Neler Yeni

Ülke Yönetimlerindeki "Din" Sorunu

Berke Fitness

80+ Bronze
En güncel örnek Türkiye Cumhuriyeti. Devleti yönetenler İslam iktisadından (ekonomisinden) bahsettiler ve ona göre kararlar aldılar.
Bütün dünya güncel ekonomik şartları, piyasa şartlarını göz önüne alarak aklın gereği olarak ya faiz arttırdı ya da faizleri sabit tuttu. Bütün dünyaya, akla, mantığa inat sırf bir dine inandıkları için faizi düşürdüler ve dolar patladı. Dolar patlayınca bütün ürünlerin fiyatları uçtu ve enflasyon patladı. Yani İslam'a göre karar aldılar ve sonucu felaket oldu. Uygulamalı olarak gördük ki dine uyarsan sonucu felaket.

Afganistan'da Taliban diye bir terörist örgüt yönetimi silah zoru ile gasp etti. Seçilmiş devlet başkanını kovdular. Afgan halkı ve özelikle gençler ve kadınlar Talibanın zulmünden, vahşetinden, barbarlığından kaçmak için uçakların tepesine bindi, uçak havalanınca uçaktan düşerek öldü. Yani Taliban rejiminden yani İslami rejimden kaçmak için ölümü göze aldılar hala da kaçıyorlar. Şu günlerde Afganistan'da neredeyse kıtlık var ama Taliban denilen İslam şeriatını uygulayan örgüt ise sokaklarda kim arabasında müzik dinliyor onu kontrol ediyor. Afganistan'da da şeriatın iflasını gördük mü gördük.

İran zaten 30 yıllık bir iflas öyküsü. İran halkının çoğunluğu (dinci azınlık hariç) 30 yıldır şeriatın zulmü ve vahşeti altında inim inim inliyor. Hadi Türkiye ve Afganistan örnekleri taze diyelim, onlar yeteri kadar zaman bulamadılar diyelim 30 yıldan fazla şeriatla yönetilen İran'da halk aç, halk sefil. Düşün ki şeriatçı faşist ve katil İran rejimi kendi aşısı dışında aşı alımını yasaklıyor. Halk aşı bulamadığı için ölüyor. İran'ı yönetenler bildiğin din ruhbanları. Hepsi ********, hırsız, katil, namussuz, ahlaksız ve alçak insanlar. Çünkü halka zulmediyorlar.
Mısır'da bir sene iktidarda kaldılar rezil kepaze oldular ve halkın çoğunluğunun desteğini alan Sisi, çoğunluğun desteği ile bunları tepeledi.
Sudan'da 30 yıldır şeriatçı Beşir denilen katil, hırsız, namussuz yönetim vardı. O da seçimle değil silah zoru ile yönetimi gasp etmişti. şeriat yönetiminde aç kalan halk sonunda ayaklandı ve Beşir devrildi. anlaşıldı ki devletin milyarlarını kendi zimmetine geçirmiş. Sonuç yine iflas, yine sefalet, yine hüsran, yine acı, yine kıtlık.

Malezya'da Necip Rezak diye bir dinci başbakan vardı. O da ülkeden kaçtı ve milyarlarda dolar halkın parasını zimmetine geçirdiği tespit edildi.
Son 30 yıl bize ne öğretti: Şeriatın iflası.

Öğrenebilene ve fark edebilene ne mutlu.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Günümüzde devletler din ile yönetilemez. Dinlerin bazıları katı kuralcı, bazıları yaşadığımız yıla göre çok eski. İnsanlar kendi toplum kurallarını belirleyebilirler, herhangi bir kitaba vs. kesinlikle ihtiyaçları yok.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,446
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Günümüzde devletler din ile yönetilemez. Dinlerin bazıları katı kuralcı, bazıları yaşadığımız yıla göre çok eski. İnsanlar kendi toplum kurallarını belirleyebilirler, herhangi bir kitaba vs. kesinlikle ihtiyaçları yok.
Katılıyorum. Devletin dini olmaz, kişinin dini olur. Her şey tanrı ile kul arasındadır.
Dini ilkelere göre yönetmek iyi bir fikir değil, çünkü o dini kuralları insanlar kendi çıkarlarına göre değiştiriyorlar.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Katılıyorum. Devletin dini olmaz, kişinin dini olur. Her şey tanrı ile kul arasındadır.
Dini ilkelere göre yönetmek iyi bir fikir değil, çünkü o dini kuralları insanlar kendi çıkarlarına göre değiştiriyorlar.
Devlet güçtür. Bu gücün yanlış kişilerin elinde olunca ne olduğunu malesef yakın zamanda Afganistan'da gördük

