Vartex
80+ Gold
- Katılım
- 26 Haziran 2020
- Mesajlar
- 7,241
- En İyi Cevap
- 4
- Reaksiyon skoru
- 8,772
knk Başkan deniyor artık adı üstünde başkanlık sistemi biraz haber izleÇok doğru, bu ülkenin cumhurbaşkanı olmasa ne yapacaktık
knk Başkan deniyor artık adı üstünde başkanlık sistemi biraz haber izleÇok doğru, bu ülkenin cumhurbaşkanı olmasa ne yapacaktık
knk tbmm bile başkanlık sistemini paylaştıBizdeki sistem tam olarak başkanlık değil. Biraz araştır.
daha kanal istanbul yapılacak o da 15 milyar dolarşuan 450 milyar dolar borcumuz var ve bunun sebeplerinden biri de suriyeliler adamlara toplam 80-90 milyar dolar yardım yapmışız.
Ülkede Düzeltilmesi Gereken Şeylerden Bazıları:
● Eğitim
● Asgari Ücret
● Vergiler
Eğitim konusunda belirli bir düzen olmalı, birkaç yılda bir sınav sistemi değişmemeli..
Asgari ücretin düzenlenmesi (İşçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, vb. gereksinimlerini karşılayabilecek seviyede olması gerekiyor.) ve saatlik olması gerekiyor.
Vergiler azaltılmalı (Vergi artışları devam ederse, iyi olacağını sanmıyorum..).
...
"Çözüm vergi, üretim ve tasarruf. "LAN VERGİLERDEN BIKMIŞIZ VERGİ DİYOR!" Dolaylı yoldan vergi değil ben doğrudan vergiden bahsediyorum. Ha onu da herkesten aynı demiyorum, gelir dağılımına göre. Asgari ücretli adamla milletvekilinden alınan vergi aynı olmamalı. Kazanca göre vergi olmalı. Maalesef başka yol yok. Eğer doların düşmesini ekonominin iyileşmesini istiyorsak bu şarttır!"Bir sorun şu onu da unutmayalım. https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye'deki_vergiler
450 milyar dolar için borç mu diyorsun?şuan 450 milyar dolar borcumuz var ve bunun sebeplerinden biri de suriyeliler adamlara toplam 80-90 milyar dolar yardım yapmışız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
daha kanal istanbul yapılacak o da 15 milyar dolar
Babasının hayrına yapmıyor bunu millet için yapıyor. Bunu vereceğimiz/verdiğimiz vergilerle yapıyor. Yapmayın lütfen, açın gözünüzü. Vergi vermeyip bu açığı kapatamazsak dolar 20tl bile olur oturur ağlarsınız.daha kanal istanbul yapılacak o da 15 milyar dolar
Bu kadar vergi veriyoruz hizmet olmuyor diyorum sen ne anlıyorsun."Çözüm vergi, üretim ve tasarruf. "LAN VERGİLERDEN BIKMIŞIZ VERGİ DİYOR!" Dolaylı yoldan vergi değil ben doğrudan vergiden bahsediyorum. Ha onu da herkesten aynı demiyorum, gelir dağılımına göre. Asgari ücretli adamla milletvekilinden alınan vergi aynı olmamalı. Kazanca göre vergi olmalı. Maalesef başka yol yok. Eğer doların düşmesini ekonominin iyileşmesini istiyorsak bu şarttır!"
Siz burayı okumadınız sanırım. Bakın hala aynısını yapıyorsunuz, istiyorsunuz ki cebimden bir şey eksilmesin dolar 1tl olsun vergi olmasın o olmasın bu olmasın şu olmasın. Abicim olur mu öyle? Önce gelir dağılımına göre ADİL VE DOĞRUDAN VERGİ alacaksın, dolaylı yoldan alırsan eşit olur ama adil olmaz. Bu yapılan işlerden oluşan mali açığı vergilerle kapatıp üretim için sermaye hazırlamak şarttır. Bedel ödemeden refaha ulaşamazsınız bunu aklınıza sokun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
450 milyar dolar için borç mu diyorsun?
ABD'nin 25 TRİLYON DOLAR borcu var?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Babasının hayrına yapmıyor bunu millet için yapıyor. Bunu vereceğimiz/verdiğimiz vergilerle yapıyor. Yapmayın lütfen, açın gözünüzü. Vergi vermeyip bu açığı kapatamazsak dolar 20tl bile olur oturur ağlarsınız.
Bu konuda katılıyorum.Önce gelir dağılımına göre ADİL VE DOĞRUDAN VERGİ alacaksın, dolaylı yoldan alırsan eşit olur ama adil olmaz.
Oluyor, fakat sen görmüyorsun. Harcanan yer doğrudur/yanlıştır tartışılır ama hiç olmuyor demek körlüktür. Bu oluşan cari açığın kapatılması önemlidir ve bunun için vergi vermeliyiz, konsola %100 vergi, %50 KDV falan demiyorum ben nerenizden anlıyorsunuz? Bu adamın aylık 100 bin tl geliri mi var? Tamam doğrudan kesinti olacak bu adama ve vergisini VERECEK!Bu kadar vergi veriyoruz hizmet olmuyor diyorum sen ne anlıyorsun.
Hizmet olmuyordan kastım zaten malum partili insanların cebine gidiyor vergi. Eğitim filan gelişse tamam ama cidden saray günlük 10 milyon harcaması varken nasıl cumhurbaşkanı 80 k alıyor bilmiyorumOluyor, fakat sen görmüyorsun. Harcanan yer doğrudur/yanlıştır tartışılır ama hiç olmuyor demek körlüktür. Bu oluşan cari açığın kapatılması önemlidir ve bunun için vergi vermeliyiz, konsola %100 vergi demiyorum ben nerenizden anlıyorsunuz? Bu adamın aylık 100 bin TL geliri mi var? Tamam doğrudan kesinti olacak bu adama vergisini VERECEK!
Şu an özendiğiniz Almanya gibi ülkelerde bile bu böyledir. Araştırın görün.