Turknet rezilliğine bakin

Huawei hg658 v2 Adama sordum 300e kadar destekliyor dedi ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman şuna cikiyor sizin dediğiniz, kalbim göğsüm ağrıyor, ama bu gogsumun suçu değil. Ben bir beyin cerrahisine gideyim. Bu ne saçma bir düşünce bu, ben turknetle yaşadığım sorun için Türk telekomumu arayayım yani, saçma sapan konuşuyorsun, ayrica vdsl için turknetten daha uygun ne var acaba
Örneğe bak... 😂😂😂. Turknet'den uygun fiyatlı olan bir sürü firma var araştır bi zahmet. Mesela ben işyerinde Netspeed kullanıyorum..

fiber başvurusu yaptıkdan ne zaman snra geldi hocam?
Hocam ben başvurdum ve askere gittim 3 aylık askerdim babam dedi zaten mahalleye fiber çekiyolar diye 1 ay sonrada beni aradılar fiber geldi ister misiniz diye . Evet istiyorum dedim ama internet benim üzerimeydi askerde oldugumdan öncelikli olarak işaretleyip ertelediler. Askerden geldim 5 gün içinde gelip tüm binaya kurdular. Çok hızlı gelişti yada tamamen şansa

Alt firmaları şikayet edeceğimize TT neden bizi dünyada ilk 100 ülkeye sokamıyor onu tartışmak lazım. Size verilen tüm bilgiler TT sistemlerinde yer alan bilgilerdir ve bu bilgilerin yüzde 90nı doğru olmayan bilgilerdir. Maalesef TT diğer tüm firmalara eziyet ediyor. TT saha ekipleri açıkça diğer alt firmalara TTye geçmezseniz arızanızı çözmeyeceğiz veya çözmek için süreyi uzatacağız. Bütün bunları nereden biliyorum bir kısmı başımdan geçen ve bir kısmı da tecrübe ettiğim durumlardır. Türkiye'de alt yapı düzelmeden hiçbir sorun düzelmez. Türkiye en iyi ülkeler arasında ilk 100 ülke arasında değildi. Bazı Afrika ülkeleri de bizi geçmiş durumda. Alt yapı TTye ait olduğundan ilk sorumlu TT, o da şu an Varlık Fonu tarafından yürütülor. Sahibi de ülkeden kaçmış durumda 🙂

Hepsiburada - Samsung örneğini çok güzel vermişsin helal... Hepsiburada'dan aldığın Samsung telefon arızalandığı zaman ve giderilmediğinde Hepsiburada'nın( Turknet v.b ) yaptığı nedir? Sorunu Samsung'a bildirmek ya da yönlendirmek, sorunu çözecek kim Samsung ( Türk Telekom).. Sorun çözülmediğinde sen- biz ne yapıyorsun-uz? Samsung'a ( Türk Telekom ) burada şikayet başlığı açıyorsun- uz. Hepsiburada en fazla ne yapar? Para iadesi... Yani bu Hepsiburada - Samsung olayında biz Samsung'dan şikayet ederken burada tam tersi Turknet'den şikayet ediliyor. Burada mevzu Turknet değil başka hangi firmaya gitseniz( TT dışında ) bu altyapıda işleyiş bu şekil olacak.
Tamam işte ilk muhatabın her zaman Hepsiburada(Turknet) oluyor. Onlar bildiriyor ve cevap bekliyor. Çözümlenmez ise sorumlunun Samsung yani Türk Telekom olduğunu söylüyor.

Yani süreç aşamasında tamamında seninle Turknet iletişim halinde oluyor taa ki Turknet kendi tarafında sorun görmeyene kadar. Ben de zaten arkadaşın sorun olarak gördüğü ilk yerin Turknet olduğunu belirttim sadece. Bahane demiş ya kabloların eskiliği vs. aslında o kısmı test etmesi gerekli. Çünkü altında da benzer örnekler var, aynı altyapıyı kullanan başka sağlayıcıya geçtikleri an nedense sorunlar düzelmiş. Yani ya Turk Telekom limitasyon uyguluyor Turknet'e özel (bu bizim burada var mesela kendisi gigabit verebilirken Turknet'i bilerek 100mbps'e kitliyor) ya da altyapı gerçekten de çok eski.