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,446
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Devlet güçtür. Bu gücün yanlış kişilerin elinde olunca ne olduğunu malesef yakın zamanda Afganistan'da gördük
Evet, şeriat ülkeleri genelde kötü yönetimden, yolsuzluktan, hırsızlıktan batıp gidiyorlar.

Alfha13

80+ Silver
Devletlerin dini olmaz, kişilikleri olmaz; devletler yardımsever olmaz, duygusal kararlar almaz. Sadece kendinden sorumlu olduğunda alacağın kararlar ile milyonlarca kişiden sorumluyken alacağın kararlar bir olamaz. Bir kişi dışarıda Müslüman, Hristiyan olabilir ama koltuğa oturduğunda hiçbirisi olamaz. Devlet yönetmenin zorlukları bunlar.

Yazdığın olayların hepsinin dinle değil insanlarla alakalı olduğu gerçeğini es geçerek diyorum tabi.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Eğer şeriat ile yönetilen bir devlet olduğunu düşünseydim karşı çıkardım ama şuan zaten "şeriat devleti" dediğiniz hiçbir devletin "şeriat devleti" olduğuna inanmıyorum, bu ülke şeriat devleti ise bırak faiz düşürmeyi hiç faiz olmaması gerek. kısacası şuan "şeriat ile yönetilen" bir devlet oluğuna inanmıyorum.

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Eğer şeriat ile yönetilen bir devlet olduğunu düşünseydim karşı çıkardım ama şuan zaten "şeriat devleti" dediğiniz hiçbir devletin "şeriat devleti" olduğuna inanmıyorum, bu ülke şeriat devleti ise bırak faiz düşürmeyi hiç faiz olmaması gerek. kısacası şuan "şeriat ile yönetilen" bir devlet oluğuna inanmıyorum.
Valla yazıp yazıp siliyorum neyse... KOMİKSİN

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
En güncel örnek Türkiye Cumhuriyeti. Devleti yönetenler İslam iktisadından (ekonomisinden) bahsettiler ve ona göre kararlar aldılar.
Bütün dünya güncel ekonomik şartları, piyasa şartlarını göz önüne alarak aklın gereği olarak ya faiz arttırdı ya da faizleri sabit tuttu. Bütün dünyaya, akla, mantığa inat sırf bir dine inandıkları için faizi düşürdüler ve dolar patladı. Dolar patlayınca bütün ürünlerin fiyatları uçtu ve enflasyon patladı. Yani İslam'a göre karar aldılar ve sonucu felaket oldu. Uygulamalı olarak gördük ki dine uyarsan sonucu felaket.

Afganistan'da Taliban diye bir terörist örgüt yönetimi silah zoru ile gasp etti. Seçilmiş devlet başkanını kovdular. Afgan halkı ve özelikle gençler ve kadınlar Talibanın zulmünden, vahşetinden, barbarlığından kaçmak için uçakların tepesine bindi, uçak havalanınca uçaktan düşerek öldü. Yani Taliban rejiminden yani İslami rejimden kaçmak için ölümü göze aldılar hala da kaçıyorlar. Şu günlerde Afganistan'da neredeyse kıtlık var ama Taliban denilen İslam şeriatını uygulayan örgüt ise sokaklarda kim arabasında müzik dinliyor onu kontrol ediyor. Afganistan'da da şeriatın iflasını gördük mü gördük.

