Neler Yeni

Turknet'in Olmayan Müşteri Hizmetleri ve Yaşadıklarım

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi
Selamlar herkese. Benim internet durumumu artık forumdaki neredeyse herkes biliyordur. Bu durum tabii ki düzelmedi, aksine çok daha kötü bir hal almaya başladı. Altyapı kötü olduğu için Superbox kullandım, son 1 yılda rezalet duruma geldiği için ondan da verim alamadım. Denize düşen yılana sarılır gibisinden tekrar sabit internet açtırayım dedim. Türknet şaşırtıcı şekilde ertesi gün bağlantıyı yaptı. Yaptı yapmasına fakat internet her dakika gidip geliyordu aralıksız olarak. 3 gün boyunca kullanamadım bir şekilde sözde düzelttiler. Bir sonraki hafta yine aynısı oldu talep açtım onlar dönesiye kendi kendine düzeldi.

1-2 ay sonra artık 6-7 talep açtıktan sonra artık suçu bana atmaya başladılar, ankastre kutusu, modem dediler. Gidip 350 TL'ye sıfır modem aldım sorun devam etti aynı şekilde. Daha sonra bina içi kablodan dediler gidip kaliteli Cat 6 kablo ile direkt olarak modeme giriş sağladım sorun tabii ki devam etti. Beni yüzlerce TL masrafa sokup hiçbir sorunu düzeltemediler. Bu süreç aylardır devam ediyor koptukça talep açtım. En sonunda biri arayıp hızdan dolayı olduğunu söyledi halbuki 6 MBPS hızda da kopuyordu. Hızımı yükseltmeleri gerektiğini söyledim bana verdiği cevap: "Hızınız yüksekken kopuyor diye talep açmayın bir daha" bu cevaptan sonra ne diyeceğimi bilemedim artık.

Alıntıyı görüntüle
Ev telefonu yüzünden Telekom'a geçiş yapamıyordum, şimdi o sorunları halledip en kısa sürede geçiş işlemlerine başlıyorum. En sonuncu talebi 21 Ağustos tarihinde açtım, 24 Ağustos tarihine kadar HİÇBİR işlem yapmadılar, her seferinde sözde aciliyeti bildirdiler. Geçtiğimiz günlerde hızı 4 MBPS yaptıklarını gördüm ardından çok saçma bir şekilde 10 saattir bağlısınız sorunu çözdük şeklinde komik bir mesaj yolladılar. Asıl garip olan ben o otomatik mesajı 10 kere okudum :)

Önden bildireyim bölgemde başka altyapı yok.

Alıntıyı görüntüle

Geçmiş talepleri silmişler nedense, sığmadı muhtemelen :)
Mehmet ab millenicomdan çoğunluk memnundu onlar çekmiyor muydu sizin oraya kablo

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Mehmet ab millenicomdan çoğunluk memnundu onlar çekmiyor muydu sizin oraya kablo
Kablo derken alt yapıdan bahsediyorsunuz galiba. Kafalarına göre alt yapı çekmez firmalar. Belli bir düzeyde aboneleri olması gerekli.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,437
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yakında gelecektir fiber. Son zamanlarda bayağı agressif davranıyorlar fiber konusunda. Bir çok bölgeye fiber geldiğini gördüm ve bunlardan biri benim. 7 Yıl ADSL ile sizin gibi işkence çektikten sonra Fiber'e geçtim. Superbox tarzı şeylere yönelmeye çalışın (SuperBox kullandığınızı okudum.). ADSL'e kıyasla daha yüksek bir internet almanız lazım SuperBox tarzı abonelikler ile. (Vodafone ve Turk Telekom da yapıyordu ayrıca. Turkcell ile sıkıntı yaşamışsınız onlara da göz atın.)
Hız testi 20 mbps, gerçekte 500-600 kb maks. Packet loss falan da cabası.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Hız testi 20 mbps, gerçekte 500-600 kb maks. Packet loss falan da cabası.
Anlaşılan bölgenizde hiç bir şey iyi değil. Nerede yaşıyordunuz siz? Eğer bölgenizde hatırı sayılır bir internet abonesi varsa şirketler oraya göz dikebilir. (Fiber için.)
''Gelmez nasıl olsa'' diye düşünmeyin. Hiç beklemediğiniz yerden gelebiliyor. Türknet, Turksat, Kablonet tarzı şirketler gelebilir her an bölgenize. Türk telekomla konuştuğunuzu hatırlıyorum VDSL konusunda. Alt yapı gelmeyeceğini söylemiştiniz. O yüzden pek iş beklemeyin Turk Telekomdan. Türknet'in de getireceğini zannetmiyorum. Planlarını önceden anlattılar onlar. Turkcell ve Kablonet'in sağı solu belli olmuyor. Her yerden fırlayabiliyorlar özellikle Turksat. Birden adresimde belirdi elemanlar :D. Yaşadığınız bölge civarlarını araştırın. Eğer altyapı olan bir bölge varsa size de gelebilir özellikle de yeni ise.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,437
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Anlaşılan bölgenizde hiç bir şey iyi değil. Nerede yaşıyordunuz siz? Eğer bölgenizde hatırı sayılır bir internet abonesi varsa şirketler oraya göz dikebilir. (Fiber için.)
''Gelmez nasıl olsa'' diye düşünmeyin. Hiç beklemediğiniz yerden gelebiliyor. Türknet, Turksat, Kablonet tarzı şirketler gelebilir her an bölgenize. Türk telekomla konuştuğunuzu hatırlıyorum VDSL konusunda. Alt yapı gelmeyeceğini söylemiştiniz. O yüzden pek iş beklemeyin Turk Telekomdan. Türknet'in de getireceğini zannetmiyorum. Planlarını önceden anlattılar onlar. Turkcell ve Kablonet'in sağı solu belli olmuyor. Her yerden fırlayabiliyorlar özellikle Turksat. Birden adresimde belirdi elemanlar :D. Yaşadığınız bölge civarlarını araştırın. Eğer altyapı olan bir bölge varsa size de gelebilir özellikle de yeni ise.
Müşteri bol burada. daireye kadar Fiber de var + VDSL'de var ilçede.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Müşteri bol burada. daireye kadar Fiber de var + VDSL'de var ilçede.
Bir yan sokakta falan altyapı varsa size gelme ihtimali hatırı sayılır derecede yüksek. Müşteri de varmış zaten dediğiniz gibi. Ben olsam 2 yıllık veya 1 yıllık anlaşma yapmam her hangi bir şirket ile. Sonra alt yapı gelir kalırsınız ortada anlaşmanız olduğu için.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,606
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
görülmeyen ve ölçülemeyen bir hızla fiberliyor olmalıyız. (!)
Mesaj otomatik birleştirildi:

