Liberal Kenobi
80+ Bronze
Hanedanı satar boşver@Besim Tibuk seversin bu konuyu bi bak derim.
Hanedanı satar boşver@Besim Tibuk seversin bu konuyu bi bak derim.
Yapmaz ya.Hanedanı satar boşver
Bildiğim kadarıyla Federal devlet; bu anlamda iç yapıları itibarıyla özerk olan devletlerin (federe devlet) oluşturduğu siyasi bir birliktir.Aslında bunu da düşünüyorum uzun zamandır da acaba federal devlette nsaıl bir şey olacak? Mesela doğuda Kürtler çoğunlukta, Karadeniz'de Lazlar falan her şehir devlet mi olacak yoksa her bölge mi devlet olacak federal yönetimde? kafalar karışık.
Federal devlet, ülkelerin kendi istekleriyle bir araya gelip kendilerinide içlerine alan bir üst devlet kurulan ve dış dünyayla, kurulan bu yeni devletle iletişime geçtikleri yönetim biçimidir. Her devlet kendi içinde bağımsızdır ancak dış işlerde üst devlete bağlıdır. Örneğin USA, Rusya, Kanada, Avusturalya, Britanya gibi.. Aslında bunu Avrupa birliğinde de görebilirsin. En belirgin fark devletler dış işlerde biraz daha bağımsızlar..Bildiğim kadarıyla Federal devlet; bu anlamda iç yapıları itibarıyla özerk olan devletlerin (federe devlet) oluşturduğu siyasi bir birliktir.
örneğin doğu anadolu eyaleti gibi.
Benim bahsettiğim Almanya Parlamenter sistemli federal devlet diye biliyorum.
İyi de bu dediklerin mutlak monarşide var. Anayasal monarşide kattiyen tek kişi yönetmez ülkeyi. Hem mahkemeler de devletten bağımsızdır.-paraya tapma
-akrabalara olan fazla sevgi
-adaletin bir insanın dudaklarından çıkan bir şey olması
britanya modelinin başarılı olmayacağını düşünmeme sebep olan bazı maddeler. ki bunu daha fazla detaylandırabilirim fakat ileriye dönük hayatımda sıkıntılar çıkaracağını düşünerek susmak mecburiyetindeyim.
Federal devlet, ülkelerin kendi istekleriyle bir araya gelip kendilerinide içlerine alan bir üst devlet kurulan ve dış dünyayla, kurulan bu yeni devletle iletişime geçtikleri yönetim biçimidir. Her devlet kendi içinde bağımsızdır ancak dış işlerde üst devlete bağlıdır. Örneğin USA, Rusya, Kanada, Avusturalya, Britanya gibi.. Aslında bunu Avrupa birliğinde de görebilirsin. En belirgin fark devletler dış işlerde biraz daha bağımsızlar..
Mesaj otomatik birleştirildi:
İyi de bu dediklerin mutlak monarşide var. Anayasal monarşide kattiyen tek kişi yönetmez ülkeyi. Hem mahkemeler de devletten bağımsızdır.
Laikliğini içki içmek sanan bir kesimin ülkenin yarısını kendini muhafazakar sanan ama dinini araştırmayan tarafla paylaşan bir ülkede bence bir fayda sağlamazdı ki bu ülkeyi bir şey düzeltmez halk düzelmedikçeBaşlık biraz saçma olabilir. Britanya modeli derken biliyorsunuz ki İngiltere de hem kraliçe hemde seçilmiş başkan var ve İngiltere'de laiklik yok fakat sekülerlik var. Bazen keşke bizde laik değil de seküler olsaydık ve Osmanlı hanedanını surgun edilmeseydi diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Laikliğini içki içmek sanan bir kesimin ülkenin yarısını kendini muhafazakar sanan ama dinini araştırmayan tarafla paylaşan bir ülkede bence bir fayda sağlamazdı ki bu ülkeyi bir şey düzeltmez halk düzelmedikçe
Bu halk düzelmez.Geçen duydum , Gökten zembille Emekli baba inince halk düzelecekmiş
Halk düzelir mi diyorsun bir anda böyle şak diye
Bu halk düzelmez.
Sen en adam akıllı sistemi getir bu insanların beyni leş oldukça dışı parlasa ne olur?
Bana göre baskı bir şeye yaramaz.Ee tamam işte biz ne diyoruz . Cahil halk en iyi sindirilerek eritilerek baskılanarak şartlı koşullamakla rayına sokulur .
Psikolojik etkiler Bkz .
Bana göre baskı bir şeye yaramaz.
Zihnini kullanmayan adama kullandırsan ne olucak.
Önemli olan gelecek nesillerin bağnaz olmaması bunun tek sebebi eğitim ile ilgili adılmarın hızlı atılıp hemen dönüş yapılması lazım sistem biz çözüm değil geçici bir çözüm ki dediğim gibi bunu hazırlayan gene insan ve bu halk bağnaz hazırlayanı da bakacak olanı da bağnaz.
Bağnazı elinden bağnazlık çıkar