İran zaten 30 yıllık bir iflas öyküsü. İran halkının çoğunluğu (dinci azınlık hariç) 30 yıldır şeriatın zulmü ve vahşeti altında inim inim inliyor. Hadi Türkiye ve Afganistan örnekleri taze diyelim, onlar yeteri kadar zaman bulamadılar diyelim 30 yıldan fazla şeriatla yönetilen İran'da halk aç, halk sefil. Düşün ki şeriatçı faşist ve katil İran rejimi kendi aşısı dışında aşı alımını yasaklıyor. Halk aşı bulamadığı için ölüyor. İran'ı yönetenler bildiğin din ruhbanları. Hepsi ********, hırsız, katil, namussuz, ahlaksız ve alçak insanlar. Çünkü halka zulmediyorlar.
Mısır'da bir sene iktidarda kaldılar rezil kepaze oldular ve halkın çoğunluğunun desteğini alan Sisi, çoğunluğun desteği ile bunları tepeledi.
Sudan'da 30 yıldır şeriatçı Beşir denilen katil, hırsız, namussuz yönetim vardı. O da seçimle değil silah zoru ile yönetimi gasp etmişti. şeriat yönetiminde aç kalan halk sonunda ayaklandı ve Beşir devrildi. anlaşıldı ki devletin milyarlarını kendi zimmetine geçirmiş. Sonuç yine iflas, yine sefalet, yine hüsran, yine acı, yine kıtlık.

Malezya'da Necip Rezak diye bir dinci başbakan vardı. O da ülkeden kaçtı ve milyarlarda dolar halkın parasını zimmetine geçirdiği tespit edildi.
Son 30 yıl bize ne öğretti: Şeriatın iflası.

Öğrenebilene ve fark edebilene ne mutlu.
Yine ne kadar cahil olduğunu kanıtladın dostum.
İnatla devam ediyorsun.

1- Türkiyede 2002 de başlatılan dindar nesil projesi geri tepmiştir.
ve şuanda şeriat yönetimi diye bir şey yok ülkede şeriat sadece milleti uyutma biçimi, yani milletin cahilliğinden yararlanılıyorlar aslında farklı yönetim biçimi.
Zaten ahir zamandayız artık her şey bozuldu.

2- Dine uyarsan felaket olur diyorsun tarih özürlüsü olduğun belli, Osmanlı devrinde hristiyanlar ve yahudiler ramazan ayında dışarda yemek yemezdi sırf ayııp olmasın diye. Yıllarca kardeş yaşayan bu milletleri senin örnek aldıkların yıktı.
İslam olmasaydı şuan hiçbir bilim dalında ilerleyemezdik, hani bilim bilim diye bağırıyorsun ya he onları müslüman bilim adamlarından alınan eserlerin çevirileri ile avrupalılar veya müslümanlar kendileri buldu.
13.yy a kadar ilerledik.

3-Seçilmiş başkan dediğin adam zaten amerikalıların başa getirdiği bir kukladır.

Şuanda zaten şeriat diye bir şey yok.
Şeriat nedir araştırırsan görürsün.
Gerçekten uygulansaydı şuanda dünya güllük gülistanlıktı.

Yine din din diye tutturuyorsun ama hiç avrupalılara sallamıyorsun sanki onlar dinsiz.
Git burundiye sor adama derki "belçikalılar geldiğinde ellerinde incil vardı, bizim ellerimizde mücevherlerimiz topraklarımız vardı. gözümüzü kapatıp açtığımızda topraklarımız belçikalıların elinde incil ise bizim elimizdeydi"

Ben burda şeriatçılık yapmıyorum yanlış düzeltiyorum.
Artık eski zamanda değiliz çünkü şeriatla yönetecek cesaret kimsede yok büyük sorumluluk ister.

Azıcık Onurun varsa ileri gitmezsin dostum.

Son düzenleme:

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı
Bana "her şeyiyle kusursuz" bir şeriat devleti gösterebilir misin? Şimdiki zamanda veya geçmişte. Fark etmez.

Top Bottom