tyt nasıl başlanır nasıl bitirilir

Reaksiyon skoru
16
11.sınıfım sayısal öğrencisiyim 12 ye geçeceğim içi bu yaz tyt yi bitirmem gerek nereden başlamam gerek ve hangi yayınları hangi videolardan izlemem gerek illa söyldiklerimş cevalamınıza gerek yok siz tyt yi nasıl halletmiştiniz onu söylerseniz yardım niteliğinde ne olursa olsun teşekkürler.

nereden başlayacağın seviyene göre değişir. Ama ben TYTnin biten bir şey olduğuna inanmıyorum adam öyle bi yerden soruyor bakıp kalıyosun..

11.sınıfım sayısal öğrencisiyim 12 ye geçeceğim içi bu yaz tyt yi bitirmem gerek nereden başlamam gerek ve hangi yayınları hangi videolardan izlemem gerek illa söyldiklerimş cevalamınıza gerek yok siz tyt yi nasıl halletmiştiniz onu söylerseniz yardım niteliğinde ne olursa olsun teşekkürler.
Hiç TYT denemesine girdin mi? Girdiysen ilk netlerin neler. Şuan hiç TYT çalışmadan kendi altyapınla 60 net üstü bir şey yapıyorsan çalışmaya çok temelden başlama.

Burada sınavla ilgili genel olarak konuştum:
TYT'de en kolay net artırabileceğin ders biyoloji bence. Bilirsen rahatlıkla yapıyorsun. Oradan başlayabilirsin. Sayısalsan son 1-1.5 ayda sosyalin üzerinden geçip halletmeni öneririm. Çünkü unutuluyor. Türkçe sürekli tekrar gerektiriyor, bırakınca eski hâline geri dönüyor. Matematik de üzerine düşünce karşılığını çok rahat veriyor. İlk 10 soru genel yetenek ayarında daha çok, o biraz ders zekasının dışında mantıksal akıl yürütmeyi de gerektiriyor. Problem kısmında soru çeşidi çok yok zaten. İşi bilen birine her problem tipi için üçer soru çözdürürsen bu işi kaparsın. Geometri de 2-3 soru hayal gücünü kullanmaya yönelik gelebiliyor. Kalan soruları da sağlam 2 tane TYT-AYT geometri kitabı ile hem AYT hem TYT geometri çok iyi sonuç verir. Bir de sürekli denemelete gir ve analizlerini yap. Sonuç olarak öneri şu şekilde:

1- Biyolojiyle başlanabilir.
2- Türkçe çalışmayı ne olursa olsun bırakma. Sürekli çalış.
3- Matematiğe yeteneğin varsa üzerine biraz düşmen ile netlerin artar. 40/40 için sürekli çalışman gerektiğini de unutma.
4- Fizik ve kimyada ise uygun bulduğun vakitte çalışabilirsin. Bu iki derse kavramlara dikkat etmen önemli. Birbiriyle karışabilecek kavramlar fazla. Fizikte optik, dalgalar gibi uzun konular olduğu için uzun sürede netini artırmaya yönelik bir hareket olur.

Ağustosa kadar 11 tekrar temmuzda başla bence ben öyle yapıcam

Teknik
1 haftaya 1 veya 2 ders sok
Kafan karışmasın
Misal:
Pzt mat
Salı Biyo
Böyle döngüye sok

TYT 'ye başlanır lakin bitirilemez.

Bitirdim dediğin an unuttuğun andır

Son düzenleme:
tyt bitmez

Türkçe için düzenli kitap oku, konulara Ağustostan sonra başla
Matematik ne kadar eksiğin varsa erkenden halletmen gerekiyor, düzenli olarak soru çözmen lazım
Sosyal tamamen sana kalmış
Fene Ağustos gibi başla, düzenli olarak soru çöz

Türkçe için düzenli kitap oku, konulara Ağustostan sonra başla
Matematik ne kadar eksiğin varsa erkenden halletmen gerekiyor, düzenli olarak soru çözmen lazım
Sosyal tamamen sana kalmış
Fene Ağustos gibi başla, düzenli olarak soru çöz
Fene ağustosta başlamak biraz geç kalmıyor mu ? Zaten ağustosta dershane başlıyor, ağustosa kadar bitirilirse dershanede çok güzel temelle başlanır. Hem 12 konuları görürken, hem de TYT konu bitirme stresine girmesine gerek kalmaz. Yani bir 11. sınıf olarak ben böyle yapıyorum.

sayısalcı olduğuna göre Türkçe, paragraf çalış düzenli. tyt fen zaten ayt bilgisiyle yapılıyor. matematikte problemler faydalı olur apotemi felan

Geri