TYT çalışma programı nasıl olmalı?

kozmosxd

80+
Reaksiyon skoru
97
Merhaba, TYT çalışmaya başlayacağım. 5 ay içinde bitirmem gerek. Şimdilik günlük 3-4 saat civarı sürem var. Eğer ders çalışmaya kendimi alıştırırsam bu süre artabilir. Günlük çalışma süremi en verimli şekilde nasıl değerlendirebilirim bilmiyorum. Günlük neyi ne kadar çalışmalıyım? Herkese teşekkürler şimdiden. (temelim zayıf ders notlarım dersi geçebilecek durumda)

Günlük olarak problem paragraf ve geometri çöz. Günlük 2 ders 2 konu birer soru bankası çöz.
Haftada hatırlıyor olsan bile tekrar yap.
Çözemediğin soruları gece uyumadan mutlaka bak.
Gece uyumadan 1 saat sosyal özetli kaynak bak apoteminin konu özetli kaynağı vardı.
Ben Türkçe ve matematiği aynı gün çalışıyordum. Rutinler ile güne başlıyordum. Sonra atıyorum isimler konusuna başlayıp 5 test çözüp matematiğe geçiyordum.
Bazı konular uzun onlara haliyle bir gün yetmiyor ona da kendin strateji belirle bölüp mu çalışırsın bir kerede mi bitirirsin sana kalmış.
Asla ama asla çalışmaya ara verme.
TYTnin yanına aytden mutlaka bir ders ekle sayısalcı isen kesin ayt mat bak.

Reis, düzenli çalışırsan kalan sürede TYT'de rahat 70-75 net yaparsın. Ben 3 haftada 40 netten 70 nete çıktım, şimdi AYT'ye çalışıyorum. Şu an 25 net civarındayım, hedefim 45. Zaman kısıtlı değil, yeter ki düzenli ve ne çalıştığını bilerek çalış.

Sana bir taktik vereyim:
Paragrafta kendine 100 soru seç, her soruya 10-15 dakika ayır. Soruları didik didik incele, altını çizmeden kafanda tutmaya çalış. Hafızanı böyle geliştir. Bir hafta içinde paragrafta 30 net yapacak seviyeye gelirsin. Bu sınavı çok çalışan değil, akıllı çalışan kazanır.

Benim arkadaşlar ilk günden beri çalışıyor, ama ben 1 ayda hepsini denemelerde geçtim. Tavsiyem: Matematikte temel konuları (ilk 12 konu) hızlıca bitir ve çıkmış soruları yala yut. Çünkü o sorulara aşina olman çok fark ettirir.

Yeter ki inan ve düzenli git, gerisi gelir!

Günlük 3-4 saat aslında yeterlidir ama gece çalışma imkanın varsa çok daha rahat edersin eğer mezuna kalmış isen... Öğrenci isen bulduğun her fırsatı çalışma şeklinde değerledirmeye çalış, akıllıca, startejik şekilde çalışmalısın yani en zayıf olduğun ve en kolay olan sana daha çok yarayan temel ders konularını ilk önce yala yut, sonra sırasına göre temelin üzerine duvarları ör yani soru çöz, en son çatı kalır , o da denemelerdir...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,003
Üyeler
183,934
Son üye
ekoyal
Geri