Öyle bir şey yok. Talep olursa değişir sistem. Kıyamet kopana kadar o sistemle yönetilmeye mecbur değiliz.
Öyle bir şey yok. Talep olursa değişir sistem. Kıyamet kopana kadar o sistemle yönetilmeye mecbur değiliz.
bende şeriatın böylesi bi dönemde uygulanmasına çok sıcak bakmıyorum bazı nedenlerde dolayıda kimin ülkesinden kimi kovuyosun hayırdır mk şeriat istesem arabistana gitmek zorundamıyım hadi gelde götür gücün yetiyomu osmanlı dönemindede laikçilere böyle diyolardı işinize gelince özgürlük falan istersem şeriatı değil ülkenin musevilikle yönetilmseini isterim sen kimsinde kovuyon beni türkiye ilerde böyle bi sorun çıkarsa napacak merak ediyorumŞeriat falan istemiyorum, Şeriat isteyenler gidip İran Suudi Arabistan gibi ülkelerin haline bakabilir. Halk fakir yönetici kesim ve din adamları her türlü günahı işliyor. Yolsuzluk, rüşvet cirit atıyor halka gelince günah yapma diyorlar. Türkiye laiktir laik kalacaktır şeriat isteyenler yallah Arabistan'a.
Hele şükür mantıklı konuştun.Dinden çıkmış olmazsın insan olmuş olursun
Bir şey bildiğin yok senin boş konuşuyorsunÖyle bir şey yok. Talep olursa değişir sistem. Kıyamet kopana kadar o sistemle yönetilmeye mecbur değiliz.
Maksimum şeriatçı zekası işte.Bir şey bildiğin yok senin boş konuşuyorsun
ben senin düşüncelerine saygılı davranıp hiçbir reaksiyon göstermedim. ama görüyorum ki sana karşıt olan düşüncelere gülen emoji atıyorsun. sana tavsiyem önce başkasına saygı duy ki sana saygı duyulsun.Ben kesinlikle İslami bir yönetim olmasını destekliyorum.
Müslüman olmayan vatandaşların da hakkını koruyacak bir sistem istiyorum.
Kısas ve idam yeniden yürürlükte olmalı.
Hırsızın eli kesilmeli. Hapse tıkıp beslenmemeli.
İslam'a hakaret ve aşağılayıcı davranışlarda bulunanlara ağır cezalar verilmeli.
İslam'a uygun olmayan şeylere saygı yok. Kıyamete kadar kutuplaşacağız sizle.ben senin düşüncelerine saygılı davranıp hiçbir reaksiyon göstermedim. ama görüyorum ki sana karşıt olan düşüncelere gülen emoji atıyorsun. sana tavsiyem önce başkasına saygı duy ki sana saygı duyulsun.
neymiş İslam'a uygun olan şeyler ?İslam'a uygun olmayan şeylere saygı yok. Kıyamete kadar kutuplaşacağız sizle.
Allah yasaklıyor gayrimüslimlere sataşmayı. Din konusunda bizimle savaşmayan, bizi yurtlarımızdan çıkarmayanlarla iyi ilişkiler içinde olmamızı ve onlara adaletli davranmanızı emrediyor. Zimmilere karşı nasıl hükümler var bilmiyor musunuz? Hangi hüküm zimmilerin hakkına riayet etmiyor? Kul hakkı diye kavramlardan haberdar mısınız? Hz. Muhammed ve dört halife döneminde boyunduruk altında yaşanılan ve din, dil hürriyetlerine zerre karışılmayan kavimlerden haberdar mısınız?
Hocam size saygım sonsuz ama şu zamanda şeriat gelse müslümanların kaçı saygı gösterir? Kuranı doğru düzgün okuyan müslüman sayısı okumayana göre az.Osmanlı gibi yüzyıllar boyu hüküm sürmüş ve milyonlarca kilometre toprak fethetmiş ecdattan haberdar mısınız? Örneğin Yunanistan. Yaklaşık dört asır bizim boyunduruğumuzda yaşadı. Hangi Yunan'a zulmedildi? Hangisi sömürge yapıldı? Hangisinin kafasına vurulup Müslüman yapıldı? Hangisinin hakkı korunmadı? Hangisine tecavüz edildi? Hangisine misyonerlik çalışması yürütüldü? Hiçbirine. Yaşadılar kültürlerine, dillerine ve dinlerine dokunulmadan. Batı'nın yaptığı sömürgenin ve zulmün bir mislini dahi gösteremezsiniz. Allah ve resulü bu hususta onlarca hüküm vermiş, Müslüman olmayanların hakkı korunmuş, zıttını yapana lanetler edilmiş fakat şu ettiğiniz lafa bakın. İslam devletinde zimmiye zulmedenin kellesi gidiyor neredeyse, sen gelip ne diyorsun.
Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk DevletidirÖyle bir şey yok. Talep olursa değişir sistem. Kıyamet kopana kadar o sistemle yönetilmeye mecbur değiliz.