Neler Yeni

Rehber Türkiye'nin Sorunları ve Çözümleri!

T.P.G.

80+ Titanium
Hizmet olmuyordan kastım zaten malum partili insanların cebine gidiyor vergi. Eğitim filan gelişse tamam ama cidden saray günlük 10 milyon harcaması varken nasıl cumhurbaşkanı 80 k alıyor bilmiyorum
Bunlar medyanın anlattığı şeyler nereden biliyorsunuz bunları? Elinizde somut kanıt var mı? TR'de çıkan haberlerin %49'u yalan çıktı. Bunu TR değil uluslararası kaynaklar söylüyor. Elinizde kanıt olmadan boş yapmayın!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Özellikle, Sözcü, YeniÇağ, HalkTV, ODA TV gibi kaynaklara zerre itibar etmeyin. Saf yalancı kaynaklar bunlar.

Excator23cm

80+ Gold
Bunlar medyanın anlattığı şeyler nereden biliyorsunuz bunları? Elinizde somut kanıt var mı? TR'de çıkan haberlerin %49'u yalan çıktı. Bunu TR değil uluslararası kaynaklar söylüyor. Elinizde kanıt olmadan boş yapmayın!

Özellikle, Sözcü, YeniÇağ, HalkTV, ODA TV gibi kaynaklara zerre itibar etmeyin. Saf yalancı kaynaklar bunlar.
Aslinda büyük sebeplerden biri de hatırlarsınız 2000 yılı civarı dolar 1.5 TL idi ve TL dolar karşısında güçlü bir şekilde ilerliyordu. Bunu fırsat bilen benim fikrimce geleceği düşünmeyen politikacılar dolar bu kadar az diye ne tarım konusunda ne de enerji konusunda ülkeye destek verdi.
dolar o zaman az olduğu için fazla uğraşmayıp çoğu şeyde dışa bağımlı olduk malesef şimdi dolar 8.50 olduğundan dışa bağlılığımız yüzünden her şey bu kadar pahalı oldu.vergiler bu kadar arttı
buda büyük bir sebep değil mi hocam

T.P.G.

80+ Titanium
buda büyük bir sebep değil mi hocam
Tarım konusu biraz daha farklı hocam. Hala tarım konusunda iyiyiz sıkıntı yok destekler mevcut ama tohum olarak kendimiz üretmemiz gerek artık. Tarımda dışa bağlılığın sebebi zamanında dışarıdan tohum alınması. 2001 yılında faizler %7500 olmuştu, sebepleri tartışılır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Cloud gaming (Geforce now,Stadia,xCloud)
Kısmen katılmakla beraber yıl sonu dolar 9.5 civarı olcak.

trump olduğundan beri 5 senedir Türkiyeye yatırım yok. Alttan alttan ambargoyu vuruyor. Bidon ysa trump hiç fark etmez herkes ülkesi çıkarına hareket eder. Kimin geldiği önemsiz. Üretime gelcek olursak devletn işi fabrikalar kurmak değildir. Ama girişimcilerin önünü açması lazım ki fabrikalar kurulabilsin. Kanal istambulla vs uğraşcağına istanbul gibi riskli bölgelerde kentsel dönüşümede gitmedi gerekiyor allah göstermesin olası istanbul depreminde ülkenin en büyük gelir kaynağı istanbul yıkılınca dolar 15 dahi olur
10 lira banko kardeşim demedi deme

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Ülkemizde genel olarak problem virüs,dış güçler,ambargolar vs. Değil.
Ülkemizde 10,15 yıldır yurtdışından yatırımcı akımı vardı.
Çünkü tl çok değerliydi.
Ama biz ülkemizde yatırımı ihracat ve üretime yapılmamız gerekirken gidip yol köprü otoyola yaptık.
Bunu zaten yıllar yıllar önce ali babacan belirtmişti.
Bir ülkede dışarı satım yoksa o ülkenin parası değersizleşir.
Aynı durumu venezuela da yaşadı.
Petrol buldular.
Ülke inanılmaz gelişti.
Ama küresel getirisi olmayan yatırımlar yaptılar.
Ne oldu?
Şu an bir kilo parayla sakız alamıyorlar.
Tek çözüm ise;
İhracatın artıp ithalatın en aza indirgenmesi ki bu imkansız gibi bir şey.
Çünkü son yıllarda yediğimiz mercimek bile kanada dan geliyor.
Her fabrikayı sattılar.
Koooocaman bir liste var.
Atatürk zamanında demiş;
Ülkenin fabrikaları o ülkenin kaleleridir diye.
Ama takanmı var?
Bizimkiler göz boyayacak yol,cami,köprü yapıp para aklamanın peşinde.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar durumu yaşadığım bir anla özet geçeyim. İyi düşünüyorsunuz çok hoşsunuz. Mantıken dedikleriniz doğru. Ama bu işler bizim ülkede maalesef mantıken yürümüyor. Ekonomi ya da başka bir şey için çözüm yok mu sanıyorsunuz? Ülkede onlarca profesör var teknik olarak bu işi çözecek ama adamlara imkan verilmiyor. Üniversitede birkaç ekonomi alanında uzman hocalarıma hep sordum bunu. Hepsi de en az profesör kişiler. Dedikleri ortak nokta şuydu: ekonomiyi düzeltmek aslında çok basit ama bizi dinleyen veya bize söz veren uygulamada bize destek çıkan birileri yok çünkü düzen, düzene kim hakimse onun çıkarları için hareket etmekte. İşin özü bu. Çoğu zaman maalesef bilgisi olana yetki verilmiyor. Yetkisi olanların da bilgisi yok. 🤷‍♂️

T.P.G.

80+ Titanium
Ülkemizde genel olarak problem virüs,dış güçler,ambargolar vs. Değil.
Ülkemizde 10,15 yıldır yurtdışından yatırımcı akımı vardı.
Çünkü TL çok değerliydi.
Ama biz ülkemizde yatırımı ihracat ve üretime yapılmamız gerekirken gidip yol köprü otoyola yaptık.
Bunu zaten yıllar yıllar önce ali babacan belirtmişti.
Bir ülkede dışarı satım yoksa o ülkenin parası değersizleşir.
Aynı durumu venezuela da yaşadı.
Petrol buldular.
Ülke inanılmaz gelişti.
Ama küresel getirisi olmayan yatırımlar yaptılar.
Ne oldu?
Şu an bir kilo parayla sakız alamıyorlar.
Tek çözüm ise;
İhracatın artıp ithalatın en aza indirgenmesi ki bu imkansız gibi bir şey.
Çünkü son yıllarda yediğimiz mercimek bile kanada dan geliyor.
Her fabrikayı sattılar.
Koooocaman bir liste var.
Atatürk zamanında demiş;
Ülkenin fabrikaları o ülkenin kaleleridir diye.
Ama takanmı var?
Bizimkiler göz boyayacak yol,cami,köprü yapıp para aklamanın peşinde.
İyide zaten bunları hep belirttim :D. Zamanında 2013 2014 yılına kadar deli gibi likidite vardı ama doğru yatırımları yapamadık. Şu an çözüm odaklı bakmamız gerekli bunun için artık vergi sistemi değiştirilmei ve bunun gibi birçok şey kökten değişmeli. Biraz yüzeysel anlattım yoksa oturur 50 60 sayfa konuşuruz bunu.

