Neler Yeni

Turknet insanları kandırıyor mu?

__xXx__

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Murat
Arkadaşlar merhaba son zamanlarda internetimden akşamları bir hayli şikayetçiyim akşamları nedense hem internette kopmalar oluyor modemi resetlemem gerekiyor hemde hızda sıkıntı oluyor gündüzleri 2k izlediğim videolar akşamları 1080p de donuyor 720p ve 480p çözünürlüklerine düşürmem gerekiyor bu durumu türknet e anlattım önce internetteki kopmaları gördüklerini sorunun altyapı kaynaklı olduğunu söylediler tt ekiplerine haber verdiklerini onların durumu inceleyip halledeceğini söylediler tt ekibinden bir kişi beni arayıp sorunun altyapı ile alakalı olmadığını turknet serverlarında sıkıntı gördüklerini söylediler ve turknete durumu bildireceklerini söylediler daha sonra turknetten bir kişi kendi kafasına göre şikayet bildirimimi çözüldü durumuna almış ona red verip yeniden şikayet yazdım bu seferde herhangi bir kesinti görmediklerini hatta sıkıntı olmadığını modeme internetin geldiğini ve modeminde kusursuz çalıştığını söylediler ve hız problemi içinde bir hız testi sitesi linki verip https://www.nperf.com/tr/ bu site üzerinden test yapmamı ve sonucu link ile paylaşmamı istediler verdikleri site üzerinden test yaptığım zaman genelde 60-70 mbps arası hız alıyorum anca https://www.hiztesti.com.tr üzerinden test ettiğim zaman 11-17 mbps arasını geçmiyor şimdi hız testi olarak hangisi doğru hangisine güveneceğimi bilmiyorum ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,494
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yurt dışı çıkışlarında sorun olabilir. Komşulara falan sorun onlarda yoksa Telekom yetkilisinin dediği gibidir. Fakat Türknet'in bazı noktalarının çok kez sorun çıkarttığına tanık olduğum için şaşırmadım.

Nyrxia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
497
İsim
Ahmet
Arkadaşlar merhaba son zamanlarda internetimden akşamları bir hayli şikayetçiyim akşamları nedense hem internette kopmalar oluyor modemi resetlemem gerekiyor hemde hızda sıkıntı oluyor gündüzleri 2k izlediğim videolar akşamları 1080p de donuyor 720p ve 480p çözünürlüklerine düşürmem gerekiyor bu durumu türknet e anlattım önce internetteki kopmaları gördüklerini sorunun altyapı kaynaklı olduğunu söylediler tt ekiplerine haber verdiklerini onların durumu inceleyip halledeceğini söylediler tt ekibinden bir kişi beni arayıp sorunun altyapı ile alakalı olmadığını turknet serverlarında sıkıntı gördüklerini söylediler ve turknete durumu bildireceklerini söylediler daha sonra turknetten bir kişi kendi kafasına göre şikayet bildirimimi çözüldü durumuna almış ona red verip yeniden şikayet yazdım bu seferde herhangi bir kesinti görmediklerini hatta sıkıntı olmadığını modeme internetin geldiğini ve modeminde kusursuz çalıştığını söylediler ve hız problemi içinde bir hız testi sitesi linki verip https://www.nperf.com/tr/ bu site üzerinden test yapmamı ve sonucu link ile paylaşmamı istediler verdikleri site üzerinden test yaptığım zaman genelde 60-70 mbps arası hız alıyorum anca https://www.hiztesti.com.tr üzerinden test ettiğim zaman 11-17 mbps arasını geçmiyor şimdi hız testi olarak hangisi doğru hangisine güveneceğimi bilmiyorum ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum
Bahsettiğin sitelere girdim ve bende test yaptım. Onların verdiği sitede 95mbps download alırken senin verdiğin sitede 113mbps aldım. Uploadda durum aynı 5,5 biri verdi diğeri 8 verdi. Bilgin olsun.

Bura.K

80+ Silver
Bende iki sitede aynı sonuç gösteriyor:
1640715076005.png

Normalde 70 MB civarı olması gerek. Arkada 1-2 işlem yaptığım için böyle :D
1640715136837.png

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
İkinci sitenin çıkardığı sonuçlar çoğunlukla yanlış oluyor.
Bunun haricinde modem arayüzündeki DHCP ayarlarının bulunduğu kısımdan Varsayılan DNS'i devre dışı bırakıp DNS1 olarak 1.1.1.1, DNS2 olarak 8.8.8.8 girebilir misiniz?

İnternet sağlayıcıların DNS sunucuları çoğu zaman iyi olmuyor.

__xXx__

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İkinci sitenin çıkardığı sonuçlar çoğunlukla yanlış oluyor.
Bunun haricinde modem arayüzündeki DHCP ayarlarının bulunduğu kısımdan Varsayılan DNS'i devre dışı bırakıp DNS1 olarak 1.1.1.1, DNS2 olarak 8.8.8.8 girebilir misiniz?

İnternet sağlayıcıların DNS sunucuları çoğu zaman iyi olmuyor.
Bunu bilgisayar başına geçince deneyeceğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hepinize cevaplarınız için teşekkürler peki sizler hız testi için hangi siteyi kullanıyorsunuz

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

__xXx__

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,494
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hız testleri gram bir şey ifade etmiyor. Turkcell bana hız testi yaptırıyordu orada paketin tam hızını alıyordum, indirirken 1 MBPS indiriyordu ama. Muhtemelen anlaşmışlar kendi aralarında, ya da o sitenin trafiğine öncelik veriyor uyanıklar.

yesososo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
486
İsim
Yusuf Yusuf
35mbit'lik internet paketim.

Altyapım 35 mbit gösteriyor ama verdikleri internet bu. Ticket açıyorum çözüldü deyip kapatıyorlar.

Ekler

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    43.1 KB · Hit: 32

__xXx__

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Murat
Bir de utanmadan arayıp hizmetimizden memnun musunuz diye soruyorlar