Neler Yeni

tyt hakkında yardım ?

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
arkadaşlar temelim aşırı kötü değil ama sizden birkaç öneri almak istiyorum eğer yardımcı olursanız.
1)problemlerde klasik belli başlı soruları yapıyorum çubuk,masa,kitap sayfası,km sorularını vs.
seviyem bu yönde internet baya araştırma yaptım herkes acil ve apotemi çözülmeli dedi.
şimdi apotemi çok zormuş benim seviyem ise orta apotemi çözebilmem için ne yapmalıyım?
çap kitabım bitince direkt acil veya apotemi alıyım?
yani ben nasıl şu apotemi çözebilen 5k hedefleyen insan seviyesine gelirim?
2)hayatımda hiç paragraf çözmedim sayılır çok nadir çözdüm.
direkt herkesin başladığı hız ve renk'in paragraft kitabından başlamadım,gittim limit kronometre aldım çünkü zor olsun 1 tane olsun öz olsun başımı ağrıtsın ama öğreniyim dedim.
yanlış mı yapmışım?
birde paragraft nasıl çözülür ?
başka kitap almama gerek var mı?
3)zaman yönetimi yapamıyorum. kendime kamp ayarladım.
mesala şu gün dilbilgisi sıfatlar 100 soru çözülecek diye + 75 problem(çap,345,orjinal vs. basit yayınlar) ama bakıyorum bu iki hedefim 9 saate anca bitiyor?
oysaki çözebiliyorum acaba nereden vaktim gidiyor?
zamanımı nasıl ayarlarım?
4)bir konuyu bitirip başka konuya geçmek için en az kaç soru çözülmeli(dilbilgisi,geo,problem için (problem diyorum ama listeme yazmışım sayı problemleri 2. hafta diye yani maksat o konuyu okuldaymış gibi işlemek. oysa zaten günlük yapılması gerek.
biliyorum neden fen ve mat yok diyorsunuz fakat onun başka bir liste oluşturdum.
3 ay için.
5)70-90k sıralama yapmak zor mudur?
6)geometri çalışmak için şöyle düşündüm;
geometri eis föylerini çözecek kadar var diyelim.
şimdi acil+birey b+kenan kara yeterli olur mu ?
7)fizik için Nihat bilgin fasikülleri nasıldır 9 fasiküllük serisi vardı onu alsam?
8)Sırf ayt kasarak yukarıda yazdığım sıralama yapılır mı ?
yani tyt leş olup ayt iyi (orta 50-60) yaparak.
9)matematik adına okyanus,ant mat,şenol hoca çözmüş biri
sonraki kitapları sırasıyla 345-acil-endemik olabilir mi ?
yoksa daha başka şey mi kullanıyım?

cevap verip yardımcı olursanız çok makbule geçersiniz teşekkürler iyi günler.
aklıma takılan bir şey oldukça editlerim.

arkadaşlar temelim aşırı kötü değil ama sizden birkaç öneri almak istiyorum eğer yardımcı olursanız.
1)problemlerde klasik belli başlı soruları yapıyorum çubuk,masa,kitap sayfası,km sorularını vs.
seviyem bu yönde internet baya araştırma yaptım herkes acil ve apotemi çözülmeli dedi.
şimdi apotemi çok zormuş benim seviyem ise orta apotemi çözebilmem için ne yapmalıyım?
çap kitabım bitince direkt acil veya apotemi alıyım?
yani ben nasıl şu apotemi çözebilen 5k hedefleyen insan seviyesine gelirim?
2)hayatımda hiç paragraf çözmedim sayılır çok nadir çözdüm.
direkt herkesin başladığı hız ve renk'in paragraft kitabından başlamadım,gittim limit kronometre aldım çünkü zor olsun 1 tane olsun öz olsun başımı ağrıtsın ama öğreniyim dedim.
yanlış mı yapmışım?
birde paragraft nasıl çözülür ?
başka kitap almama gerek var mı?
3)zaman yönetimi yapamıyorum. kendime kamp ayarladım.
mesala şu gün dilbilgisi sıfatlar 100 soru çözülecek diye + 75 problem(çap,345,orjinal vs. basit yayınlar) ama bakıyorum bu iki hedefim 9 saate anca bitiyor?
oysaki çözebiliyorum acaba nereden vaktim gidiyor?
zamanımı nasıl ayarlarım?
4)bir konuyu bitirip başka konuya geçmek için en az kaç soru çözülmeli(dilbilgisi,geo,problem için (problem diyorum ama listeme yazmışım sayı problemleri 2. hafta diye yani maksat o konuyu okuldaymış gibi işlemek. oysa zaten günlük yapılması gerek.
biliyorum neden fen ve mat yok diyorsunuz fakat onun başka bir liste oluşturdum.
3 ay için.
5)70-90k sıralama yapmak zor mudur?
6)geometri çalışmak için şöyle düşündüm;
geometri eis föylerini çözecek kadar var diyelim.
şimdi acil+birey b+kenan kara yeterli olur mu ?
7)fizik için Nihat bilgin fasikülleri nasıldır 9 fasiküllük serisi vardı onu alsam?
8)Sırf ayt kasarak yukarıda yazdığım sıralama yapılır mı ?
yani tyt leş olup ayt iyi (orta 50-60) yaparak.
9)matematik adına okyanus,ant mat,şenol hoca çözmüş biri
sonraki kitapları sırasıyla 345-acil-endemik olabilir mi ?
yoksa daha başka şey mi kullanıyım?

cevap verip yardımcı olursanız çok makbule geçersiniz teşekkürler iyi günler.
aklıma takılan bir şey oldukça editlerim.
1)Apotemi ile uğraşma vakit kaybı. Çap bitir acil çöz yeter
9)o kadar kitap çözmene gerek yok ben acil çözdüm biraz 3d çözdüm denemelerde genelde 30 netin altına düşmüyorum.
Sınavı büyütmeye gerek yok. Tytden fkb matematik ve paragraftan birer kitap bitir yeter aytden ise ikişer tane. Çok kasmaya gerek yok ama hedefin 10k ise ayrı. Geçen sene 170k sıralama yaptım lise boyunca hiç çalışmadan konu bilmeden yaptım bunu 70-90k rahat yapılır. Şimdiki denemelerim 30-50k arası geliyor ve doğru dürüst planlı çalıştığım nadirdir.

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1)Apotemi ile uğraşma vakit kaybı. Çap bitir acil çöz yeter
9)o kadar kitap çözmene gerek yok ben acil çözdüm biraz 3d çözdüm denemelerde genelde 30 netin altına düşmüyorum.
Sınavı büyütmeye gerek yok. Tytden fkb matematik ve paragraftan birer kitap bitir yeter aytden ise ikişer tane. Çok kasmaya gerek yok ama hedefin 10k ise ayrı. Geçen sene 170k sıralama yaptım lise boyunca hiç çalışmadan konu bilmeden yaptım bunu 70-90k rahat yapılır. Şimdiki denemelerim 30-50k arası geliyor ve doğru dürüst planlı çalıştığım nadirdir.
bazı sorularıma cevap vermemişsiniz bir tekde siz yazdınız rica etsem diğelerinede değinsek.
birde şunu dediniz galiba;
acil problem çöz.
şuan elindeki limiti çöz.
aşırı kasma 1-2 şer kitap bitirsen yeter.

bazı sorularıma cevap vermemişsiniz bir tekde siz yazdınız rica etsem diğelerinede değinsek.
birde şunu dediniz galiba;
acil problem çöz.
şuan elindeki limiti çöz.
aşırı kasma 1-2 şer kitap bitirsen yeter.
Diğerlerine cevap vermeye üşendim :)
Aynen elindeki kitaplardan halledersin kitapların bitince 3d yayınlarının kitaplarıyla yeni nesil soruları halledersin.
Geometri konusunda ben hiç kitap bitirmedim şimdiye kadar ama formüllerin nereden geldiğini bildiğim için sıkıntı yaşamıyorum sadece üçgen bilerek geometrinin büyük kısmını halledersin. Youtubedan ispat videoları falan izle acayip geliştiriyor insanı.
Fizik için çok şey söyleyemem ama supara ve sadık uygun yayınlarını öneririm.
Konu çalıştın testte çözdün diyelim aradan birkaç gün geçtiğinde kendine konuyu anlat birkaç test çöz çok sıkıntı yaşamazsan biraz tekrar edip geç.

MdlTTesla

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
455
İsim
Muhammed Altın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
güncel beyler ve hanımlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri