Neler Yeni

Türkiyedeyken yurtdışına alışveriş yapıp daha sonra yurtdışına çıkmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Buğra Ramazan Keleş
Merhaba arkadaşlar, biraz karışık bir konu açıyorum.

Olay şu ki ben yurtdışında bir alışveriş yapıp türkiyeye getirmek istiyorum, ancak ürün türkiyeye getirilmiyor. Getirilse bile 30€ yu fazlasıyla geçiyor, Gümrük vs. bir sürü vergi binecek. Gerçi kendim getirsem gümrükde sorun yaşarmıyım oda muamma.

Ben de şöyle düşünüyorum ki siparişi direkt yurt dışına vereyim ve ben yurtdışına çıkıp ürünümü alayım dönerken de valizimle beraber geri getireyim? Şimdi PS5 falan alanlar bol bol var tabii ancak almak istediğim ürün biraz nadir. Ben bir VR Oyuncusuyum ve Full Body Tracking için belli başlı trackerlar var, bunları almak istiyorum. İkinci ele zaten güvenmiyorum üstüne bir de TR de hiç yaygın değil temin edebileceğim pek bir yer yok olsa da ikinci el değil sıfır fiyatına neredeyse.

Şimdi japonyaya gitsem nerede bi tracker bulabileceğim bilmiyorum, mağazalarda olmayabilir boşu boşuna japonyaya git gel yapmak olmaz. Garantiye almak için siparişi verip sonra gidip almak istiyorum ancak orada bir adresim yok kargo nereye gidecek? TR de adres yerine kargo şubesini yazabiliyoruz sanırım hiç daha önce yapmasam da yapanlar var diye duymuştum. Daha sonra kargo şubesine gidip alıyorlar 3 gün falan kalıyormuş şubede. Buna benzer bir şey yapmanın yolu varmıdır? O ülkenin vatandaşı değilim bir şeyi değilim sonuçta, satın alırken isim soyisim adres yerlerini doldurmak bile bir soru işareti, çok fazla soru işareti var kafamda.

Japonyayı ele almak şart değil bu arada, vizesiz her hangi bir ülkeye gidebilirim. Vize masraflı, alışveriş mantığıyla yurt dışına çıkıpta vizeye para verip ekstra masraf çıkarmak pek anlamlı değil sonuçta. Gürcistanada gönderiliyormuş sanırım tracker, yakın zaten daha az masraflı olur.

Sorunun temelini anlamışsınızdır diye düşünüyorum, TR ye gönderilmeyen bir ürün alacağım ancak yurtdışında mağazalarda gidip görüp alabileceğim kadar yaygında değil bu ürün. İnternetten sipariş vermek mantıklı ancak orada oturmadığım için nasıl bir yol izlenir bilmiyorum. Bir oluru yokmudur bu işin. 😃

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,018,191
Üyeler
161,408
Son üye
Cenk_Tr