Neler Yeni

Türkiye'de Muhalefet Nasıl Olur?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
alım gücünde düşüklük olsa da abartıldığı kadar değil
1683631746872.png

Hayvancılığa verilen destek sağolsun.

1683631855435.png

1683631886781.png

Tarıma verilen destek sağolsun.

1683631945809.png

1683631987478.png

ÖTV sağolsun

1683632062140.png

1683632106252.png

Ekonomi Politikaları sağolsun

Megan

80+ Silver
ab

abartıldığı kadar değil derken ? ülkede %130 civarından fazla diğer ülkelerde bu oran %10 u geçik bile değil yurtdışındaki akrabam gelirken hediye bişey getirse gözüyle bakıyorum orda maddi durumu zengin olmayan insanların kullandğı eşyaları türkiyede zengin olarak gözüyle bakılıyor ben şahsen sporcu bi bireyim ayrıca öğrenciyim sadece benim haftalık tavuk masrafım 500 TL yi aşıyor bakın sadece tavuk diyorum gerisini siz düşünün
Mesaj otomatik birleştirildi:

arkadaşın dediği gibi tarım ülkesinde yaşıyoruz fakat tarım ürünlerini yurtdışından ithal ediyoruz bu size ne kadar mantıklı geliyor ?
çiftçiye yeterli teşvik verilmediğinden tarımda üretim az. Ama destek git gide artıyor akrabamdan çiftçi var her şeyin farkındayım öyle her çiftçiye traktör vereceğiz gibi boş vaatler de gelmiyor.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

ÖTV sağolsun

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Üstte tarımla ilgili yazmıştım.
uganda şilini ne alaka 1 dolar 7 çin yuanı ediyor çinliler de bizim geçen seneki halimiz gibi o zaman öyle mi?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
uganda şilini ne alaka 1 dolar 7 çin yuanı ediyor çinliler de bizim geçen seneki halimiz gibi o zaman öyle mi?
Alım gücünden bir habersin.

1 dolar 135 Japon Yeni. Japonya'da asgari ücret 175.000 Yen civarı. 1300 Dolar yani.
1 dolar 19,54 Türk Lirası. Türkiye' de asgari ücret 8506 TL. 435 Dolar yani.

Japonya ortalama maaş
313.254 Yen. 2300 Dolar

Türkiye Ortalama maaş
Bilmiyoruz. Tahminimce 12.500 TL-15000 TL falandır. 640 Dolar-750 Dolar.

Çip piyasasından kıyaslama yapalım. Ki bu Japonyada'da pek ucuz olmayan bir şey.
Japonya en ucuz RTX 4090 Fiyatı
255,000 yen (Amazon.co.jp fiyatı, Gigabyte Gaming OC)

Türkiye en ucuz RTX 4090 Fiyatı
39.999 TL (İncehesap fiyatı, Colorful NB EX-V)

Japonya:
1886 Dolar
Türkiye:
2049 Dolar

Japonya'da 1 asgari ücret 0,68 tane 4090 satın alırken Türkiye'de asgari ücret 0,21 tane alabiliyor.
Japonya'da 1 ortalama maaş 1,21 tane 4090 satın alırken Türkiye'de ortalama maaş 0,31 ila 0,36 tane alabiliyor.

Yani Japonya da yaşayan birisi ortalamada Türkiye de yaşayan birine göre Ekran Kartı alışverişinde asgari ücrete göre 3,2 kat, ortalama maaşa göre ise 3,2 ila 3,3 kat daha fazla alım gücüne sahip. Tabii bu sadece Ekran Kartı için.
Gıda vb hiç girmeyeyim canın acır

ESTAROSSA58

80+ Bronze
senin yazdıklarını hatırlıyorum nasıl bir zeka yoksunu olduğunu da çok iyi biliyorum küçücük veletsin kendini buradan bir şeyler sanarak kendini tatmin etmeye çalışma. Heykelle övünen akıldan noksan kitlenin komedi dediğine bak birazcık akıl olsa şunları yazarken düşünürsün ama sizde nerde o akıl.

zaten tek yol üzerinden git gel yapıyordu değil mi git de bir araştır ne işe yarıyor amaçları ne heykelle övünüp de bunlara laf etme olmayan aklınca. İnsansız aracı insansız yapmış ahahah zekaya bak ya maşallah zeka fışkırıyor bu zekayla nasıl yaşıyorsunuz hayret
kendin çal kendin oyna süt oğlan :) rezil et kendini devam et

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

ÖTV sağolsun

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

mala anlatır gibi anlattın dostum ama :D imkansız be

ESTAROSSA58

80+ Bronze
Benim yazdığımı kedime gösterdim anladı. Arkadaş anlayabilir bence. Şuan kedimle bakışıyoruz geleceğimizi düşünüyoruz.
ahahah :D valla duvara anlat dile gelir tövbe eder bu anlamaz herifin ıq numarası ayakkabı numarasından küçük attıklarına savunduklarına bakınca acıyorum bir insan bu zeka ile nasıl hayatta kalabiliyor diye işin kötü tarafı senin benim geleceğim hakkında söz sahibi bu varlık :D

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
ahahah :D valla duvara anlat dile gelir tövbe eder bu anlamaz herifin ıq numarası ayakkabı numarasından küçük attıklarına savunduklarına bakınca acıyorum bir insan bu zeka ile nasıl hayatta kalabiliyor diye işin kötü tarafı senin benim geleceğim hakkında söz sahibi bu varlık :D
Demokrasinin kötü yanları işte

Megan

80+ Silver
hiçbir vasfı olmayan ergenin ağzından çıkanlara bak :d gerçi sanala gelince böyle bir coşuyorsunuz sizi iyi tanırım

Alım gücünden bir habersin.

1 dolar 135 Japon Yeni. Japonya'da asgari ücret 175.000 Yen civarı. 1300 Dolar yani.
1 dolar 19,54 Türk Lirası. Türkiye' de asgari ücret 8506 TL. 435 Dolar yani.

Japonya ortalama maaş
313.254 Yen. 2300 Dolar

Türkiye Ortalama maaş
Bilmiyoruz. Tahminimce 12.500 TL-15000 TL falandır. 640 Dolar-750 Dolar.

Çip piyasasından kıyaslama yapalım. Ki bu Japonyada'da pek ucuz olmayan bir şey.
Japonya en ucuz RTX 4090 Fiyatı
255,000 yen (Amazon.co.jp fiyatı, Gigabyte Gaming OC)

Türkiye en ucuz RTX 4090 Fiyatı
39.999 TL (İncehesap fiyatı, Colorful NB EX-V)

Japonya:
1886 Dolar
Türkiye:
2049 Dolar

Japonya'da 1 asgari ücret 0,68 tane 4090 satın alırken Türkiye'de asgari ücret 0,21 tane alabiliyor.
Japonya'da 1 ortalama maaş 1,21 tane 4090 satın alırken Türkiye'de ortalama maaş 0,31 ila 0,36 tane alabiliyor.

Yani Japonya da yaşayan birisi ortalamada Türkiye de yaşayan birine göre Ekran Kartı alışverişinde asgari ücrete göre 3,2 kat, ortalama maaşa göre ise 3,2 ila 3,3 kat daha fazla alım gücüne sahip. Tabii bu sadece Ekran Kartı için.
Gıda vb hiç girmeyeyim canın acır
ohoo ben ne diyorum sen ne anlatıyorsun. Bunlardan haberimiz var bunlara itiraz eden de yok zaten

kendin çal kendin oyna süt oğlan :) rezil et kendini devam et

mala anlatır gibi anlattın dostum ama :D imkansız be
kaç oldu sen her gelmende hiçbir şey diyemeden böyle kuyruk acını belli ediyorsun. Sen böyle yapmaya devam ettikçe önüne kemik atan çok olur, ben de kemik atmaya devam edeceğim sana 🦴🦴 al karnını doyur

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Megan

80+ Silver
Niye var aloooo itiraz ediyoruz ilk turda bitiriyoruz işte
verdiklerinin neyinden umut ediyorsun acaba? Kim düzeltebilecek iki kelimeyi bir araya getiremeyenler mi? Gerçi siz kendi ağzınızla diyorsunuz rte gitsin de ülke batarsa batsın diye.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
verdiklerinin neyinden umut ediyorsun acaba? Kim düzeltebilecek iki kelimeyi bir araya getiremeyenler mi? Gerçi siz kendi ağzınızla diyorsunuz rte gitsin de ülke batarsa batsın diye.
Bilge Yılmaz, Hakan Kara isimler. Gözlerdeki ışıltı bakanı Nebati gibi isimlerden cok daha etkili.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom