Açılımı Undervolt, işlemcinin voltajını düşürerek daha az ısınmasını sağlama işlemidir.UV nedir?
işlemcinin voltunu düşürüyor bu sayede işlemci normalden daha az zayıflayacak ama daha çok soğuyacakUV nedir?
Zayıflamıyor zaten, hatta iyi yapılmış bir UV bazen bi tık daha iyi performans vermesini sağlayabilir donanımın. Üstüne daha az güç tükettiği için daha az ısınıyor.Ama ben zayıflamasını istemiyorum işte .
Nasıl yapabilirim ki dediğin gibi iyi bir şekilde?Zayıflamıyor zaten, hatta iyi yapılmış bir UV bazen bi tık daha iyi performans vermesini sağlayabilir donanımın. Üstüne daha az güç tükettiği için daha az ısınıyor.
Ben bir ara yapmıştım ama en baştaki gösterdiğini yaptım işlemci performansı düştü ama baya soğudu.
Yapmayı biliyorsan, daha doğrusu araştırmayı biliyorsan anakartının biosu üzerinde bu tarz işlemleri yapman daha iyi olur her daim. Ama bilmiyorsan Ryzen'ın uygulamasını da kullanabilirsin tabi.
O UV olmuyor, orada Turbo boost'u kapatıyorsun yani işlemcini temel hıza sabitliyorsun böylece çok daha serin oluyor ama ciddi performans düşüyor. UV yapınca ise performans düşmüyor. Yani senin aslında yaptığın UV değil UC denilebilir.Ben bir ara yapmıştım ama en baştaki gösterdiğini yaptım işlemci performansı düştü ama baya soğudu.
mesela benim r5 3600 normalde 4025 mhz de çalışıyordu. ve 76 derecedeydi. uv yaptım 60 58 dereceye düştü ve 4200mhz de çalışmaya başladı.Zayıflamıyor zaten, hatta iyi yapılmış bir UV bazen bi tık daha iyi performans vermesini sağlayabilir donanımın. Üstüne daha az güç tükettiği için daha az ısınıyor.
UV yapmayı bilsem yaparım ama bilmiyorum işte.O UV olmuyor, orada Turbo boost'u kapatıyorsun yani işlemcini temel hıza sabitliyorsun böylece çok daha serin oluyor ama ciddi performans düşüyor. UV yapınca ise performans düşmüyor. Yani senin aslında yaptığın UV değil UC denilebilir.
Nasıl yaparım ben anlamam voltaj değerlerinden falanda ryzen 5 2600 var bende.mesela benim r5 3600 normalde 4025 mhz de çalışıyordu. ve 76 derecedeydi. uv yaptım 60 58 dereceye düştü ve 4200mhz de çalışmaya başladı.