Neler Yeni

Türknet mi Kablonet mi?

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Erdem
kablonet ile 100 mbps ev interneti aldık yarın gelip takıcaklarını söylediler, kullanmaya başladıktan sonra yaşadığım deneyimleri yazabilirim.
Hayırlı olsun bence mantıklı karar vermişsin kablonet kolay kolay üzmez 10 küsür senedir kullanıcısıyım yalnız ben İstanbul'un ortasındayım bana 1000 mbps fiber vermiyorlar sana iyi denk gelmiş. Yeni modemlerini bilmiyorum ama bunların verdikleri modemler genelde dandik oluyor hele o uydunet modemleri tam fiyaskoydu. Modemden memnun kalmazsan sağlam bir router alırsın sorun yaşamazsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali SAMUR
Hayırlı olsun bence mantıklı karar vermişsin kablonet kolay kolay üzmez 10 küsür senedir kullanıcısıyım yalnız ben İstanbul'un ortasındayım bana 1000 mbps fiber vermiyorlar sana iyi denk gelmiş. Yeni modemlerini bilmiyorum ama bunların verdikleri modemler genelde dandik oluyor hele o uydunet modemleri tam fiyaskoydu. Modemden memnun kalmazsan sağlam bir router alırsın sorun yaşamazsın.
Eyvallah, taahhüt olayı biraz can sıkıcı olsa da fiber için bunu tercih ettim. Modemi hep evin girişine takardık eskiden beri ama evin diğer ucundaki odalarda sıkıntı olurdu çekmezdi. bunu kurulum ekibine söylediğim zaman "merak etmeyin bu modem öyle bir sorun yaratmaz dedi hatta alın inceleyin isterseniz" dedi kutuyu bana verdi kurulumdan önce. Umarım routere gerek kalmaz.

SystemGC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Ahmet Unsal
Arkadaşlar dün kurulum ekibi geldi ve saat 14.30 a kadar kurulumu bitirdiler, " İnternetiniz yarım saate açılır, 1 saat içinde açılmazsa modemi aç kapa yapın gelir." dediler. Birkaç saat içinde gelmeyince aradık hala internet gelmedi dedik bize sadece beklemeniz gerekiyor en kısa sürede açılacaktır dediler. Akşam oldu ve hala gelmeyince forumlardan araştırdım ve bu durumu yaşayan insanları gördüm, 1 gün 2 gün hatta 3 gün bekleyen bile olmuş. Ertesi gün (bugün) sabah saat 10 civarı internetimiz geldi. Bilgisayardan ethernet ile yaptığım ve telefondan yaptığım test sonuçlarını ve kurulan modemi paylaşacağım. İleriki süreçte olumlu olumsuz herhangi bir şey yaşarsam iletirim.
Hocam, Nereden baksan 4+ senedir kablonet kullanıyorum. İlk hizmet almaya başladığımda 100/20 idi o dönemde. Bağlantı yaptıkları gününde 1 saat içerisinde internet açılmıştı. O dönemde çok nadiren kesintiler oldu ve hemen müdahale ettiler.

Yaşadığım bölgeye 1000 MBPS bağlantılarını çektiklerinde ilk bağlatan bendim. Şuan aktif olarak 1000/100 alıyorum ve hizmetten çok memnunum. Geçtiğimiz hafta taşınma durumum olmuştu ve randevu verdikleri günde bağlantıyı yaptılar. 1000/100'lük hizmeti aldığımdan itibaren kesinti vb. durum yaşamadım. Alt yapı çalışması olduğunda öncesinde mesaj atıyorlar. Alt yapınız 1000'i destekliyor ise kesin olarak bağlantı yaptırmanızı öneririm.

Ekler

• WhatsApp Image 2024-12-06 at 11.18.36.jpeg
    WhatsApp Image 2024-12-06 at 11.18.36.jpeg
    34.1 KB · Hit: 11

Farex

80+ Silver
Katılıyorum kardeşim. Benim aileme de 2014 den beri kablonet kullandırtırım 11 sene olacak hiç üzmedi yani arızalarda çabuk çözümleri bir sorunla karşılaşında bir muhattap bulmak insanı uğraştırmıyor fazla. Uygun fiyatlı ve hizmeti de kaliteli.

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Erdem
Eyvallah, taahhüt olayı biraz can sıkıcı olsa da fiber için bunu tercih ettim. Modemi hep evin girişine takardık eskiden beri ama evin diğer ucundaki odalarda sıkıntı olurdu çekmezdi. bunu kurulum ekibine söylediğim zaman "merak etmeyin bu modem öyle bir sorun yaratmaz dedi hatta alın inceleyin isterseniz" dedi kutuyu bana verdi kurulumdan önce. Umarım routere gerek kalmaz.
Evet taahhüt olayı can sıkıcı oluyor genelde umarım sorun yaşamazsınız. Şu anda nasıl hocam odalarda çekiyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali SAMUR
Hocam, Nereden baksan 4+ senedir kablonet kullanıyorum. İlk hizmet almaya başladığımda 100/20 idi o dönemde. Bağlantı yaptıkları gününde 1 saat içerisinde internet açılmıştı. O dönemde çok nadiren kesintiler oldu ve hemen müdahale ettiler.

