yesososo
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 485
- İsim
- Yusuf Yusuf
İnternet ve bilgisayar kullanmayı bilen birisiyim öyle gördüğüm her linke atlamam yani. Ayrıca ''Airdrop'' ''Coin'' ''BlockChain'' tarzı şeylerle de ilgilenmiyorum bu nedenle aslında benim uzak olduğum bir dünya burası. Önyargılı yaklaşmayıp konuyu okumaya devam edin lütfen. Bugün rastgele hesabımda gezerken fark etmemle başladı her şey. Yabancı bir sayfanın altına ment olarak birkaç kişiyi tagleyerek İngilizce bir tweet atıp yazının sonunda bir link koymuşum. O anın stresiyle mesajı saniyesinde sildim ama sonrasında pişman oldum. Bilgisayarımda virüs taraması ve WEB'de çerez temizlemesi yaptım ve Twitter'a tekrar girdiğimde gördüğüm şey ise dehşet verici idi.
30 Mart Perşembe 02.17'de başlayarak 19 hesaba farklı farklı scam mesajı atılmış hesabımdan. Sorun şu ki aynı saatte aktif olarak zaten Twitter'ı kullanıyordum. Ne bu mesajlar DM kutuma düştü ne de yeni bir giriş yapıldı bildirimi kutuma düştü. Bunların farkında değilken bu mesajlar genel olarak ''Coin'' ile ilgili tweetler atan insanlara atılmış. Bunu da az önce öğrenmiş bulundum.
İlk atılan mesaj 02:17 30.03.2023'ken son atılan mesaj ise 02:20 30.03.2023 olarak gözüküyor. Tabi bunlarda olduğu gibi diğerleri de sonra gelmezse bana..
Şimdi gelgelelim asıl soruna. Hiçbir uygulamaya giriş yetkisi vermemişim. Hiçbir cihazda oturum açılmamış. Nasıl oluyor anlamış değilim. Ayrıca yeni bir tanesinin önüne nasıl geçeceğim? Yardım eder misiniz?
30 Mart Perşembe 02.17'de başlayarak 19 hesaba farklı farklı scam mesajı atılmış hesabımdan. Sorun şu ki aynı saatte aktif olarak zaten Twitter'ı kullanıyordum. Ne bu mesajlar DM kutuma düştü ne de yeni bir giriş yapıldı bildirimi kutuma düştü. Bunların farkında değilken bu mesajlar genel olarak ''Coin'' ile ilgili tweetler atan insanlara atılmış. Bunu da az önce öğrenmiş bulundum.
İlk atılan mesaj 02:17 30.03.2023'ken son atılan mesaj ise 02:20 30.03.2023 olarak gözüküyor. Tabi bunlarda olduğu gibi diğerleri de sonra gelmezse bana..
Şimdi gelgelelim asıl soruna. Hiçbir uygulamaya giriş yetkisi vermemişim. Hiçbir cihazda oturum açılmamış. Nasıl oluyor anlamış değilim. Ayrıca yeni bir tanesinin önüne nasıl geçeceğim? Yardım eder misiniz?