Neler Yeni

Ülkenin şeriat ile yönetilmesini istememek.

Sercankır

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
718
İsim
Sercan
Katılmama gibi bir lüksü olamaz Müslümanın. Zina yapan ve hırsızlık yapanın durumu ayetle sabit. Katılmamak, böyle bir şey yok demek ayeti inkâr etmek olur.
Hocam karşıdaki kişinin müslüman olup olmadığını bilmiyorum o yüzden öyle dedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana göre şuanda da uygulansa iyi olur çünkü çok caydırıcı.

NOMADRANTAN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Nomad
bence ülke bazı konularda şeriatla bazı konularda cumhuriyetle yonetılmelıdır.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
İsteyenler gidip İran Suudi Arabistan gibi ülkelerin haline bakabilir. Halk fakir, yönetici kesim ve din adamları her türlü günahı işliyor. Yolsuzluk, rüşvet cirit atıyor.
İslam'da bunların hiçbiri caiz mi sence? İslam'ın hükümlerinin tam zıttını yapan bir devlet nasıl emsal teşkil etsin? Eğer böyleyse suçu İslam'da mı ararsın yoksa devlette mi? Devlet, İslam'ı büküyor demek ki. Arap yönetiminin çoğunluğunun para için yapmadığı şey kalmadı. Güya İslam ülkesi fakat git bir gez Dubai'yi. Zerre alakası yok. Verdiğin örneklere bak. Biri İran, Şia'nın kol gezdiği ülke. Diğeri Suudi Arabistan, Vehhabilerin kol gezdiği ülke. Gösterebileceğin bir tane bile ehl-i sünnet İslam devleti yok günümüzde.

Carl-S

80+ Gold
Vehhabilerin kafalarına göre hüküm sürdükleri Suudi Arabistan yalnızca sözde "şeriat" ülkesi. İşleri güçleri para. İslami hükümlere göre yönettikleri falan yok.
Hocam halkın çoğu müslüman olan ülkeler fakir ve yolsuzluk var maalesef.
Şeriat yönetilen size göre sözde olabilir her pislik yolsuzluk halk desen maalesef fakir durumdalar...

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hocam halkın çoğu müslüman olan ülkeler fakir ve yolsuzluk var maalesef.
Bu sistemle yönetilen size göre sözde olabilir her pislik yolsuzluk halk desen maalesef fakir durumdalar...
Bu İslam'ın sorunu değil, İslam'ı emelleri uğruna renkten renge sokanların sorunu. Bu eleştirileriniz de İslam'a değil, İslam kisvesi altında milletin hakkına girenlere. Türlü laf oyunlarıyla dininize dahlediyorsunuz, farkında bile değilsiniz.

KlausM

80+ Silver
şeriat ne ab zülüm başka bir şey degil

Bura.K

80+ Silver
Şeriat'ı istemeyince dinden çıkıyormuş fakat ben bu ülkenin Şeriat ile yönetilmesine karşıyım. Herkesin dinini kendi içinde yaşasın. Siz ne düşünüyorsunuz?
Aynı fikirdeyim.
Din kişiseldir ve politikaya dökülemez.
Ülkenin sadece %15 kadarı şeriat istiyormuş. Yarısı(?) zaten süslüman.

Carl-S

80+ Gold
Aynı fikirdeyim.
Din kişiseldir ve politikaya dökülemez.
Ülkenin sadece %15 kadarı şeriat istiyormuş. Yarısı(?) zaten süslüman.
Aslında bildiğim kadarıyla tüm dinler bireysel diye biliyorum ve teokrasi bu çağda olmaz olursa iktidarda olanlar halk aşırı fakir olabilir.
Avrupa bile teokrasi bıraktı zaten.
Hala tartışıyor olmamızın bile saçma olduğunu düşünüyorum. Laiklik olmadan tam anlamıyla özgür bile olamıyorsunuz aslında. Özgürlük için canını verecek olanların laikliğe karşı olmaları da büyük bir ironi.

Junaiun

80+ Bronze
Şeriat falan istemiyorum, Şeriat isteyenler gidip İran Suudi Arabistan gibi ülkelerin haline bakabilir. Halk fakir yönetici kesim ve din adamları her türlü günahı işliyor. Yolsuzluk, rüşvet cirit atıyor halka gelince günah yapma diyorlar. Türkiye laiktir laik kalacaktır şeriat isteyenler yallah Arabistan'a.
Laik kalacak diye bir şey yok değişebilir bu düzen. İlaveten insanları memleketinden başka bir yere kovma lüksün yok haddini ve yerini bileceksin.
Son olarak da Suudi Arabistan'ın halkı fakir değil.

Alfha13

80+ Silver
Devletin dini olursa o din olmaktan çıkar, siyaset oyuncağı haline gelir. İslam'ın İslam olarak kalması için laiklik şart. Hristiyanlığın Papa ve kilise tarafından getirildiği hali düşünün, cennetten mekan satıyorlardı. Osmanlı'da olanlar, kahvenin bir dönem haram olması mesela. Şeriat dine zarar verir.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Laik kalacak diye bir şey yok değişebilir bu düzen. İlaveten insanları memleketinden başka bir yere kovma lüksün yok haddini ve yerini bileceksin.
Son olarak da Suudi Arabistan'ın halkı fakir değil.
neyse tartışmaya gerek yok iyi günler dilerim

Top Bottom