Neden daha ucuz ?Arkadaşlar türkiyede bu piyasa ne zaman düzelecek yani bıktık bu vergilerden aldığımız her şeyin fiyatı kadar neredeyse vergisi var, bunun sonu ne olacak? neden diğer ülkelerde her şey çok çok daha ucuz? neden ülkemizde bu alım gücünü arttırmak vergileri olabildiğince azaltmaya çalışmaktansa üstüne üstlük daha da vergi koymaya çalışıyorlar anlamıyorum...
Cevap :seri üretim,dış kaynak kullanımı.
Piyasalar ne zaman düzelir?
Cevap: Piyasalar daha güvenilir bir ortam oluşursa, sistematik risk azalırsa, adalete olan inanç artarsa, kısa vadeli çözümler yerine uzun vadeli çözümler üretilirse, yapısal reform olursa ve en önemlisi katma değerli ürünler ihraç etmeye başlarsak düzelir. Eğitimde nitelik falan saymıyorum bile Artık.
Vergiler neden artıyor:
Cevap: İktisadî cevap verecek olursak daraltıcı maliye politikası diyebiliriz. Ancak görünene bakarsak kurumlardan alınamayan vergilerin acısı bir yerden çıkacak değil mi ?
Bunun da yolu mali anestezi dediğimiz dolaylı vergi artımından geçiyor. Hiç gelirin yokken dahi tüketmen gereken bir otonom tüketimin var. Yani mecbursun.
Peki dolaylı vergiler neden hiç azalmıyor?
Cevap çok basit; esnekliğimiz düşük. Hiçbir hükümet kolay toplayabildiği vergiden asla vazgeçmez. Bak bunu yaz bir kenara o vergiyi kaldırıp bunu azaltacağız diye iktidara gelen olursa bunu hatırla ve izle.
En nihayetinde toplumsal bilinç artışı, düşünsel zekâya yatırım gerekiyor diye düşünüyorum. Umarım bu giri faydalı olur.
Hayırlı forumlar