Arkadaşlar durumu yaşadığım bir anla özet geçeyim. İyi düşünüyorsunuz çok hoşsunuz. Mantıken dedikleriniz doğru. Ama bu işler bizim ülkede maalesef mantıken yürümüyor. Ekonomi ya da başka bir şey için çözüm yok mu sanıyorsunuz? Ülkede onlarca profesör var teknik olarak bu işi çözecek ama adamlara imkan verilmiyor. Üniversitede birkaç ekonomi alanında uzman hocalarıma hep sordum bunu. Hepsi de en az profesör kişiler. Dedikleri ortak nokta şuydu: ekonomiyi düzeltmek aslında çok basit ama bizi dinleyen veya bize söz veren uygulamada bize destek çıkan birileri yok çünkü düzen, düzene kim hakimse onun çıkarları için hareket etmekte. İşin özü bu. Çoğu zaman maalesef bilgisi olana yetki verilmiyor. Yetkisi olanların da bilgisi yok. 🤷‍♂️
Sıkıntı da burada zaten. Bize söz hakkı verilmiyor. Baktığın zaman ben bir profesör falan değilim ama akıl yürüterek bile çözüm yolu bulabiliyorum. Ama bunu baştakiler yapmıyor.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
İyide zaten bunları hep belirttim :D. Zamanında 2013 2014 yılına kadar deli gibi likidite vardı ama doğru yatırımları yapamadık. Şu an çözüm odaklı bakmamız gerekli bunun için artık vergi sistemi değiştirilmei ve bunun gibi birçok şey kökten değişmeli. Biraz yüzeysel anlattım yoksa oturur 50 60 sayfa konuşuruz bunu.
Kanka basit işler değil ya.
Dediğin gibi kökten bir değişim lazım.
Değişimi yapabilecek kapasitede bir yönetim lazım.
Ama mevcut yönetimle imkansız.
Eğer seçimlerde devam ederse ülkenin sonu hiç iyi görünmüyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Serhat Zorlu
ÜLKEDEKİ SİYASİ SORUNLAR

Ülke artık bu noktada bıkmış vaziyette cidden. CHP koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu denen kukla her gün farklı bir yalan, her gün farklı bir iftira atıyor sonra arkasını da dolduramıyor.

"Saraya bir CHP'li gitti"

Ee kaç aydır kanıtlayacak.

"AKP'de 120 kişi ByLock kullanıcısı"

Ee açıklayacaktı tek tek hani?

Eğer sen Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturup yalan söylüyorsan bu adamın kemikleri sızlar mezarda. Yalanları bırakıp artık ülkenin sorunlarına ve çözümlerine odaklanması gerek. HDP gibi PKK uzantısı bir partiyle İŞ YAPMAMASI GEREK! Onlardan oyları aldılar sonra biz "HDP'den oy aldık" bile diyemiyorlar. Madem diyemeyeceksin neden iş yapıyorsun?

Biden'ın "Muhalefetle bir olup iktidarı düşüreceğiz" sözüne "Sen kimsin de bizim içişlerimize karışıyorsun!" diyemiyorsun? Siyasal sorunların çözümü maalesef şimdilik yok. En azından ben bulamadım.
Kemal Kılıçdaroğlu konusuna hak veriyorum. CHP'yi düzeltecek adam Özgür Özel'dir. Muhalefet konusunda en iyi iyasetçilerden biri.
Mansur Yavaş'ada 13. Cumhurbaşkanı diyebilmeyi planlıyoruz. Hayırlısı.

T.P.G.

80+ Titanium
Kanka basit işler değil ya.
Dediğin gibi kökten bir değişim lazım.
Değişimi yapabilecek kapasitede bir yönetim lazım.
Ama mevcut yönetimle imkansız.
Eğer seçimlerde devam ederse ülkenin sonu hiç iyi görünmüyor.
Hükümetin kim olduğu o kadar önemli değil artık sadece gençlere söz hakkı verilmesi gerek.
Şehinşah'ın sözüne katılmaya başladım;

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Kemal Kılıçdaroğlu konusuna hak veriyorum. CHP'yi düzeltecek adam Özgür Özel'dir. Muhalefet konusunda en iyi iyasetçilerden biri.
Mansur Yavaş'ada 13. Cumhurbaşkanı diyebilmeyi planlıyoruz. Hayırlısı.
Mansur yavaş gibi birini başkan yapmazlar.
Chp gibi mal bir parti yok.

Hükümetin kim olduğu o kadar önemli değil artık sadece gençlere söz hakkı verilmesi gerek.
Şehinşah'ın sözüne katılmaya başladım;
Mallesef seçilme yaşı 40🙁

Top Bottom