Neler Yeni

Ucuz PSU algısi Ucuz PSU Alınır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Atakan Savuş
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama donanım alışveriş takas al sat
Instagram
Neelospa
Piyasada gördüğüm üzere birçok bilgisayarda hazır sistemde frezbe rampage vesaire güç kaynakları kullanılıyor ama 3 4 yıldır yani yeni çıkan PSU modellerinde bu markaların bir patlama vs sorunla ilgili bir şey göremedim yani ben mi göremedim yoksa var mı gerçekten böyle bir şey yani bilmiyorum artık bence güvenilir gibi geliyor tabii ki de bir fsp corsair vesaire olamaz ama yani bence artık biraz güvenmeye başlayabiliriz gibi geliyor yanlış mı düşünüyorum yani sürekli C4 bomba patlar gibi yorumlar yapılıyor biri konu açınca bence ön yargılı yaklaşıyor bu konuya merak ediyorum yorumlarınızı

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Piyasada gördüğüm üzere birçok bilgisayarda hazır sistemde frezbe rampage vesaire güç kaynakları kullanılıyor ama 3 4 yıldır yani yeni çıkan PSU modellerinde bu markaların bir patlama vs sorunla ilgili bir şey göremedim yani ben mi göremedim yoksa var mı gerçekten böyle bir şey yani bilmiyorum artık bence güvenilir gibi geliyor tabii ki de bir fsp corsair vesaire olamaz ama yani bence artık biraz güvenmeye başlayabiliriz gibi geliyor yanlış mı düşünüyorum yani sürekli C4 bomba patlar gibi yorumlar yapılıyor biri konu açınca bence ön yargılı yaklaşıyor bu konuya merak ediyorum yorumlarınızı
PSU patlayınca herkes internete yazmıyor. Ayrıca Rampage, Frisby, Everest marka PSU'ların bozulma oranı diğer PSU'lara göre daha yüksek ayrıca 2 tip bozulan PSU var.
1- Gerekli koruması varsa PSU bozulduğunda sisteme zarar vermez.
2- Koruması olmayan PSU bozulursa sisteme zarar verme olasılığı var.

Ucuz değil ama "Dandik" ve No Name PSU'lardan uzak durmak lazım.

Her ucuz ürün dandik demek değildir.

Kaneki Ken

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,458
İsim
Fatih Ege Yıldırım
İlgilendiği Kategoriler
Anime , Bilgisayar , Kodlama
Her rampage frisby bilmem ne PSU sıkı yılı diye bir şey yok ama ihtimal daha fazla hemde ismi olmayan sertifikası olmayan PSU alırsan tabi ki tehlikeye atarsın sistemi bir ara Abdullah abi rampage PSU kullaniyordu mining sisteminde ama.mesela o üst model bir PSU

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bende Thermaltake litepower vardı 3 elektrik kesintisinde mefta oldu şimdi asus Tuf aldım kafam rahat

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
9-10 yıl 250 watt sertifikası olmayan Everest PSU kullandım. Sisteme ucu ucuna yetiyordu. Bana mısın demedi. Şimdi sharkoon v2 ye geçtim ekran kartı değiştirdik diye. Garantisi olsun marka olsun sisteme uygun olsun. Kolay kolay sorun çıkmaz.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,947
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Genelde ucuz PSU lar elektrik gitgellerinde kendini belli eder. Aniden git gelde RAM yakabilir. Korumaları olmayan PSU larda. Daha önceden 2010 civarı RAM+Ekran kartı arka arkaya elektrik gitgelinde yanmıştı. Ama öyle patlama felan olmadı hiç. PSU markasını hatırlamıyorum.

onr1818

80+ Bronze
15-20 bin liralık sistem kuran adamın gidipde everest rampage powerboost frisby vs vs gibi bir psu kullanmasını ben hiçbir türlü kabul etmiyorum önermiyorum da

kaliteli psu herzaman avantajlı bir durum bana göre.Sistem bileşenlerini korur ,kendini korur dolayısıyla tüketiciyi korur evde 2009 üretimli 550w asus güç kaynagım var bana göre mantıklı tüketim ömrünü bitirmiş ama halen sorunsuz çalışıyor köşede tutuyorum çünkü evde ihtiyaç oldugunda sistemlerdede kullanıyorum gerekirse mining içinde kullanıyorum gibi gibi kaliteli power da sistemi yükseltsende değiştirsinde aynı powerı kullanabilirsin kalitesiz güç kaynagında hep soru işareti yaşamaktansa kaliteli alıp kafam rahat kullanıyorum

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,390
İsim
Bilal Tepe
15-20 bin liralık sistem kuran adamın gidipde everest rampage powerboost frisby vs vs gibi bir psu kullanmasını ben hiçbir türlü kabul etmiyorum önermiyorum da

kaliteli psu herzaman avantajlı bir durum bana göre.Sistem bileşenlerini korur ,kendini korur dolayısıyla tüketiciyi korur evde 2009 üretimli 550w asus güç kaynagım var bana göre mantıklı tüketim ömrünü bitirmiş ama halen sorunsuz çalışıyor köşede tutuyorum çünkü evde ihtiyaç oldugunda sistemlerdede kullanıyorum gerekirse mining içinde kullanıyorum gibi gibi kaliteli power da sistemi yükseltsende değiştirsinde aynı powerı kullanabilirsin kalitesiz güç kaynagında hep soru işareti yaşamaktansa kaliteli alıp kafam rahat kullanıyorum
Modele göre yargıla markaya göre değil everestin forza gibi serileri Corsair cooler master dan daha iyi

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Atakan Savuş
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama donanım alışveriş takas al sat
Instagram
Neelospa
Genelde ucuz PSU lar elektrik gitgellerinde kendini belli eder. Aniden git gelde RAM yakabilir. Korumaları olmayan PSU larda. Daha önceden 2010 civarı RAM+Ekran kartı arka arkaya elektrik gitgelinde yanmıştı. Ama öyle patlama felan olmadı hiç. PSU markasını hatırlamıyorum.
Ama 10 yıl önce markalar gelişti

İceWolf

80+ Silver
Uzun zamandır sharkoon 650 kullanıyorum. 1 sene önce çok dandik diye bir ton laf edildi Bende sanki yarın patlıycakmış gibi gittim 200Tl ye yine aynı psudan aldım yedekledim. Son zamanlardada bu meret niye patlamıyo, patlasada yenisini taksam diye kafaya takmaya başladım. Meret patlamadı bir türlü :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,169
Üyeler
165,938
Son üye
cihandemiir
Top Bottom