Neler Yeni

Rehber Türkiye'nin Sorunları ve Çözümleri!

T.P.G.

80+ Titanium

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Eğitim konusunda hayli yenilik yapılıyor. Zaten Erdoğan köklü bir reform çalışması olduğunu da söyledi. 2023'den önce yapacağını düşünüyorum. 80 Darbesiyle meslek liselerine vurulan zincir, Ak parti döneminde yavaş yavaş kaldırılıyor işte. Meslek liselerini kalifiyeli öğrencilerle doldurmalıyız. Herkes memur olma peşine düşmüş ülkede.

T.P.G.

80+ Titanium
Eğitim konusunda hayli yenilik yapılıyor. Zaten Erdoğan köklü bir reform çalışması olduğunu da söyledi. 2023'den önce yapacağını düşünüyorum. 80 Darbesiyle meslek liselerine vurulan zincir, Ak parti döneminde yavaş yavaş kaldırılıyor işte. Meslek liselerini kalifiyeli öğrencilerle doldurmalıyız. Herkes memur olma peşine düşmüş ülkede.
Ahh Tayyip keşke 2009-2014 arası adam akıllı yatırım yapaydın da şu an bu durumda olmayaydık

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Din ve adalet ?
Dinle ilgili bir sorun mu var? Terör destekçisi baronun bu denli desteklendiği bir ülkede, adâletin yola geleceğini sanmıyorum. Köklü bir temizlik gerekiyor. Terörist avukatlar bile hunharca savunuluyor bu ülkede...

Mesela, toplum bir karardan rahatsız ise; savcılık veya ilgili adliyenin sözcüsü; basın açıklaması yapıp toplumun aklındaki soru işaretlerini gidermeli. Ne yazık ki bunlar yapılmıyor. Hem, hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı isteniyor; hem de toplumun huzurunu kaçıran kararlar alındığında, iktidarın olaya müdahale edip, ilgili kararı toplumun isteği yönünde değiştirmesi bekleniyor. Bu ne yaman çelişki?

EMGRANDO

80+ Bronze
Çok güzel bir rehber olmuş, bütün gerçekler ortada ellerine sağlık.
Tek isteğim biri linç etmeye başlar ise beni etiketleyin aktif olduğum an gelip ağzının payını veririm.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İyide zaten bunları hep belirttim :D. Zamanında 2013 2014 yılına kadar deli gibi likidite vardı ama doğru yatırımları yapamadık. Şu an çözüm odaklı bakmamız gerekli bunun için artık vergi sistemi değiştirilmei ve bunun gibi birçok şey kökten değişmeli. Biraz yüzeysel anlattım yoksa oturur 50 60 sayfa konuşuruz bunu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıkıntı da burada zaten. Bize söz hakkı verilmiyor. Baktığın zaman ben bir profesör falan değilim ama akıl yürüterek bile çözüm yolu bulabiliyorum. Ama bunu baştakiler yapmıyor.
Onlar da biliyor ama çıkarlar..

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Ahh Tayyip keşke 2009-2014 arası adam akıllı yatırım yapaydın da şu an bu durumda olmayaydık
Hocam, o dönemlerde Selçuk Bayraktar bile İHA ve SİHA uçuşlarını yapamıyordu. Bürokrasi sürekli engel koyuyordu önüne. Cephane yok, mühimmat yok gibi bahanelerle kısıtlıyorlardı. Erdoğan, şu an yaptığı atılımları o zamanlar yapamazdı. Mümkün değildi. O dönemlerde, parti içindeki kargaşa medyaya yansımamış olabilir ama şu an, o dönemdeki olayları ve söylemleri araştırırsanız; parti içerisinde Erdoğan'a yapılan muhalefeti de görebilirsiniz.

T.P.G.

80+ Titanium
Hocam, o dönemlerde Selçuk Bayraktar bile İHA ve SİHA uçuşlarını yapamıyordu. Bürokrasi sürekli engel koyuyordu önüne. Cephane yok, mühimmat yok gibi bahanelerle kısıtlıyorlardı. Erdoğan, şu an yaptığı atılımları o zamanlar yapamazdı. Mümkün değildi. O dönemlerde, parti içindeki kargaşa medyaya yansımamış olabilir ama şu an, o dönemdeki olayları ve söylemleri araştırırsanız; parti içerisinde Erdoğan'a yapılan muhalefeti de görebilirsiniz.
Yinede ortada olan gerçek zamanında düzgün şeyler yapılmadığı/yapılamadığı

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kendi ülkenin kötüye gitmesinde ne tarz bir çıkarın olabilir?
Sorun da burada zaten kötüye gitmesi için değil çıkarları yüzünden kötüye gidiyor. Çoğu devlet işi çıkarlara dayalıdır. Sadece bizim ülke için değil. Ama bizimkilerin çıkarları bu genelden biraz farklı.

T.P.G.

80+ Titanium
Sorun da burada zaten kötüye gitmesi için değil çıkarları yüzünden kötüye gidiyor. Çoğu devlet işi çıkarlara dayalıdır. Sadece bizim ülke için değil. Ama bizimkilerin çıkarları bu genelden biraz farklı.
Her devlet yöneticisi ÜLKESİNİN ÇIKARLARINI düşünür kendisinin değil. Kendi çıkarları zaten her ay hesabına şak diye yatıyor. Ülke yönetimi çıkarlara dayalıdır ama ÜLKENİN ÇIKARLARINI savunur. Misal ne çıkarı var söyler misin?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Yinede ortada olan gerçek zamanında düzgün şeyler yapılmadığı/yapılamadığı
Tabii, orası inkar edilemez. Mesela, herkes sanıyor ki Atatürk zamanında ona muhalif kimse yoktu ve tüm kesimlerce seviliyordu... Vecihi Hürkuş; Atatürk'e rağmen lağvedildi. "Hürkuş'un nimetlerinden faydalanılsın." şeklinde emir vermesine rağmen; saçma sapan bürokratik engeller konuldu önüne. 2002-2016 dönemleri de aynı şekilde; sürekli engeller konuldu iş yapmak isteyenlerin önüne. Bunun en büyük örneği; 2007'de gerçekleşen sözde uçak kazası. Ne hikmetse, toryum araştırması yapan mühendisimiz, Prof. Dr. Engin Arık ve çalışma arkadaşları bu kazada hayatlarını kaybettiler. Arık'ın sürekli yanında taşıdığı, çalışmalarının bulunduğu dizüstü bilgisayarı da gizemli bir şekilde kayboldu.

T.P.G.

80+ Titanium
Tabii, orası inkar edilemez. Mesela, herkes sanıyor ki Atatürk zamanında ona muhalif kimse yoktu ve tüm kesimlerce seviliyordu... Vecihi Hürkuş; Atatürk'e rağmen lağvedildi. "Hürkuş'un nimetlerinden faydalanılsın." şeklinde emir vermesine rağmen; saçma sapan bürokratik engeller konuldu önüne. 2002-2016 dönemleri de aynı şekilde; sürekli engeller konuldu iş yapmak isteyenlerin önüne. Bunun en büyük örneği; 2007'de gerçekleşen sözde uçak kazası. Ne hikmetse, toryum araştırması yapan mühendisimiz, Prof. Dr. Engin Arık ve çalışma arkadaşları bu kazada hayatlarını kaybettiler. Arık'ın sürekli yanında taşıdığı, çalışmalarının bulunduğu dizüstü bilgisayarı da gizemli bir şekilde kayboldu.
Bunlar bilinmiyor maalesef. Artık sorumlularını ben biliyorum ama neyse..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,236
Üyeler
161,255
Son üye
WhyYouJump
Top Bottom