Eğitim konusunda belirli bir düzen olmalı, birkaç yılda bir sınav sistemi değişmemeli..
Asgari ücretin düzenlenmesi (İşçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, vb. gereksinimlerini karşılayabilecek seviyede olması gerekiyor.) ve saatlik olması gerekiyor.
Vergiler azaltılmalı (Vergi artışları devam ederse, iyi olacağını sanmıyorum..).
...
Eğitim konusunda belirli bir düzen olmalı, birkaç yılda bir sınav sistemi değişmemeli..
Asgari ücretin düzenlenmesi (İşçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, vb. gereksinimlerini karşılayabilecek seviyede olması gerekiyor.) ve saatlik olması gerekiyor.
Vergiler azaltılmalı (Vergi artışları devam ederse, iyi olacağını sanmıyorum..).
...
"Çözüm vergi, üretim ve tasarruf. "LAN VERGİLERDEN BIKMIŞIZ VERGİ DİYOR!" Dolaylı yoldan vergi değil ben doğrudan vergiden bahsediyorum. Ha onu da herkesten aynı demiyorum, gelir dağılımına göre. Asgari ücretli adamla milletvekilinden alınan vergi aynı olmamalı. Kazanca göre vergi olmalı. Maalesef başka yol yok. Eğer doların düşmesini ekonominin iyileşmesini istiyorsak bu şarttır!"
Siz burayı okumadınız sanırım. Bakın hala aynısını yapıyorsunuz, istiyorsunuz ki cebimden bir şey eksilmesin dolar 1tl olsun vergi olmasın o olmasın bu olmasın şu olmasın. Abicim olur mu öyle? Önce gelir dağılımına göre ADİL VE DOĞRUDAN VERGİ alacaksın, dolaylı yoldan alırsan eşit olur ama adil olmaz. Bu yapılan işlerden oluşan mali açığı vergilerle kapatıp üretim için sermaye hazırlamak şarttır. Bedel ödemeden refaha ulaşamazsınız bunu aklınıza sokun.
Babasının hayrına yapmıyor bunu millet için yapıyor. Bunu vereceğimiz/verdiğimiz vergilerle yapıyor. Yapmayın lütfen, açın gözünüzü. Vergi vermeyip bu açığı kapatamazsak dolar 20tl bile olur oturur ağlarsınız.
"Çözüm vergi, üretim ve tasarruf. "LAN VERGİLERDEN BIKMIŞIZ VERGİ DİYOR!" Dolaylı yoldan vergi değil ben doğrudan vergiden bahsediyorum. Ha onu da herkesten aynı demiyorum, gelir dağılımına göre. Asgari ücretli adamla milletvekilinden alınan vergi aynı olmamalı. Kazanca göre vergi olmalı. Maalesef başka yol yok. Eğer doların düşmesini ekonominin iyileşmesini istiyorsak bu şarttır!"
Siz burayı okumadınız sanırım. Bakın hala aynısını yapıyorsunuz, istiyorsunuz ki cebimden bir şey eksilmesin dolar 1tl olsun vergi olmasın o olmasın bu olmasın şu olmasın. Abicim olur mu öyle? Önce gelir dağılımına göre ADİL VE DOĞRUDAN VERGİ alacaksın, dolaylı yoldan alırsan eşit olur ama adil olmaz. Bu yapılan işlerden oluşan mali açığı vergilerle kapatıp üretim için sermaye hazırlamak şarttır. Bedel ödemeden refaha ulaşamazsınız bunu aklınıza sokun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
450 milyar dolar için borç mu diyorsun?
ABD'nin 25 TRİLYON DOLAR borcu var?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Babasının hayrına yapmıyor bunu millet için yapıyor. Bunu vereceğimiz/verdiğimiz vergilerle yapıyor. Yapmayın lütfen, açın gözünüzü. Vergi vermeyip bu açığı kapatamazsak dolar 20tl bile olur oturur ağlarsınız.
Aslinda büyük sebeplerden biri de hatırlarsınız 2000 yılı civarı dolar 1.5 tl idi ve tl dolar karşısında güçlü bir şekilde ilerliyordu. Bunu fırsat bilen benim fikrimce geleceği düşünmeyen politikacılar dolar bu kadar az diye ne tarım konusunda ne de enerji konusunda ülkeye destek verdi.
dolar o zaman az olduğu için fazla uğraşmayıp çoğu şeyde dışa bağımlı olduk malesef şimdi dolar 8.50 olduğundan dışa bağlılığımız yüzünden her şey bu kadar pahalı oldu.vergiler bu kadar arttı
Oluyor, fakat sen görmüyorsun. Harcanan yer doğrudur/yanlıştır tartışılır ama hiç olmuyor demek körlüktür. Bu oluşan cari açığın kapatılması önemlidir ve bunun için vergi vermeliyiz, konsola %100 vergi, %50 KDV falan demiyorum ben nerenizden anlıyorsunuz? Bu adamın aylık 100 bin tl geliri mi var? Tamam doğrudan kesinti olacak bu adama ve vergisini VERECEK!
Şu an özendiğiniz Almanya gibi ülkelerde bile bu böyledir. Araştırın görün.
Oluyor, fakat sen görmüyorsun. Harcanan yer doğrudur/yanlıştır tartışılır ama hiç olmuyor demek körlüktür. Bu oluşan cari açığın kapatılması önemlidir ve bunun için vergi vermeliyiz, konsola %100 vergi demiyorum ben nerenizden anlıyorsunuz? Bu adamın aylık 100 bin TL geliri mi var? Tamam doğrudan kesinti olacak bu adama vergisini VERECEK!
Şu an özendiğiniz Almanya gibi ülkelerde bile bu böyledir. Araştırın görün.
Hizmet olmuyordan kastım zaten malum partili insanların cebine gidiyor vergi. Eğitim filan gelişse tamam ama cidden saray günlük 10 milyon harcaması varken nasıl cumhurbaşkanı 80 k alıyor bilmiyorum