Yaşadığım bölgeye 1000 MBPS bağlantılarını çektiklerinde ilk bağlatan bendim. Şuan aktif olarak 1000/100 alıyorum ve hizmetten çok memnunum. Geçtiğimiz hafta taşınma durumum olmuştu ve randevu verdikleri günde bağlantıyı yaptılar. 1000/100'lük hizmeti aldığımdan itibaren kesinti vb. durum yaşamadım. Alt yapı çalışması olduğunda öncesinde mesaj atıyorlar. Alt yapınız 1000'i destekliyor ise kesin olarak bağlantı yaptırmanızı öneririm.
Vallahi bende istedim de evdekileri ikna edemedim diyeyim, 200 tl fark var 100 ile 1000 mbps arasında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet taahhüt olayı can sıkıcı oluyor genelde umarım sorun yaşamazsınız. Şu anda nasıl hocam odalarda çekiyor mu?
Şuan iyi gibi modeme en uzak 2. odadayım ve bazen full bazen bir diş eksik çekiyor. Laptopa zaten ethernet takıyorum.

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Erdem
Vallahi bende istedim de evdekileri ikna edemedim diyeyim, 200 tl fark var 100 ile 1000 mbps arasında.

Şuan iyi gibi modeme en uzak 2. odadayım ve bazen full bazen bir diş eksik çekiyor. Laptopa zaten ethernet takıyorum.
Oda da ethernet varsa süper en temizi.

SystemGC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Ahmet Unsal
Anladım hocam. Yine de hayırlı olsun. Kablonetin kendi alt yapısı olduğu bölgelerde hemen yardımcı oluyor zaten. Hiç sorun yaşamazsın. Taşınma sürecinden dolayı modemin fişini çekmiştim. Ertesi gün arayarak internetinizden sinyal alamıyoruz sorun mu var tarzında aramışlardı :D

aligoren

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Ali gören
Instagram
Aligoren41
Gibirnet hepsini tokatlar. Fp

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali SAMUR
Anladım hocam. Yine de hayırlı olsun. Kablonetin kendi alt yapısı olduğu bölgelerde hemen yardımcı oluyor zaten. Hiç sorun yaşamazsın. Taşınma sürecinden dolayı modemin fişini çekmiştim. Ertesi gün arayarak internetinizden sinyal alamıyoruz sorun mu var tarzında aramışlardı :D
Vay be. internet kurulumdan sonra açılmayınca sinirlenmedim değil ama memnun kalıcam gibi gözüküyor.

Gibirnet hepsini tokatlar. Fp
F/P de tt nin altyapısını kullanan çok seçenek vardı uygun fiyatlı. Ama VDSL kullanıyorlardı kardeşim, fiber için tercih ettim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
umut acar
Genel olarak online oyunlar oynayan birisi olarak, gürselpaşa içinde şuanki evimi ve 1000mb fiber internetimi bırakıp 65mb vdsl altyapılı bir eve taşınacağım için kara kara düşünürken , ilaç gibi geldi bu başlık. Yeni yere fiber altyapı gelmesi bir hayli zor olacağı için mecbur kablonet düşünmek zorunda kalıyorum. 1000mb e çok alıştım ve 65mb internette neler olur çok da öngöremiyorum. Attan inip eşeğe binmek gibi.
ihtiyaçlar ve alışkanlıklar değişiklik göstereceği unutulmamak üzere fiber altyapı olmadığı sürece mecburen çare kablonet gibi.

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
202
İsim
Erdem
Genel olarak online oyunlar oynayan birisi olarak, gürselpaşa içinde şuanki evimi ve 1000mb fiber internetimi bırakıp 65mb vdsl altyapılı bir eve taşınacağım için kara kara düşünürken , ilaç gibi geldi bu başlık. Yeni yere fiber altyapı gelmesi bir hayli zor olacağı için mecbur kablonet düşünmek zorunda kalıyorum. 1000mb e çok alıştım ve 65mb internette neler olur çok da öngöremiyorum. Attan inip eşeğe binmek gibi.
ihtiyaçlar ve alışkanlıklar değişiklik göstereceği unutulmamak üzere fiber altyapı olmadığı sürece mecburen çare kablonet gibi.
Kötü olmuş ama kablonet'in vdsl'i iyidir şu an 100 mbps vdsl kullanıyorum öncesinde 75 kullanmıştım. Tabi eşeğe binmeye alışmak sizin için zaman alacak :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yiğit

Hocam hala memnun musunuz bende kablonete geçmeyi düşünüyordum ping degerleriniz nasil ? Oyun oynayan birisiyim o yuzden ping vs cok onemli benim icin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,072
Üyeler
162,606
Son üye
mehmet0110
Top Bottom