Neler Yeni

Türkiye'de yaşanılabilir iller nereler?

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Nüfus bakımından küçük yerlerin neredeyse hepsi deprem açısından güvenli.(Yinede araştır.)
İstanbul gibi imkan bakımından en iyi şehirden bir Anadolu şehrine yerleşeceksen bu imkanların bir çoğunun burada bulunmayacağını bilerekten karar vermelisin.

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
İstanbul da yaşıyorum her İstanbullu gibi bende depremden dolayı tedirginim fakat daha önce İstanbul dışına çıkmadım siz taşınacak olsanız nerelere taşınırdınız? Mümkünse deprem riski olmayan bir yer.
Yıllarca istanbulda yaşadığını düşünürsek İzmir,Bursa,Ankara dışındaki şehirler imkanları bakımından seni tatmin etmeyecektir. Bu şehirler bile tatmin edici gelmeyebilir. İstanbula yakınlığı ve Deprem bölgesi olmaması dolayısıyla Trakya bölgesindeki şehirleri alternatif olarak alabilirsin. Kırklareli ve Edirne ( Sadece merkez'i) 4. derece deprem bölgesi olması lazım. Bu şehirler ile istanbulun arası 2-3 saat civarı ve hızlı tren yapılıyor şuanda. İlerleyen süreçte trenle 1-1,5 saat civarı sürecektir. Deniz bağımlısı bir insan değilsen imkanlar bakımından Ankara'yı da değerlendirebilirsin. Ankara deprem riski olarak güvenli sayılabilecek bir yer diye hatırlıyorum. Kısaca deprem risk haritasını aç ve sarı-beyaz renklerde olan şehirlerden şehir beğen.

Ekler

• indir.jpg
    indir.jpg
    87.7 KB · Hit: 25
Top Bottom