Neler Yeni

Türkiyede Fiyatlar, Vergiler'in Sonu Ne Olacak??

EsatBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Esat
Arkadaşlar türkiyede bu piyasa ne zaman düzelecek yani bıktık bu vergilerden aldığımız her şeyin fiyatı kadar neredeyse vergisi var, bunun sonu ne olacak? neden diğer ülkelerde her şey çok çok daha ucuz? neden ülkemizde bu alım gücünü arttırmak vergileri olabildiğince azaltmaya çalışmaktansa üstüne üstlük daha da vergi koymaya çalışıyorlar anlamıyorum...
Neden daha ucuz ?
Cevap :seri üretim,dış kaynak kullanımı.

Piyasalar ne zaman düzelir?
Cevap: Piyasalar daha güvenilir bir ortam oluşursa, sistematik risk azalırsa, adalete olan inanç artarsa, kısa vadeli çözümler yerine uzun vadeli çözümler üretilirse, yapısal reform olursa ve en önemlisi katma değerli ürünler ihraç etmeye başlarsak düzelir. Eğitimde nitelik falan saymıyorum bile Artık.
Vergiler neden artıyor:
Cevap: İktisadî cevap verecek olursak daraltıcı maliye politikası diyebiliriz. Ancak görünene bakarsak kurumlardan alınamayan vergilerin acısı bir yerden çıkacak değil mi ?
Bunun da yolu mali anestezi dediğimiz dolaylı vergi artımından geçiyor. Hiç gelirin yokken dahi tüketmen gereken bir otonom tüketimin var. Yani mecbursun.
Peki dolaylı vergiler neden hiç azalmıyor?
Cevap çok basit; esnekliğimiz düşük. Hiçbir hükümet kolay toplayabildiği vergiden asla vazgeçmez. Bak bunu yaz bir kenara o vergiyi kaldırıp bunu azaltacağız diye iktidara gelen olursa bunu hatırla ve izle.

En nihayetinde toplumsal bilinç artışı, düşünsel zekâya yatırım gerekiyor diye düşünüyorum. Umarım bu giri faydalı olur.
Hayırlı forumlar :)

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Enes Koç
Türkiyede iş sahibi olurum ve yaşarım diğe düşünmek tamamen saçmalık. Kapasitem Doktor, mühendis gibi meslekleri olmaya yetmez. Bu meslekleri olamayanlarda maalesef illaki borç içinde oluyor. Buradan en kısa süre içinde gitmeyi düşünerek plan yapılmalı. Ben 15 yaşındayım ve Doktor, mühendis olamayacağım için ülkeden gidebileceğim ve en fazla para alabileceğim mesleklere baktım. Her dersten geçen ortalaması 97 üzeri öğrenciler değilseniz gemici olun arkadaşlar :D aylık sanırsam ( 12.500 dolar) 85.500 TL kadar kazanabiliyor (uzun yol 1. kaptanlar)
Hocam not ortalamam 3.92 yani 95 diyebiliriz tüm dersler lise mantığıyla hepsi 5 bir tane 4 var yani büyük ihtimal bölüm de ilk 3 e girerim ingilizcem de var erasmusa gidicem 3. senemde olmazsa wot düşünüyorum hayırlısı hepimiz için.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Türkiyede iş sahibi olurum ve yaşarım diğe düşünmek tamamen saçmalık. Kapasitem Doktor, mühendis gibi meslekleri olmaya yetmez. Bu meslekleri olamayanlarda maalesef illaki borç içinde oluyor. Buradan en kısa süre içinde gitmeyi düşünerek plan yapılmalı. Ben 15 yaşındayım ve Doktor, mühendis olamayacağım için ülkeden gidebileceğim ve en fazla para alabileceğim mesleklere baktım. Her dersten geçen ortalaması 97 üzeri öğrenciler değilseniz gemici olun arkadaşlar :D aylık sanırsam ( 12.500 dolar) 85.500 TL kadar kazanabiliyor (uzun yol 1. kaptanlar)
Hocam, ona bile gerek yok. Almanyaya gidip asgari ücretle orada garson olarak başlayıp 3 5 seneye kademe kademe yükselirsen zaten yine çok daha iyi bir hayat yaşarsın. Adamların asgari ücreti 12.000 TL ediyor. Sözün bittiği yer.

Arda54_TR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,347
İsim
Arda Barınır
Hocam, ona bile gerek yok. Almanyaya gidip asgari ücretle orada garson olarak başlayıp 3 5 seneye kademe kademe yükselirsen zaten yine çok daha iyi bir hayat yaşarsın. Adamların asgari ücreti 12.000 TL ediyor. Sözün bittiği yer.
bu ülke varlık ile yokluk arasında bug da kalmış

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Enes Koç
bu ülke varlık ile yokluk arasında bug da kalmış
Zamanında dış kuvvetler bizi petrolden uzağa ittiler şuan da doğalgazdan uzağa itmeye çalışıyorlar bakalım tek kurtuluş yolu akdeniz gibi orayı vermezsek en azından enerji açığını kapatır ve ekonomiyi düzeltebilirler.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Reis oyu sen vereceksin zaten? 2023 de seçimler olmayacakmı? Konsollara hayvan gibi vergi getirip 3000TL lik konsolu 7000TL yapan hükümetin gençlerden oy alması imkansız. Alırsada aldığı gençler koyundur. Artık ana babanın verdiği oyun bir geçerliliği yok. Ülkenin iktidarı değişirse ülke ilerler. Bunuda yeni nesil yapacak inşallah. Gençler bu ülkeyi kurtaracak.
Kesinlikle haklısınız hocam artık yeni seçimde oy kullanabileceğimiz için ülke az da olsa düzelmeye piyasamızın ucuzlamasına doğru bir adım atabiliriz. TL aşırı değersiz adamlar 1 dolar ile ülkede 6.80 tl alabiliyor şaka gibi.

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
Zamanında dış kuvvetler bizi petrolden uzağa ittiler şuan da doğalgazdan uzağa itmeye çalışıyorlar bakalım tek kurtuluş yolu akdeniz gibi orayı vermezsek en azından enerji açığını kapatır ve ekonomiyi düzeltebilirler.
Türkiyenin bütün elektrik ihtiyacını üretebilecek kadar imkanı var ama üretmiyor. Elinde olan imkanları değerlendiremeyen bir hükümet başka bir imkan için nasıl savaşabilir?

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
raşit akşit
Ülkeyi toplamayı bende isterim. Mevcut hükümet izin vermiyorki? Şuanlık bu ülkede yapabileceğim tek şey 2023 de oyumu (aday olursa) mansur yavaşa vermek olur.
kolay olacağını söylemedim ama başaracaz!! gerekirse biz partı kurup başa geçeriz

Arda54_TR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,347
İsim
Arda Barınır
bence ülke yazılım konusunda kendini geliştirip kaliteli ürün üretimi yapmalı ama ne yazık ki eğitim sistemi yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kesinlikle haklısınız hocam artık yeni seçimde oy kullanabileceğimiz için ülke az da olsa düzelmeye piyasamızın ucuzlamasına doğru bir adım atabiliriz. TL aşırı değersiz adamlar 1 dolar ile ülkede 6.80 TL alabiliyor şaka gibi.
adamlar 1 amaşıyla antalyada 1 ay kalıyorlar bizim daha uçak parasına maaşımız yetmiyor

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,701
İsim
Enes Koç
Türkiyenin bütün elektrik ihtiyacını üretebilecek kadar imkanı var ama üretmiyor. Elinde olan imkanları değerlendiremeyen bir hükümet başka bir imkan için nasıl savaşabilir?
elektrik alanında kendi kendimize yetebilme tarafında ilk 3 ülke arasındayız ancak petrol ve doğalgaz gibi kaynakları yurt dışından aldığımız için sıkıntıya giriyoruz inşallah tam enerji bağımsızlığı yakalarsak gerisi gelir.

Arda54_TR

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,347
İsim
Arda Barınır
elektrik alanında kendi kendimize yetebilme tarafında ilk 3 ülke arasındayız ancak petrol ve doğalgaz gibi kaynakları yurt dışından aldığımız için sıkıntıya giriyoruz inşallah tam enerji bağımsızlığı yakalarsak gerisi gelir.
bizde de bor var MORUQ

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular