanan bir kesimin ülkenin yarısını kendini muhafazakar sanan ama dinini araştırmayan tarafla paylaşan bir ülkede bence bir fayda sağlamazdı ki bu ülkeyi bir şey düzeltmez halk düzelmedikçe

Laikliğini içki içmek sanan bir kesimin ülkenin yarısını kendini muhafazakar sanan ama dinini araştırmayan tarafla paylaşan bir ülkede bence bir fayda sağlamazdı ki bu ülkeyi bir şey düzeltmez halk düzelmedikçe

Geçen duydum , Gökten zembille Emekli baba inince halk düzelecekmiş :D

Halk düzelir mi diyorsun bir anda böyle şak diye :D

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Geçen duydum , Gökten zembille Emekli baba inince halk düzelecekmiş :D

Halk düzelir mi diyorsun bir anda böyle şak diye :D
Bu halk düzelmez.
Sen en adam akıllı sistemi getir bu insanların beyni leş oldukça dışı parlasa ne olur?

Bu halk düzelmez.
Sen en adam akıllı sistemi getir bu insanların beyni leş oldukça dışı parlasa ne olur?

Ee tamam işte :D biz ne diyoruz . Cahil halk en iyi sindirilerek eritilerek baskılanarak şartlı koşullamakla rayına sokulur .

Psikolojik etkiler Bkz .

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar konsollar oyunlar ekipmanlar
Türkiye de zaten tam demokrasi yok ya seçim barajını kaldır her parti en azından bir vekil çıkarsın ya da hiç demokrasi olmasın arası olmaz.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ee tamam işte :D biz ne diyoruz . Cahil halk en iyi sindirilerek eritilerek baskılanarak şartlı koşullamakla rayına sokulur .

Psikolojik etkiler Bkz .
Bana göre baskı bir şeye yaramaz.
Zihnini kullanmayan adama kullandırsan ne olucak.
Önemli olan gelecek nesillerin bağnaz olmaması bunun tek sebebi eğitim ile ilgili adılmarın hızlı atılıp hemen dönüş yapılması lazım sistem biz çözüm değil geçici bir çözüm ki dediğim gibi bunu hazırlayan gene insan ve bu halk bağnaz hazırlayanı da bakacak olanı da bağnaz.
Bağnazı elinden bağnazlık çıkar

Bana göre baskı bir şeye yaramaz.
Zihnini kullanmayan adama kullandırsan ne olucak.
Önemli olan gelecek nesillerin bağnaz olmaması bunun tek sebebi eğitim ile ilgili adılmarın hızlı atılıp hemen dönüş yapılması lazım sistem biz çözüm değil geçici bir çözüm ki dediğim gibi bunu hazırlayan gene insan ve bu halk bağnaz hazırlayanı da bakacak olanı da bağnaz.
Bağnazı elinden bağnazlık çıkar

Boş geçin en iyisi siz derslerinize bakın . Bilgisayar oyunu oynayın tiktok atın :D geçsin gitsin .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,892
Üyeler
165,743
Son üye
zuuks
Top Bottom