Neler Yeni

Rehber Türkiye'nin Sorunları ve Çözümleri!

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Her devlet yöneticisi ÜLKESİNİN ÇIKARLARINI düşünür kendisinin değil. Kendi çıkarları zaten her ay hesabına şak diye yatıyor. Ülke yönetimi çıkarlara dayalıdır ama ÜLKENİN ÇIKARLARINI savunur. Misal ne çıkarı var söyler misin?
Ben sana ilk başta kısa bir özet geçtim zaten.Herhangi birini bir göreve atarken bile çıkarlarımızı gözetiyoruz. Liyakatsız kişileri görev verirken iş bilen kişileri görmezden geliyoruz. Bahsettiğim çıkar bu. Bunu hükümet için söylemiyorum genel anlamıyla bizim ülke için söylüyorum. Bugün hükümet değişse yarın gelen de aynı şeyi yapacak. Her yeri kendi adamlarımızla doldurup her seferinde aynı döngüye giriyoruz. Biz her seferinde paramparça olmasını beceriyoruz. Beraber olmasını becerebilsek bu ülkede ne cevherler var ama beceremiyoruz. Saçma sapan gündemler oluşturuyoruz. Ocu,bucu,şucu diye diye yıllardan beri kendimize bir çivi bağladılar özümüzü göremiyoruz. Buradaki çıkar tek bir şey değil, maalesef bizim kafa yapımız.

T.P.G.

80+ Titanium
Umarım herkes öğrenir bunları. Forumda daha fazla paylaşmayı düşünüyorum.
Bu tarz rehberler açabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben sana ilk başta kısa bir özet geçtim zaten.Herhangi birini bir göreve atarken bile çıkarlarımızı gözetiyoruz. Liyakatsız kişileri görev verirken iş bilen kişileri görmezden geliyoruz. Bahsettiğim çıkar bu. Bunu hükümet için söylemiyorum genel anlamıyla bizim ülke için söylüyorum. Bugün hükümet değişse yarın gelen de aynı şeyi yapacak. Her yeri kendi adamlarımızla doldurup her seferinde aynı döngüye giriyoruz. Biz her seferinde paramparça olmasını beceriyoruz. Beraber olmasını becerebilsek bu ülkede ne cevherler var ama beceremiyoruz. Saçma sapan gündemler oluşturuyoruz. Ocu,bucu,şucu diye diye yıllardan beri kendimize bir çivi bağladılar özümüzü göremiyoruz. Buradaki çıkar tek bir şey değil, maalesef bizim kafa yapımız.
Bak böyle desen anlarım işte :)

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Tabii, orası inkar edilemez. Mesela, herkes sanıyor ki Atatürk zamanında ona muhalif kimse yoktu ve tüm kesimlerce seviliyordu... Vecihi Hürkuş; Atatürk'e rağmen lağvedildi. "Hürkuş'un nimetlerinden faydalanılsın." şeklinde emir vermesine rağmen; saçma sapan bürokratik engeller konuldu önüne. 2002-2016 dönemleri de aynı şekilde; sürekli engeller konuldu iş yapmak isteyenlerin önüne. Bunun en büyük örneği; 2007'de gerçekleşen sözde uçak kazası. Ne hikmetse, toryum araştırması yapan mühendisimiz, Prof. Dr. Engin Arık ve çalışma arkadaşları bu kazada hayatlarını kaybettiler. Arık'ın sürekli yanında taşıdığı, çalışmalarının bulunduğu dizüstü bilgisayarı da gizemli bir şekilde kayboldu.
Ülkemizde bilime ve eğitime verilen önem diyanete verilenin çok çok gerisinde.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Hizmet olmuyordan kastım zaten malum partili insanların cebine gidiyor vergi. Eğitim filan gelişse tamam ama cidden saray günlük 10 milyon harcaması varken nasıl cumhurbaşkanı 80 k alıyor bilmiyorum
Saray dediğiniz Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin harcaması neymiş? Yan birisi bu iddiayı ortaya atıyorsa; kalem kalem neye ne harcandığını da söyleyebilmeli değil mi? Bu konu hakkında en ufak bir fikriniz var mı?

Cumhurbaşkanlığına bağlı kurumları yazayım şuraya:
  • Devlet Arşivleri Başkanlığı
  • Devlet Denetleme Kurulu
  • Diyanet İşleri Başkanlığı
  • Genelkurmay Başkanlığı
  • İletişim Başkanlığı
  • Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği
  • Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı
  • Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı
  • Savunma Sanayî Başkanlığı
  • Strateji ve Bütçe Başkanlığı
  • Türkiye Varlık Fonu
Saray harcaması denilen her tutar bu kurumların toplam maliyetlerini içerir. MİT, Genelkurmay gibi kurumlar zaten ana gider kalemlerini oluşturuyor.

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege
BENCE bu devletin kurucusu olan Atatürk'ün izinden gidilmediği sürece ülke eksi haline gelemez gibi geliyor. Bazıları da Atatürk'ün izinden gitmeliyiz diyince İçKi İçErEk GiDeLiM yani yazanların zaten oy kullanması bana saçma geliyor açıkçası.

serdar baskan

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
22,009
Mediakraft Türkiye Caferağa Mah. İstanbul
İsim
serdar aksu
İlgilendiği Kategoriler
bilim/deney
BENCE bu devletin kurucusu olan Atatürk'ün izinden gidilmediği sürece ülke eksi haline gelemez gibi geliyor. Bazıları da Atatürk'ün izinden gitmeliyiz diyince İçKi İçErEk GiDeLiM yani yazanların zaten oy kullanması bana saçma geliyor açıkçası.
onların beyninden şüphe ediceksin zaten

T.P.G.

80+ Titanium

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege

T.P.G.

80+ Titanium
Ne yapalım peki?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Ülkemizde bilime ve eğitime verilen önem diyanete verilenin çok çok gerisinde.
Belli bir vakte kadar böyle olabilir fakat şu an bu durumda olmadığı açıkça ortada. 2021 bütçe komisyonunda en yüksek bütçeyi, Millî Eğitim Bakanlığına veriyorlar. 5,8 milyardan, 11,3 milyara çıkarılarak; %94'lük bir artış yapılıyor.

Top Bottom