Arkadaş teknik olarak ikisinden de şikayetçi de :kekw: Turknet'i tümüyle sorumlu tutmuş. En temizi dışarıdan kablo çektirmek de onunla da çoğu kişi uğraşmıyor maliyetli olur diye.

Maalesef TT diğer tüm firmalara eziyet ediyor. TT saha ekipleri açıkça diğer alt firmalara TTye geçmezseniz arızanızı çözmeyeceğiz veya çözmek için süreyi uzatacağız.
Evet bu bizde de mevcut. Sadece ondan dolayı TT altyapı netlere geçiş yapamıyorum. Diğer sağlayıcıları limitleyip kendisine müşteri çekmeye zorluyor. Superonline da aynı şekilde kendi altyapısını kullanana öyle yapıyor. Çok adice bir yöntem ama işte tekelleşme imkanı sağlarsan bunlara böyle olur.

Örneğe bak... 😂😂😂. Turknet'den uygun fiyatlı olan bir sürü firma var araştır bi zahmet. Mesela ben işyerinde Netspeed kullanıyorum..
Sizin soyledikleriniz çok daha saçma

Sizin soyledikleriniz çok d
Gördüğüm en berbat modem 2 sene kullandım çektirmediği işkence kalmadı siz denemek için birinden emanet bir modem alın bence
Yeni modem alırsam kurulum falan yapmam gerekir mi, bir de yeni modem aldığımda hızında artma olur mu, sizin ne gibi problemleriniz oldu bu modemde

Tamam işte ilk muhatabın her zaman Hepsiburada(Turknet) oluyor. Onlar bildiriyor ve cevap bekliyor. Çözümlenmez ise sorumlunun Samsung yani Türk Telekom olduğunu söylüyor.

Yani süreç aşamasında tamamında seninle Turknet iletişim halinde oluyor taa ki Turknet kendi tarafında sorun görmeyene kadar. Ben de zaten arkadaşın sorun olarak gördüğü ilk yerin Turknet olduğunu belirttim sadece. Bahane demiş ya kabloların eskiliği vs. aslında o kısmı test etmesi gerekli. Çünkü altında da benzer örnekler var, aynı altyapıyı kullanan başka sağlayıcıya geçtikleri an nedense sorunlar düzelmiş. Yani ya Turk Telekom limitasyon uyguluyor Turknet'e özel (bu bizim burada var mesela kendisi gigabit verebilirken Turknet'i bilerek 100mbps'e kitliyor) ya da altyapı gerçekten de çok eski.

Arkadaş teknik olarak ikisinden de şikayetçi de :kekw: Turknet'i tümüyle sorumlu tutmuş. En temizi dışarıdan kablo çektirmek de onunla da çoğu kişi uğraşmıyor maliyetli olur diye.

Evet bu bizde de mevcut. Sadece ondan dolayı TT altyapı netlere geçiş yapamıyorum. Diğer sağlayıcıları limitleyip kendisine müşteri çekmeye zorluyor. Superonline da aynı şekilde kendi altyapısını kullanana öyle yapıyor. Çok adice bir yöntem ama işte tekelleşme imkanı sağlarsan bunlara böyle olur.
Güzel sonunda anlaşabildiğimiz biri çıktı. Tabi ki Turknet ile muhatap oluyoruz çünkü başka şansımız yok orada mutabıkız ama sorun Türk Telekom aslında onu anlatmaya çalışıyorum. Burada Turknet'e ( yada diğer firmalara) kızmanın, şikâyet etmenin mantığı yok.

Dün akşam sitedeki evimize İnternet bağlattim. Türknet altyapı testinde 97mbit vdsl internet destekledigi yaziyordu. Fiber maalesef yok. Adam eve geldi bağladı, hız testinde 3download veriyor. En son bir şeyler yaptı modem degisti falan şu an download 23 24 çıkıyor. BAHANESİ de bizim binanin internet kablolari çok eskiymis, hangi firmadan internet alirsam alayım aynı sorunları yaşayacakmisim. Ne yapmam lazım, modem verdi bir tane 1350 TL ye, Huawei marka. Acaba modemden kaynaklı olabilir mi bu sorun, dandik modeme benziyor
Dedikleri doğru olabilir. Bana gelen çalışan önce aşağıdaki kutuya bağlantı yapıp hıza baktı sonra bina içini test etti sinyal yoktu. Biz de bina içinden doğalgaz borusunun etrafındaki delikten kablo çektik aynı hızı alabildik. Deneyebilirsiniz ama yüksek kattaysanız ve düzelmezse boşuna paranız gider.

Yeni modem alırsam kurulum falan yapmam gerekir mi, bir de yeni modem aldığımda hızında artma olur mu, sizin ne gibi problemleriniz oldu bu modemde
Kurulum 2dk sürer videosundan bakarak yapabilirsiniz modemdeki sorun bitmek bilmiyor:
Kararsız ve dalgalı sinyal
Düşük çekim gücü
Kalitesizlik
Pingin hiç sabit veya stabil olmaması
En ufak yükte bile çökme

Güzel sonunda anlaşabildiğimiz biri çıktı. Tabi ki Turknet ile muhatap oluyoruz çünkü başka şansımız yok orada mutabıkız ama sorun Türk Telekom aslında onu anlatmaya çalışıyorum. Burada Turknet'e ( yada diğer firmalara) kızmanın, şikâyet etmenin mantığı yok.
Aynen öyle hocam şuanda TT olmasaydı belki yarı fiyatına internet kullanıyorduk

Abonenin faturalarını ödemekle yükümlü olduğu kim ise; sorunun çözümünü sağlamakla yükümlü olanda aynısı.
Faturayı ödemediğinde icraya Tt vermiyor. 🤭

O modem 2.4 destekli -portlarda fast; Tenda v12 alabilirdiniz, 5ghz destekli.
Modemin az ya da çok etkisi olur; özellikle kablosuzda.

Sizin bu kablo binaya kadar mı; bina içi kutudan eve kadar mı?
Kablonuzda ek var mı; splitter veya tel. prizi var mı; kutuda ki kablonun ucuna bakın korzyon pas var mı?
Kablo ucu jak bile etki eder.
Ya da kutudan eve sıfır; tek paröa yekpare, 0.5mm bakır tel kablo veya 23 awg bakır cat6 kablo çekin.
Usta tutup kendinizde çektirirsiniz.

Son düzenleme:
Abonenin faturalarını ödemekle yükümlü olduğu kim ise; sorunun çözümünü sağlamakla yükümlü olanda aynısı.
Faturayı ödemediğinde icraya Tt vermiyor. 🤭
Ey Lady-Of-Ice cevap ver bakalım;
Sen üzüm mü yemek istiyorsun yoksa bağcıyı mı dövmek?

Sizin cevapları ss alıp turknete atmak lazım, garanti ömürlük iş bulduk size

Üzüm sevmem.
GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ

Sizin cevapları ss alıp turknete atmak lazım, garanti ömürlük iş bulduk size
Ben iş bulma devrini çoktan geçtim. Emekli olduk.. Allah'a şükür ihtiyaç kalmadı. Ama sen bu kafayla çok zor... Biraz araştır, geliştir kendini...Tamam bilmemek mutluluktur diyen bir kesim de var ama sen yine de abine kulak ver...

Devam edin bağcıyı dövün sonunda TT tek kalıp herkesi kucağa oturtsun.. 🥴

Geri