Rehber Türkiye'nin Sorunları ve Çözümleri!

Tarım konusu biraz daha farklı hocam. Hala tarım konusunda iyiyiz sıkıntı yok destekler mevcut ama tohum olarak kendimiz üretmemiz gerek artık. Tarımda dışa bağlılığın sebebi zamanında dışarıdan tohum alınması. 2001 yılında faizler %7500 olmuştu, sebepleri tartışılır.
ayrıca dışardan aldığımız tohumlar kısırlaştırılmış sadece 1 kez kullanıabilirler

Mesela Üke için neler yaptığını ve ülkeyi nereden nereye getirdiğini düşünebilirsiniz
Onları düşündük, ee tamamda ne yapmalıyız? Açık açık söyle biz de bilelim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca dışardan aldığımız tohumlar kısırlaştırılmış sadece 1 kez kullanıabilirler
Heh bak işte bu dışa bağlayan şey. En önemli etken bu.

Onları düşündük, ee tamamda ne yapmalıyız? Açık açık söyle biz de bilelim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Heh bak işte bu dışa bağlayan şey. En önemli etken bu.
Ne yapıcağın sana kalmış bunları düşünüp az çok oy kullanmak daha mantıklı.

Belli bir vakte kadar böyle olabilir fakat şu an bu durumda olmadığı açıkça ortada. 2021 bütçe komisyonunda en yüksek bütçeyi, Millî Eğitim Bakanlığına veriyorlar. 5,8 milyardan, 11,3 milyara çıkarılarak; %94'lük bir artış yapılıyor.
İyi de 20 senedir düşüktü daha yeni yükselecek ne diyelim umarım iyi olur.

Aslında baştaki kim olursa olsun sen eğer bu adamı destekleyip böyle böyle yapmalıyız dersen tek bir vücut gibi hareket ettiğinden sorunsuz şekilde hedefine ulaşırsın.

Ama şu an her yönüyle bölünmüş bir ülkeyiz, biri o yana biri bu yana çekiştiriyor sadece.
Eğer başında ki insan düzgün değilse destek olman bir işe yaramaz.

Belli bir vakte kadar böyle olabilir fakat şu an bu durumda olmadığı açıkça ortada. 2021 bütçe komisyonunda en yüksek bütçeyi, Millî Eğitim Bakanlığına veriyorlar. 5,8 milyardan, 11,3 milyara çıkarılarak; %94'lük bir artış yapılıyor.
Önemli olan yatırım değil.
Yatırıma karşılık verilen kalite.
Saçmasapan bir eğitim modeli var.
100 milyar yatırsan ne olur.

Ülkemizde genel olarak problem virüs,dış güçler,ambargolar vs. Değil.
Ülkemizde 10,15 yıldır yurtdışından yatırımcı akımı vardı.
Çünkü TL çok değerliydi.
Ama biz ülkemizde yatırımı ihracat ve üretime yapılmamız gerekirken gidip yol köprü otoyola yaptık.
Bunu zaten yıllar yıllar önce ali babacan belirtmişti.
Bir ülkede dışarı satım yoksa o ülkenin parası değersizleşir.
Aynı durumu venezuela da yaşadı.
Petrol buldular.
Ülke inanılmaz gelişti.
Ama küresel getirisi olmayan yatırımlar yaptılar.
Ne oldu?
Şu an bir kilo parayla sakız alamıyorlar.
Tek çözüm ise;
İhracatın artıp ithalatın en aza indirgenmesi ki bu imkansız gibi bir şey.
Çünkü son yıllarda yediğimiz mercimek bile kanada dan geliyor.
Her fabrikayı sattılar.
Koooocaman bir liste var.
Atatürk zamanında demiş;
Ülkenin fabrikaları o ülkenin kaleleridir diye.
Ama takanmı var?
Bizimkiler göz boyayacak yol,cami,köprü yapıp para aklamanın peşinde.
Kocaman listeyi atar mısın? Fabrikaların özelleştirilmesini, satılmak olarak mı algılıyorsun?

Fabrikalar devlet bünyesinde kaldıkça, çalışanları da devlet görevlisi olacak. Devlete yükten başka bir şey değil. ABD'ye bak, hangi fabrikası devlete ait? Hepsi özel ve oldukça hızlı gelişiyor. Özelleşmesi, gelişmesini olumlu yönde ivmelendirir. Devlette, gelişmekte olan şirketleri destekleri. Çin'in Huwei'i, Güney Kore'nin Samsung'u desteklediği gibi...

Ne yapıcağın sana kalmış bunları düşünüp az çok oy kullanmak daha mantıklı.
Bak bu zihniyeti de anlamıyorum. Atatürk yenilikçi bir insandı, sen sadece Atatürk'ün izinden giderek bir şey elde edemezsin. Eğer Atatürk devletinin izinden gitse şu an burada olmazdık. Yeniliğe açık olun tek şeye körü körüne bağlanmayın.

Geri