hiç sorun yaşattı mı? geçtiğiniz alt yapı.
Alt yapım en fazla 16mbit destekliyor ama bir sorun yaşamadım, ara sıra ping çıkıyor ama o da zaten hız düşük olduğu için. Onun dışın da başka bir sorunum olmuyor.

Selamlar herkese. Benim internet durumumu artık forumdaki neredeyse herkes biliyordur. Bu durum tabii ki düzelmedi, aksine çok daha kötü bir hal almaya başladı. Altyapı kötü olduğu için Superbox kullandım, son 1 yılda rezalet duruma geldiği için ondan da verim alamadım. Denize düşen yılana sarılır gibisinden tekrar sabit internet açtırayım dedim. Türknet şaşırtıcı şekilde ertesi gün bağlantıyı yaptı. Yaptı yapmasına fakat internet her dakika gidip geliyordu aralıksız olarak. 3 gün boyunca kullanamadım bir şekilde sözde düzelttiler. Bir sonraki hafta yine aynısı oldu talep açtım onlar dönesiye kendi kendine düzeldi.

1-2 ay sonra artık 6-7 talep açtıktan sonra artık suçu bana atmaya başladılar, ankastre kutusu, modem dediler. Gidip 350 TL'ye sıfır modem aldım sorun devam etti aynı şekilde. Daha sonra bina içi kablodan dediler gidip kaliteli Cat 6 kablo ile direkt olarak modeme giriş sağladım sorun tabii ki devam etti. Beni yüzlerce TL masrafa sokup hiçbir sorunu düzeltemediler. Bu süreç aylardır devam ediyor koptukça talep açtım. En sonunda biri arayıp hızdan dolayı olduğunu söyledi halbuki 6 MBPS hızda da kopuyordu. Hızımı yükseltmeleri gerektiğini söyledim bana verdiği cevap: "Hızınız yüksekken kopuyor diye talep açmayın bir daha" bu cevaptan sonra ne diyeceğimi bilemedim artık.

Alıntıyı görüntüle
Ev telefonu yüzünden Telekom'a geçiş yapamıyordum, şimdi o sorunları halledip en kısa sürede geçiş işlemlerine başlıyorum. En sonuncu talebi 21 Ağustos tarihinde açtım, 24 Ağustos tarihine kadar HİÇBİR işlem yapmadılar, her seferinde sözde aciliyeti bildirdiler. Geçtiğimiz günlerde hızı 4 MBPS yaptıklarını gördüm ardından çok saçma bir şekilde 10 saattir bağlısınız sorunu çözdük şeklinde komik bir mesaj yolladılar. Asıl garip olan ben o otomatik mesajı 10 kere okudum :)

Önden bildireyim bölgemde başka altyapı yok.

Alıntıyı görüntüle

Geçmiş talepleri silmişler nedense, sığmadı muhtemelen :)
4 yıl önce ilk bu firmayi kullandığımda sorun yoktu sonrasında hız düşmesi gece saat 08.00'den 00.00 kadar hız düşüşü vs sorunları yaşadım sürekli talep açtım ilgilenen yoktu doğru düzgün 1 yıl tam verim alamadım ama 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum ve eski müşterisi olduğum için midir bilmem çok ilgilendiler benle :)

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,437
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Güncelleme: Konudan 2-3 saat sonra aradılar bu sefer. Hızı 8 MBPS yaptıklarını ve 24 saat boyunca izleyeceklerini belirttiler.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,510
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Güncelleme: Konudan 2-3 saat sonra aradılar bu sefer. Hızı 8 MBPS yaptıklarını ve 24 saat boyunca izleyeceklerini belirttiler.
Farklı iss aynı sorunlar hocam tıpatıp aynı sorunları türk telekomda yaşadım. Bölgeye göre farklı issler aynı sorunlara sebep oluyor. İlgilenmedikleri gibi de suçu bana atıyorlar, dava açıcam diyince de görüşürüz diyerek dalga geçiyorlar. Thh ile sıkı görüşmeler içerisindeyim, oradan haklı çıkarsam tazminat davası da açmayı düşünüyorum. O zaman "görüşürüz" Türk Telekom

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,187
İsim
Jarvis-M
önümüzdeki 24 saatte türknet olur gbi o.O2
1630008714657.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Abi sende ne çektin bu internetten be

Mehmet Yılmaz

Vitreus