Neler Yeni

Ülkenin bitiyor olması

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1

KAANT10X

80+ Bronze
Girit kıbrıs rumelini ne zaman bıraktın batıya ? Kars ardahanı ne zaman verdin 😂 adam doğru söylüyor.
Söz konusu kayıpların müsebbibi zaten ittihatçılar ve onlardan önce yönetimde yer alan jön Türk paşalarıdır. Buna rağmen adalet üzerine kurulu bu medeniyet 1914'te hâlen dünyanın en büyük 5 devletinden birisiydi. İttihatçılar ise bunu bitirdi.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Söz konusu kayıpların müsebbibi zaten ittihatçılar ve onlardan önce yönetimde yer alan jön Türk paşalarıdır. Buna rağmen adalet üzerine kurulu bu medeniyet 1914'te hâlen dünyanın en büyük 5 devletinden birisiydi. İttihatçılar ise bunu bitirdi.
Kayıpların sebebi bizzat padişahtır. Ve padişah her ettiği sözde aksiyonda güvenilmez bir adama dönüşmüştür. Kıbrısı ittihatçılar mı verdi kardeşim sen tarihi bidaha göz gezdir " gizli kalan, anlatılmayan tarih oku " yazıp tarih okuma. Halil İnalcık tavsiye ederim. Adam donanma bana isyan başlatırsa durduramam diye halice yatırıyor sen dalga mı geçiyorsun 1877 de ne jön türk paşası ? oldu olacak mithat paşa ruslarla bizi savaşa soktu de ben bu konuşmayı bi yerden hatırlıyorum zaten hepiniz aynı şahıslardan direktif alıyorsunuz tarihi yontmak için.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,849
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Benim bu ülkeye dair bir beklentim yok. Ne muhalefet ne de iktidar hiçbir şey yolunda gitmiyor. Sadece kendilerini düşünen siyasiler ülkeyi bitiriyor ve kimsenin sesi çıkmıyor. Ülke sessiz bir şekilde işgal ediliyor. Osmanlının yıkılışında azınlık devletler çok büyük rol oynuyor. Son zamanlarda Avrupa'daki teknoloji gelişmelerinin de gerisinde kalmışlardı hep. Şuan Osmanlı'dan bir farkımız kalmıyor. Aksini diliyor olmakla birlikte bana kalırsa Türkiye Cumhuriyeti hızlı bir şekilde bitiyor. Teşekkürler.

Geçen yaz Üsküdar'a gitmiştim ve her yer çingene, mülteci vb. ile dolu. Sürekli tehditkar bakışlarla gelip zorla bir şeyler kakalamaya çalışan çingeneler var. Hepsini bir şekilde geri yollarken acaba bıçaklanır mıyım diye düşünüyorsunuz. He keko velet grupların da dolu olduğunu unutmuşum. Bağıran SMA standtları... İnsanın kafası yoruluyor. Orada bir şey yaşasam beni savunacak koruyacak polis yok, adalet sistemi yok. Yapan yaptığıyla kalacak. Böyle ülkenin diyor insan da içeri girmekle uğraşamam. Zaten kendilerine laf söyleyenleri alabilmek için, yer sıknıtısı olmasın diye +20 kill olmayanı içeri almıyorlar.
üsküdarda yaşıyorum doğma büyüme merkezi bazı yerlere göre çok daha az sıkıntılı senin yaşadıkların ufak sorunlar daha büyükleride var

KAANT10X

80+ Bronze
Kayıpların sebebi bizzat padişahtır. Ve padişah her ettiği sözde aksiyonda güvenilmez bir adama dönüşmüştür. Kıbrısı ittihatçılar mı verdi kardeşim sen tarihi bidaha göz gezdir " gizli kalan, anlatılmayan tarih oku " yazıp tarih okuma. Halil İnalcık tavsiye ederim. Adam donanma bana isyan başlatırsa durduramam diye halice yatırıyor sen dalga mı geçiyorsun 1877 de ne jön türk paşası ? oldu olacak mithat paşa ruslarla bizi savaşa soktu de ben bu konuşmayı bi yerden hatırlıyorum zaten hepiniz aynı şahıslardan direktif alıyorsunuz tarihi yontmak için aha şahsın tarih öğrendiği kişiyi buldum kesin savunmaları da adam prof der.

Kıbrıs 1878 de kaybedildi. Abdülhamid ise 1877 da meclisi feshetti. Asıl sorun şurada gerçekten kaybedildi mi? Hukuken sen orayı İngilizlere üs olarak vermişsin asıl kayıp Lozan'da oranın tamamen verilmesi ile oldu hukuk tarihi bu yüzden önemli.
İkinci olarak Abdülaziz dünyanın en büyük donanmalarından birisini kurdu ama ne yazık ki bu donanma döneme göre eski kaldı ve maliyetleri çok yüksekti bu yüzden kullanılmadı ama bunu bilmeyenler konuşurlar üstelik Abdülhamit'in donanmaya yaptığı yatırımları bilmezler. 1800 lerin sonuna gelindiğinde Osmanlı hâlen daha güçlü bir donanmaya sahipti.

şakşukacı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Hasan Erener
üsküdarda yaşıyorum doğma büyüme merkezi bazı yerlere göre çok daha az sıkıntılı senin yaşadıkların ufak sorunlar daha büyükleride var
Bilmiyorum sahildeydim. Kız kulesi taraflarını, meydanı falan dolaştım.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Kıbrıs 1878 de kaybedildi. Abdülhamid ise 1877 da meclisi feshetti. Asıl sorun şurada gerçekten kaybedildi mi? Hukuken sen orayı İngilizlere üs olarak vermişsin asıl kayıp Lozan'da oranın tamamen verilmesi ile oldu hukuk tarihi bu yüzden önemli.
İkinci olarak Abdülaziz dünyanın en büyük donanmalarından birisini kurdu ama ne yazık ki bu donanma döneme göre eski kaldı ve maliyetleri çok yüksekti bu yüzden kullanılmadı ama bunu bilmeyenler konuşurlar üstelik Abdülhamit'in donanmaya yaptığı yatırımları bilmezler. 1800 lerin sonuna gelindiğinde Osmanlı hâlen daha güçlü bir donanmaya sahipti.
şaka mı yapıyorsun ? lozan da zaten kıbrıs elimizden çıkmıştı işgal edilmişti Lozan dönemi Kıbrısın adı bile geçmedi kaldı ki Sen Lozanda adalarını zor aldın neyden bahsediyorsun ya hukuk tarihi mukuk tarihi demiş bide Rusya kars ardahan vs vs den çekilmese zaten vermeyeceği hakkında madde var sözde emaneten ee karşılığında aldığın 23 bin altını ne yapacağız ? üs olarak vermişmiş la kıbrısın neresi üs yersen üs savunmak için donanman yok ondan verdin :D sözde verdiğin adayı 1. dünya savaşının başlamasıyla 1914 de kaybettik 1913 e kadar Jön Türk dediğin adamların yönetimde nerde sözü var şuna bi kanıt at bakalım ? 2. Abdülhamid 1876 da tahta geldi 1878 de çekilme anlaşmaları imzalandığında ki bizzat padişah tarafından imzalanmıştır 1909 anlaşmaları vs de dahil onları padişah yapmadı da Jön Türkler mi yaptı dergilerden, gazetelerden vatan millet yazılarını jön Türkler mi sildi :D ? Abdülhamit hangi donanmaya yatırım yaptı kardeşim 1. dünya savaşında çürük olmayan hangi aracın var senin halice yatırdın la korktun sarayından çıkamadın :D tv dizilerinden öğrenmemeni tavsiye ederim tarihi ?? Lozana giderken boğazların bile işgal altında adam lozanda kaybettik diyor ya inanılmaz :D Misak - ı Milli haritasında bile yer verilmemiştir Kıbrısa sırf bu yüzden :D

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,758
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
O kadar haklısın ki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR